Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Κάτοικοι της Λέσβου εμπόδισαν βάρκα με λαθρομετανάστες +vid


Ομάδα κατοίκων απέτρεψε την αποβίβαση 50 λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Θερμής. Η Αστυνομία δεν ήταν παρούσα και ειδοποιήθηκε από "αρμόδια" ΜΚΟ.

Nωρίτερα, σήμερα, υπήρξαν αναφορές για προσαγωγές υπαλλήλων ΜΚΟ που διευκόλυναν τους λαθρομετανάστες στις ακτές του νησιού. Στα όριά τους οι κάτοικοι, διώχνουν τους λιμενικούς και τους υπαλλήλους των ΜΚΟ. Προπηλακίστηκε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι.






Επίσης προπηλακίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι Μυτιλήνης επικεφαλής της ακροαριστερής παράταξης "Λαϊκή (Λαθρομεταναστευτική το ορθόν) Συσπείρωση" η οποίοι αποπειράθηκαν να παρέμβουν.






"Best of" η ατάκα του ηλικιωμένου στο 45ο περίπου λεπτό, που λέει "στ' @ρχίδια μας κι αν είσαι γκαστρωμένη, ΕΜΕΙΣ ΣΕ Γ@ΜΗΣΑΜE;;;"

*Σε κάποιο σημείο γερμανός δημοσιογράφος τρώει σούτια και του πετούν τις κάμερες στη θάλασσα.

**Αργότερα, σκάφος του λιμενικού, παρέλαβε τη βάρκα και οι λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν σε άλλο σημείο του νησιού.




















Περί τα 770 άτομα έχουν περάσει από τα χαράματα σήμερα με πλαστικές βάρκες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Στη Λέσβο που έχει δεχθεί τις περισσότερες ροές πέρασαν μέχρι στιγμής, έξι βάρκες με 300 περίπου επιβαίνοντες. Στη Χίο είχαμε τέσσερα περιστατικά με 120 περίπου επιβαίνοντες. Και τέλος στη Σάμο δυο περιστατικά με 80 περίπου επιβαίνοντες. Στο σύνολο τους μεταφέρονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών προκειμένου να καταμετρηθούν και να ταυτοποιηθούν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σ. Μπαλάσκας


Αντίδραση των κατοίκων της Λέσβου στις νέες εισβολές λαθρομεταναστών

Μετά τις 6 το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς έφτασαν 74 άτομα από το Αφγανιστάν, στην Εφταλού 53 και εκεί από την ίδια χώρα, ενώ 2 βάρκες έφτασαν και στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Ελέγχους πραγματοποιούν οι Αρχές σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ζητώντας διαβατήρια, ενώ για εξακρίβωση στοιχείων οδηγούνται στην Μυτιλήνη.

Μεγάλες ομάδες πολιτών από τα χωριά Μόρια και Παναγιούδα αλλά και από την Μυτιλήνη έχουν μπλοκάρει αυτή τη στιγμή τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο 

Οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τους αφιχθέντες σήμερα λαθρομετανάστες στο ΚΥΤ. Διεκδικούν δε την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας.





Δηλώσεις

Με έκκληση του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, καλεί τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα» είπε ο κ. Κύτελης. Και συνέχισε: «Δεν θα δέχεται όλο το βάρος η Μόρια!»

Με τη σειρά του ο κ. Μουτζούρης κάνει έκκληση για ειρηνική διαμαρτυρία. Ενώ ο Πρόεδρος της Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης μιλώντας στο «Ν» τόνισε ότι «το χωριό δεν είναι κατά των προσφύγων και μεταναστών, αλλά δεν πάει άλλο. Για να ζεσταίνονται καίνε όλα τα δέντρα, για να φάνε μας παίρνουν τα ζώα. Αποσυμφόρηση τώρα».

Παράλληλα ομάδα κατοίκων από την Θερμή εμποδίζει την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που ήρθαν με βάρκα στην ακτή της περιοχής.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου