Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κλείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα +vid


«Λουκέτο» από αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες 14 ημέρες σε όλες τις δομές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια), προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα,...

στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τη διασπορά του ιού στην Ελλάδα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της διεξαγωγής των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και του μαθήματος της κολύμβησης.


Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών, κλειστά θα είναι και τα φροντιστήρια.

*Mάλλον γιοκ και οι παρελάσεις εφέτος. Σε 14 ημέρες έχουμε παραμονή 25ης Μαρτίου. Σιγά μην γυρίσουνε για να κάνουνε γιορτή και παρέλαση. Προσωπικά προβλέπω τα σχολεία να ανοίξουν στις 30 Μαρτίου.Τα μέτρα για τους γονείς μετά το λουκέτο στα σχολεία

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση μετά το λουκέτο σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα υπάρξει πρόνοια για τους εργαζόμενους γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα από την στιγμή που δεν έχουν να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους.

Την Τετάρτη 11/3 αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την διευκόλυνση των γονέων με ανήλικα παιδιά, μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών, στην οποία συμμετείχαν ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.


Σύμφωνα με το Μαξίμου:

«Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκαν σήμερα και αφού εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Οικονομία και στην κοινωνία, συμφώνησαν στα εξής:

1. Το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.

2. Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.

Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του
κορωνοϊού. Απαιτείται, απ’ όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο εργοδότης θα έχει ένα πλαίσιο επιλογής:

Η μία εναλλακτική είναι η τηλεεργασία όπου αυτή είναι δυνατή.
Η άλλη εναλλακτική είναι ευέλικτο ωράριο αν είναι εφικτό.
Η τρίτη επιλογή είναι η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού (η οποία θα καλύπτεται από το κράτος και τον εργοδότη και όχι από την κανονική άδεια του εργαζομένου.


Την ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοινώσε μέσω του ΣΚΑΙ 100,3 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
 
Για το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων μετά τις 24 Μάρτιου (περάν των 14ων ημερών) η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών οι οποίοι εξετάζουν όλα τα δεδομένα διαρκώς.
 
"Αν το μέτρο χρήζει ανανέωσης είμαστε έτοιμοι για όλα" τόνισε η υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά, δεν θα χαθεί η ακαδημαϊκή χρονιά".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου