Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ακροαριστερός κατηγορείται για τη δολοφονία μετανάστη


Με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση καλείται να απολογηθεί πρωταγωνιστικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, όπως το ίδιο δημοσιοποίησε στο προφίλ του στο facebook.

Η κλήση αφορά και την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 στον 2ο τακτικό ανακριτή Αθηνών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για τη δολοφονία του...
36χρονου Αιγύπτιου Allesh Mohamed ή Χαμπίμπι, στις 7 Ιουνίου 2016 στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, την οποία ανέλαβε η «μιας χρήσης» επωνυμία «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Ο ίδιος υποστηρίζει σε κείμενό του πως δεν ξέρει σε ποια υπόθεση αναφέρονται και επισημαίνει: «Αυτό που γνωρίζω είναι πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε την ατομική μου εξόντωση μέσω μιας πολυετούς φυλάκισής μου. Είναι πλέον φανερό πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνθλίψει όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις και να χτυπήσει ανελέητα όλες και όλους όσους αντιδρούν στη σύγχρονη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική ατζέντα».

Τότε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έκαναν λόγο για… 100% τρομοκρατία και παραδειγματική εκτέλεση του 36χρονου Αιγύπτιου από τους «εκδικητές της πλατείας». Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η άγνωστη μέχρι τότε οργάνωση «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» αναλάμβανε την ευθύνη της εξόντωσής του, υποστηρίζοντας ότι το θύμα πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση σε τρεις συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ, τον Μάρτιο του 2016. Σημείωναν πως «ήταν στρατολογημένος από τη μαφία των Εξαρχείων, όχι απλά ως ένας ακόμα από τους δεκάδες διακινητές ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή, αλλά και ως χωροφύλακας που περιφρουρούσε διά της βίας την ομαλή κερδοφορία των αφεντικών του». Ηταν η πρώτη φορά που υπήρχε ανάληψη ευθύνης για δολοφονία με στόχο την «κάθαρση» και την επικυριαρχία μιας περιοχής από μαφιόζικα κυκλώματα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν καλέσει για κατάθεση το πρωταγωνιστικό μέλος του Ρουβίκωνα, που είχε δεχθεί επίθεση από το θύμα, καθώς είχε στοχοποιήσει τον 36χρονο Αιγύπτιο με κείμενό του τον Φεβρουάριο του 2016 μετά το επεισόδιο του ξυλοδαρμού. Το ίδιο άτομο που φέρεται να υπέγραψε το κείμενο της καταγγελίας για τις ενέργειες του «Χαμπίμπι», την ώρα της δολοφονίας στα Εξάρχεια βρισκόταν πολύ κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε καφετέρια μπροστά από κάμερα ασφαλείας!

Η δολοφονική ενέδρα είχε στηθεί στην οδό Θεμιστοκλέους, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του 36χρονου. Ενδεχομένως υπήρξε τηλεφώνημα- παγίδα. Οι δύο δράστες κινήθηκαν με μοτοσικλέτα. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε έξι φορές εναντίον του, με δύο όπλα, ένα πιστόλι των 6,35 ΜΜ και ένα 38άρι περίστροφο σπέσιαλ, όταν το πρώτο έπαθε εμπλοκή, δίνοντας μάλιστα και χαριστική βολή. Οι εκτελεστές είχαν και ομάδα υποστήριξης. Από την πρώτη στιγμή ειδικοί στα όπλα έκαναν λόγο για οπλισμό των «παππούδων», που συνήθιζαν να έχουν τέτοια όπλα, εξαιρετικά παλιού τύπου διαμετρήματα, που δύσκολα χρησιμοποιούν μέλη αλβανικής ή ρωσικής μαφίας, σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Τα όπλα είχαν συμβολικό χαρακτήρα και ήταν όπλα «ταυτότητα» του χώρου από τον οποίο προήλθαν, έλεγαν αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονταν την υπόθεση εξέταζαν το βίντεο πορείας κατά των ναρκεμπόρων στα Εξάρχεια, στις 5 Μαρτίου 2016, η οποία περιφρουρήθηκε από τουλάχιστον δέκα ενόπλους. Κάποια από αυτά τα όπλα ήταν ίδια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στην εκτέλεση του Χαμπίμπι, χωρίς όμως να μπορεί να υπάρξει ταυτοποίησή τους, ακόμη και αν αυτά ήταν αληθινά.

Μετά την προκήρυξη, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν πως για τη δολοφονία του Χαμπίμπι υπήρχε «συναπόφαση απόσυρσής» του, ανάμεσα σε μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και αρχηγικά μέλη διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή, τα οποία και εκείνα ήταν δυσαρεστημένα με τη «συμπεριφορά και απόδοσή» του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου