Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Τί θα έπρεπε να κάνει μια ΣΟΒΑΡΗ κυβέρνηση του ελληνικού κράτους κι ένας πρωθυπουργός για το λαθρομεταναστευτικό




Τί θα έπρεπε να κάνει μια ΣΟΒΑΡΗ κυβέρνηση του ελληνικού κράτους και ένας πρωθυπουργός ο οποίος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα νοιαζόταν για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και όχι να κοροϊδεύει τους Έλληνες;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να καλέσει τη Μέρκελ σε δημόσιο διάλογο και, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ώστε να αναλάβουν οι πάντες τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από τις πλάτες άλλων, να της πει ευθέως: «Όλοι σχεδόν οι λαθρομετανάστες...
που συνωστίζονται στα σύνορά μας με την Τουρκία και επιχειρούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, λένε πως θέλουν να πάνε τελικά στη Γερμανία, και κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη στη Γερμανία συγγενείς τους. Ο συνολικός αριθμός αυτών που θέλουν να περάσουν για τη Γερμανία, είναι άγνωστος. Μπορεί να είναι 100.000 αλλά μπορεί να είναι και 3 εκατομμύρια ή και περισσότεροι. Είσαστε διατεθειμένη να τους δεχτείτε;». Αν η απάντηση της Μέρκελ είναι θετική, τότε λύθηκε το πρόβλημα. Για να μην μετατραπεί μάλιστα η νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη σε κέντρο διερχομένων με καραβάνια αναξιοπαθούντων να διασχίζουν πεζοπορώντας πολλές χώρες στη σειρά, να κληθεί η Γερμανία να στείλει μεγάλα επιβατηγά πλοία (που μπορούν να της τα μισθώσουν Έλληνες εφοπλιστές), να παραλαμβάνει τους λαθρομετανάστες από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, και να τους μεταφέρει απευθείας στο Αμβούργο ή στο Κίελο. Αν όμως η Μέρκελ αρνηθεί να δεχτεί τους λαθρομετανάστες στη Γερμανία, τότε να βιντεοσκοπηθεί η άρνησή της και να προβάλλεται σε γιγαντοοθόνες στον Έβρο και στα νησιά ώστε να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πως η Γερμανία ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ - και παράλληλα η Ελλάδα να λάβει ΟΛΑ τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος ΟΥΤΕ ΕΝΟΣ λαθρομετανάστη στην επικράτειά της. Όσοι καταφέρουν παρ' όλα αυτά να μπουν, να απελαύνονται την ίδια μέρα, πριν συμπληρώσουν 24ωρο επί ελληνικού εδάφους.

Το θέμα της παροχής ασύλου έχει καταντήσει η μεγαλύτερη κοροϊδία που έχει υποστεί ποτέ ο ελληνικός λαός. Η μόνιμη επωδός των ελληνικών κυβερνήσεων ότι τάχα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με τους λαθρομετανάστες μέχρι να κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες (εντός 24 ημερών) ποιος δικαιούται άσυλο και ποιος όχι, καταρρίπτεται από δύο παράγοντες: 1) την κοινή λογική, και 2) την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μία χώρα παρέχει άσυλο σε ξένους αιτούντες υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί που θα το ζητήσουν θα είναι λίγοι και ειδικές περιπτώσεις που θα πληρούν κάποια κριτήρια – άσυλο δηλαδή μπορεί να ζητήσει κάποιος που καταδιώκεται άδικα, όπως π.χ. ο Τζούλιαν Ασάνζ, ή κάποιος που είναι σίγουρο ότι δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στη χώρα του, όπως οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που ξέφυγαν από τον Ερντογάν το 2016 κ.λπ. Δηλαδή το άσυλο είναι για μεμονωμένες και ειδικές περιπτώσεις, δεν είναι για να το παρέχεις σε ολόκληρους λαούς που αποφάσισαν πως δεν περνάνε καλά εκεί που είναι και τους ήρθε μια ωραία μέρα η φαεινή ιδέα να μετεγκατασταθούν στη χώρα σου! Αν αποφασίσει π.χ. το Μπαγκλαντές των 165 εκατομμυρίων ή η Νιγηρία των 190 εκατομμυρίων να ζητήσουν ολόκληρες άσυλο εδώ, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους ανθρωπισμού να τους το δώσουμε; Αυτό δεν είναι φιλοξενία και φιλανθρωπία, αλλά ηλιθιότητα πρώτου μεγέθους και καθαρή εθνική αυτοκτονία. 

Κάποιοι θα πουν ίσως «μα δεν απειλούμαστε με εισροή δεκάδων εκατομμυρίων λαθρομεταναστών αλλά μόνο μερικών χιλιάδων, όποτε μπορούμε να τους βολέψουμε». Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι λαθρομετανάστες καταφθάνουν στα νησιά μας πάντα σε συγκεκριμένους αριθμούς ημερησίως; Εφόσον στις απέναντι ακτές της Τουρκίας υπάρχουν περίπου 3,5 εκατομμύρια από αυτούς που περιμένουν να περάσουν απέναντι στην Ευρώπη, όπως δηλώνει ο Ερντογάν, πώς γίνεται να έρχονται μόνο 200-300 ημερησίως και όχι περισσότεροι; Και με βάση την απλή στατιστική να το πάρει κανείς, μέσα σε 5 χρόνια που διαρκεί η εισβολή στα νησιά μας, δηλαδή 1.800 μέρες, θα έπρεπε λογικά να υπάρξει έστω μία μέρα που οι αφίξεις να είναι 2.000 άτομα, 5.000 άτομα ή 10.000 άτομα. Γιατί δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι πολύ απλή, για όσους δεν εθελοτυφλούν. Το επίσημο τουρκικό ισλαμοφασιστικό κράτος είναι εκείνο που έχει τον ΑΠΟΛΥΤΟ έλεγχο στη στρόφιγγα των ροών της λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα. Αυτό ανοίγει και κλείνει τη στρόφιγγα, όποτε θέλει και όσο θέλει. Ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι πως αν επιτρέψουν να φτάσουν κάποια μέρα μαζικά σε ένα ελληνικό νησί π.χ. 5.000 λαθρομετανάστες, τότε ο πληθυσμός του νησιού θα ξεσηκωθεί, η ελληνική κυβέρνηση θα έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, και θα αναγκαστεί να κλείσει πραγματικά τα σύνορα όπως έγινε και στον Έβρο το τελευταίο τριήμερο - οπότε το προσφυγικό καλαμπούρι (και το μεγάλο φαγοπότι που το συνοδεύει) θα τελειώσει άδοξα. Γι' αυτό οι Τούρκοι μάς στέλνουν ελεγχόμενους αριθμούς λαθρομεταναστών, μέχρι εκεί που δεν εξεγείρονται οι Έλληνες κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται δηλαδή για την κλασική περίπτωση του βάτραχου που τον βράζουν αργά μέσα στην κατσαρόλα μέχρι που πεθαίνει χωρίς να καταλάβει τι του συνέβη. Και απέναντι στον υβριδικό πόλεμο που η Τουρκία διεξάγει εναντίον μας με στρατιωτική ακρίβεια και μεθοδικότητα, εμείς παριστάνουμε τους φιλάνθρωπους, τους φιλόξενους, τους πολυπολιτισμικούς και διάφορες τέτοιες αρλούμπες, και συζητάμε και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με το κράτος-συμμορία που το έφερε η κακιά η ώρα να έχουμε στα ανατολικά σύνορά μας. 

Η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να θεσπίσει ειδικό νόμο με τον οποίο να γνωστοποιήσει διεθνώς ότι «μπορώ να παράσχω άσυλο σε 1.000 άτομα τον χρόνο». Όταν ο αριθμός αυτός συμπληρωθεί, η Ελλάδα να ανακοινώνει ότι αδυνατεί να παράσχει πλέον άσυλο για την τρέχουσα χρονιά, να απωθεί τις λέμβους που πλησιάζουν παράνομα στα νησιά της, και να απελαύνει ΑΜΕΣΑ όσους αποβιβάζονται παράνομα χωρίς να τους δίνει καν το δικαίωμα να αιτηθούν άσυλο. Είναι σίγουρο ότι αν εμείς ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι και σοβαροί στο μήνυμα που θα εκπέμπαμε, θα έπαυαν αυτομάτως και οι ροές λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας διότι θα ήξεραν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να περάσουν ή να μείνουν εδώ. Και επιπλέον, επειδή ο αριθμός των αφίξεων θα είχε μειωθεί δραματικά, δεν θα υπήρχε και κανένας λόγος να παραμένουν οι αμαρτωλές ΜΚΟ στα εδάφη μας για να παίζουν ελεεινά ανθελληνικά παιγνίδια και να οικονομάνε σε βάρος της πατρίδας μας.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2020 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κλήθηκε να αποφασίσει πάνω στην προσφυγή δύο μουσουλμάνων λαθρομεταναστών οι οποίοι μαζί με άλλους είχαν μπει παράνομα στην ισπανική πόλη Μελίγια στην ακτή της Βόρειας Αφρικής, και στη συνέχεια απελάθηκαν αμέσως χωρίς να τους επιτραπεί να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Η απόφαση που ελήφθη από τους 17 δικαστές ήταν πραγματικά καταπέλτης για όλους εκείνους που τόσα χρόνια ισχυρίζονται ψευδώς ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα στο μεταναστευτικό διότι μας δεσμεύει το διεθνές δίκαιο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε πως ένας άνθρωπος ή ομάδα ανθρώπων που έχουν εισέλθει παράνομα σε μία χώρα, έχουν κατ’ αρχάς διαπράξει παρανομία η οποία τους στερεί το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο! Επομένως το κράτος μπορεί να τους απελάσει ΑΜΕΣΩΣ χωρίς να είναι υποχρεωμένο να εξετάσει καν το αίτημά τους. Μόνο σε περίπτωση που κάποιος εισέλθει ΝΟΜΙΜΑ σε μια χώρα από τις προβλεπόμενες πύλες εισόδου, και έχοντας μαζί του όλα τα απαιτούμενα νόμιμα έγγραφα ταυτοποίησης, δικαιούται να αιτηθεί άσυλο, οπότε το κράτος υποχρεούται να εξετάσει το αίτημά του. Άρα όλα όσα μας έλεγαν μέχρι πρόσφατα ως δικαιολογίες οι κυβερνώντες για το ότι δεσμεύονται από διεθνείς συμφωνίες να παρέχουν άσυλο στον κάθε κατατρεγμένο της υφηλίου, είναι απλώς ΑΝΟΗΣΙΕΣ και ΨΕΥΔΗ, και με την επίσημη σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πλέον.

Σίγουρα κανείς δεν θέλει να απωθεί αναξιοπαθούντες και γυναικόπαιδα στη θάλασσα, αλλά το να καταστρέφεται το έθνος μας επειδή οι κυβερνώντες έχουν ατολμία και έλλειψη γενναιότητας να λάβουν δύσκολες αποφάσεις, αποτελεί έγκλημα σε βάρος του λαού μας. Οποιοσδήποτε απλός και ανίδεος περί τα ζητήματα στρατηγικής Έλληνας αν ήταν στη θέση του Μητσοτάκη, θα μπορούσε ευκολότατα να κάνει στο μεταναστευτικό αυτό που κάνει και ο Μητσοτάκης – δηλαδή μετεγκατάσταση λαθροεποίκων στην ηπειρωτική χώρα ώστε να αποσυμφορηθούν τα κέντρα υποδοχής στα νησιά και να μπορούν να ξαναγεμίζουν με χιλιάδες νέες αφίξεις. Αυτή όμως είναι η ΕΥΚΟΛΗ λύση, η οποία αντί να λύνει το πρόβλημα το επιδεινώνει. Και τη μακαρίτισσα την αγράμματη γιαγιά μου να έκανα πρωθυπουργό, το ίδιο θα έκανε, στο όνομα προφανώς του συμπόνιας και του ανθρωπισμού. Άραγε όμως γι' αυτό ψήφισε ο ελληνικός λαός τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό; Για να βρίσκει τις ίδιες λύσεις που θα έβρισκε η αγράμματη γιαγιά μου, ή για να παίρνει ΔΥΣΚΟΛΕΣ αποφάσεις που έχουν πολιτικό κόστος αλλά που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον και σώζουν το έθνος σε βάθος χρόνου;  




Οι κυβερνώντες συνεχίζουν με τερατώδη ψέματα να προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους Έλληνες πολίτες σχετικά με την εθνική πανωλεθρία που υφίσταται η χώρα επί χρόνια στο μεταναστευτικό ζήτημα λόγω της βλακώδους ιδεολογικής αγκύλωσης και της πρωτοφανούς ανικανότητας των ιθυνόντων. Σταχυολογώ τα πιο χονδροειδή ψεύδη: 

1) Μας έλεγαν ότι το μήκος των χερσαίων συνόρων στον Έβρο είναι πολύ μεγάλο και γι’ αυτό είναι αδύνατον να εμποδιστεί η είσοδος λαθρομεταναστών. Αποδείχτηκε περίτρανα τις τελευταίες μέρες ότι πέντε χρόνια τώρα οι λαθρομετανάστες περνούσαν σαν κύριοι από... τα τελωνεία (!), χωρίς να τους εμποδίζει κανείς, γι' αυτό και συνέρρευσαν εκεί αμέσως μόλις τους έδωσε το σύνθημα ο Ερντογάν.

2) Μας έλεγαν ότι το «push back» στη θάλασσα αντιβαίνει τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα, αλλά και τους άγραφους κανόνες του ανθρωπισμού. Και είδαμε όλοι το ελληνικό κράτος να εφαρμόζει το πιο άγριο «push back» στο μεθοριακό πέρασμα των Καστανιών στον Έβρο, χωρίς να διστάζει όχι μόνο να κάνει ευρύτατη χρήση δακρυγόνων αλλά και να βάζει το στρατιωτικό προσωπικό να πυροβολεί στον αέρα και στα νερά του ποταμού για εκφοβισμό!

3) Μας λένε ότι πλέον τα χερσαία σύνορα φρουρούνται άριστα και πως όσοι τα περνούν παράνομα συλλαμβάνονται. Και τότε ΓΙΑΤΙ δεν συλλαμβάνονται αμέσως οι λαθροεισβολείς που καταφθάνουν κάθε μέρα στα νησιά μας; Δηλαδή η παραβίαση των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας αποτελεί κολάσιμο αδίκημα, ενώ των θαλάσσιων όχι; Η αλήθεια είναι πως ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ λαθρομετανάστης που καταφέρνει να μπει στη χώρα, ακόμη κι αν συλλαμβάνεται, συνιστά ΗΤΤΑ και ντροπή για την κυβέρνηση, τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Κι αυτό διότι ακόμη κι όσοι συλλαμβάνονται τώρα για τα μάτια του κόσμου, σε λίγο καιρό θα είναι πάλι ελεύθεροι να τριγυρνούν όπου θέλουν μέσα στην Ελλάδα. Άρα ΔΕΝ είναι επιτυχία η σύλληψή τους αφού ουσιαστικά πέτυχαν τον σκοπό τους που ήταν να περάσουν στην Ευρώπη. Επιτυχία είναι ΜΟΝΟ η απώθησή τους.

4) Μας λένε ότι ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού και της Frontex που φυλάνε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, αλλά δεν μας λένε πως τα σκάφη αυτά παίζουν απλώς τον ρόλο του ρεσεψιονίστ αφού ΔΕΝ διώχνουν τις λέμβους των λαθρομεταναστών όποτε τις εντοπίζουν, παρά τις οδηγούν με ασφάλεια στις ακτές των πλησιέστερων ελληνικών νησιών όπου αποβιβάζουν τους παράνομους εισβολείς! Η κύρια έγνοια των ελληνικών αρχών είναι πώς θα κοροϊδέψουν τους νησιώτες και πώς θα αποβιβάσουν τους λαθροεισβολείς χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τους ντόπιους. Το σύστημα ασφαλείας των νήσων του ανατολικού Αιγαίου είναι κυριολεκτικά διαλυμένο. Όποιος θέλει μπορεί απλά να πάρει ένα φουσκωτό και να έρθει στην Ελλάδα, χωρίς καμία δυσκολία, σαν να μην υπάρχει χώρα. Κανείς δεν πρόκειται να τον εμποδίσει να αποβιβαστεί και στη συνέχεια να ζητήσει και να πάρει «άσυλο» με τη βοήθεια κυκλωμάτων ΜΚΟ, δικηγόρων κ.ά., κουρελιάζοντας κάθε έννοια έννομης τάξης. 

5) Μας λένε ότι αυτοί που θέλουν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα είναι κακόμοιροι πρόσφυγες και γυναικόπαιδα. Είδαμε όμως αντιθέτως ότι στην έφοδο κατά της συνοριακής διάβασης στις Καστανιές πρωτοστατούσαν δεκάδες ισλαμοφασιστικά καθάρματα που έκαναν αισχρές χειρονομίες προς τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, που αποκαλούσαν τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς «τακφίρ» (δηλαδή «άπιστους») και απειλούσαν μπροστά σε κάμερες ότι θα βιάσουν την Ελλάδα με το έτσι θέλω! Μόνο εφιάλτη μπορεί να προκαλέσει η σκέψη για τo πόσες χιλιάδες ισλαμικά αποβράσματα έχουμε αφήσει τόσα χρόνια να μπουν ανενόχλητα μέσα στην πατρίδα μας στο όνομα του δήθεν ανθρωπισμού.

Όσοι πιστεύουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι τάχα αναχαιτίστηκαν οι απόπειρες χιλιάδων λαθρομεταναστών να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, είναι απελπιστικά αφελείς. Ήδη μέσα σε δύο μέρες (Κυριακή και Καθαρή Δευτέρα) πέρασαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 1.150 λαθρομετανάστες, δηλαδή η φρούρηση των συνόρων απέτυχε παταγωδώς! Αλλά και στον Έβρο, σε λίγες μέρες που θα φύγουν από εκεί οι τηλεοπτικές κάμερες, θα περάσουν λίγοι-λίγοι στη χώρα ΟΛΟΙ όσοι έχουν συγκεντρωθεί τώρα απέναντι στην ελληνική μεθόριο. Ας μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία πως αυτή θα είναι η κατάληξη. Όλα όσα πράττει η κυβέρνηση είναι καθαρά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Όταν κανείς δεν θα ασχολείται πια και δεν θα καταγράφει βίντεο, θα μπουκάρουν ορδές λαθρομεταναστών από τον Έβρο, και μάλιστα από τα τελωνεία, όπως γινόταν μέχρι πριν λίγες μέρες. Κι αυτό διότι ο Μητσοτάκης και ο κύκλος του είναι ιδεολογικά αντίθετοι με την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και έχουν επανειλημμένα δηλώσει εντελώς ξεδιάντροπα ότι τάσσονται υπέρ του πολυπολιτισμού, και του «μπολιάσματος» των Ελλήνων με Αφγανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς και Σομαλούς λαθροεισβολείς. Οι ενέργειές τους φανερώνουν ότι επιθυμούν διακαώς τον ισλαμικό εποικισμό της Ελλάδας. Άρα είναι το άκρον άωτον της αφέλειας να περιμένουμε ότι ο Μητσοτάκης και οι ομοϊδεάτες του μπορεί να ξυπνήσουν αύριο το πρωί και να έχουν αλλάξει άποψη για το μεταναστευτικό - κάτι τέτοιο απλούστατα ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί ποτέ. Επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος κάνουν μέχρι αυτό να φύγει από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα δελτία ειδήσεων. Δεν θέλουν να το λύσουν πραγματικά.











Stirlitz

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.epamhellas.gr/pos-mporoyme-na-apotrepsoyme-toys-ekviasmoys-tis-toyrkias/
Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τους εκβιασμούς της Τουρκίας;

Πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κίνηση αυτή της Τουρκίας; Το κλείσιμο των συνόρων έχει αποδειχθεί ότι δεν οδηγεί πουθενά. Δεν πρόκειται να αναχαιτίσει τις ροές, όσες ζωές κι αν χαθούν κατά το πέρασμα.

Πρέπει εδώ και τώρα να ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι πλέον δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκία και ότι θα προβεί σε άμεσες κυρώσεις εναντίον της γείτονος.

Να επιβληθούν ποινές και πρόστιμα σε οποιοδήποτε φορτίο κινείται από και προς Τουρκία διαμέσου ελληνικού εθνικού χώρου.

Να εξορμήσει το λιμενικό μαζί με το πολεμικό ναυτικό σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα σκάφη που κινούνται υπό τουρκική ναύλο, ή σημαία.

Να καταγγελθεί η Τουρκία στο Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας ότι με την εξώθηση να περάσουν μαζικά αλλοδαποί τη θάλασσα ανάμεσα στις ακτές της και τα ελληνικά νησιά καταπατά τις συνθήκες SOLAS και SOAR, όπως και κάθε έννοια ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και επομένως θα πρέπει οι ακτές και οι λιμένες της να κηρυχθούν ως ανασφαλείς με τρομακτικό κόστος για το εμπόριο και τον τουρισμό της γείτονος.

Τέλος, η Ελλάδα οφείλει να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταγγέλλοντας την Τουρκία όχι μόνο για επίσημο trafficking μεταναστών και προσφύγων, αλλά και για αξιοποίηση των ροών αυτών ως μέσο άσκησης υβριδικού πολέμου εναντίον της.

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέοντα δακρυγόνα δεν έχουμε????

Δημοσίευση σχολίου