Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Ντροπή! Μόλις 8 χρόνια φυλακή για τη στυγερή ρατσιστική δολοφονία του Νίκου Μουστάκα


Ο Πακιστανός είναι ο τρίτος κατηγορούμενος για τη ρατσιστική δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα δεν ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.
 
Αυλαία έπεσε σήμερα στη δίκη που διεξάγονταν στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων (δεύτερος βαθμός) για τη στυγερή δολοφονία του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, καθώς...
ο 25χρονος Νικόλαος Μουστάκας που εργαζόταν στο εξωτερικό και επισκεπτόταν για λίγες ημέρες την οικογένειά του στην Αθήνα, αποφάσισε να επισκεφθεί με την σύντροφό του το λόφο του Φιλοπάππου. Εκεί, όμως, συνάντησε τους τρεις συνολικά κατηγορουμένους της υπόθεσης και σύμφωνα με τη δικογραφία πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο 25χρονος να βρεθεί στο κενό, χάνοντας έτσι τη ζωή του.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθισε ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ένας 18χρονος άνδρας πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.


Κατά τη δίκη, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο κατηγορούμενος, δεν ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, συγνώμη για το θάνατο του 25χρονου, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι σκοπός του ήταν κλέψει και όχι να δολοφονήσει. Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε πως το μόνο που έκανε την ώρα εκείνη, ήταν να κρατά την φίλη του άτυχου Νικόλα, πορτογαλικής καταγωγής, χωρίς να βλέπει τι έκαναν οι άλλοι δυο δράστες.

Να σημειωθεί ότι για τη δολοφονία του Νίκου Μουστάκα έχουν καταδικασθεί σε σε ισόβια κάθειρξη δυο ενήλικες αλλοδαποί.


Πήγανε να την κοπανήσουνε στα Σκόπια

Τους δύο εκ των συλληφθέντων τους έχει αναγνωρίσει και η Πορτογαλίδα φίλη του άτυχου Νίκου. 

Αμέσως μετά τη ληστεία απενεργοποίησαν τα κινητά τους και κλείδωσαν τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φοβούμενοι ότι θα τους εντοπίσουν.

Με βάση δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί εκτός από τα αποτυπώματά τους έφτασαν στα ίχνη τους από πληροφορίες που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν, αλλά και από κλήσεις κινητών τηλεφώνων που κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν.

Οι δύο Πακιστανοί, όπως είπαν, λόγω της μεγάλη δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα, κινούμενοι αρχικά στη Βοιωτία και τη Θήβα, και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, προτού φτάσουν στην Ειδομένη.


Τον Νίκο, τον σκότωσε το ελληνικό Κράτος και η γελοία θανατηφόρα ηγεσία του.
 

Ο Πακιστανός είχε κατηγορηθεί στις αρχές του έτους για ληστεία στο κέντρο της Αθήνας και ήταν αυτός που το βράδυ της 15ης Αυγούστου αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριο της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Ο άτυχος 25χρονος Νίκος Μουστάκας






Παλαιότερη είδηση με τη δημοσίευση των στοιχείων των παρανοϊκών λαθρομεταναστών:

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών λαθρομεταναστών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 23 Αυγούστου 2018 ως δράστες της δολοφονίας 25χρονου Νικόλαου Μουστάκα, που διαπράχθηκε στις 15 Αυγούστου 2018 σε βραχώδη περιοχή στο λόφο Φιλοπάππου.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για...
τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:



Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
  1. (επ) YOUNAS (ον) IMTISAL του YOYNAS και της SAJIDA , γεννηθέντα στις 16-8-2001 ή 16-8-2003 στο Πακιστάν








  1. (επ) QADEER ή AHMED (ον) AHMAD ή QADEER του NAZAR και της SHANAZ ή SHEHNAZ , γεννηθέντα στις 5-5-1990 στο Πακιστάν






  1. (επ) ABDEEN (ον) SAJJAD KHALEEL IBRAHIM ή SAJJAD του KHALEEL ή HALLEL και της MATIHA ή MADEEHA SAFAR ή MADIHAA , γεννηθέντα στις 17-7-1993 στ o Ιράκ







    Φωτογραφίες των δολοφόνων του Νίκου με την επίθεση σε Γερμανίδες τουρίστριες στου Φιλοπάππου


    Δύο Γερμανίδες τουρίστριες θα είχαν την… τύχη του Νίκου Μουστάκα. Γλίτωσαν την τελευταία στιγμή τη θανάσιμη πτώση από τον μοιραίο βράχο στον Λόφο Φιλοπάππου, από τους ίδιους δράστες που «ώθησαν» στο θάνατο τον άτυχο νεαρό.
    Ήταν 22.00 το βράδυ της 10ης Αυγούστου, πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία του 25χρονου, όταν η ίδια τριάδα αδίστακτων ληστών, στο ίδιο σημείο, επιχείρησαν να ληστέψουν τις δύο νεαρές τουρίστριες, που νωρίτερα ρέμβαζαν τη θέα και το ηλιοβασίλεμα. Όταν έπεσε το σκοτάδι εμφανίστηκε ο εφιάλτης…

    Σε φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποτυπώνονται ξεκάθαρα η μεθοδολογία και η βαναυσότητα της δράσης τους. Ολα εξελίσσονται δύο μέτρα από την άκρη του βράχου από τον οποίο… έσπρωξαν τον Νίκο Μουστάκα στο θάνατο.

    Ντοκουμέντο Νο1

     
    Ο 17χρονος Πακιστανός, που φαίνεται να είχε εξειδίκευση στις γυναίκες και τις τσάντες τους (αυτός επιτέθηκε και στην 23χρονη φίλη του Νίκου Μουστάκα), ο 28χρονος εύσωμος και απειλητικός ομοεθνής του και ο 25χρονος Ιρακινός «δεσμώτης», καθώς είχε το ρόλο του ατόμου που ακινητοποιούσε τα θύματα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πίσω από τις δύο Γερμανίδες τουρίστριες, που κάθονταν στον ίδιο βράχο με αυτόν του Νίκου και της Ναταλίας.
    Τις τράβηξαν με μανία και τις έσυραν στο άγριο έδαφος. Στόχευσαν τη μία κοπέλα καθώς η φίλη της δεν είχε μαζί της τσάντα ή άλλα εμφανή πολύτιμα αντικείμενα για να αφαιρέσουν. Η τουρίστρια με την τσάντα αντιδρά και σηκώνεται. Κρατά σθεναρά την τσάντα της με χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ταξιδιωτικά έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα, που ανήκαν και στις δύο κοπέλες. Οι δράστες σαν… αγέλη κυκλώνουν το «θήραμα».
    Ο 17χρονος τραβά με μανία την τσάντα της. Ο 25χρονος Ιρακινός κρατά τα χέρια της και προσπαθεί να την ακινητοποιήσει. Ο 28χρονος στέκεται απειλητικά δίπλα τους έτοιμος να επέμβει ενώ παράλληλα επιτηρεί το χώρο μήπως εμφανιστεί κάποιος αστυνομικός ή άλλος περαστικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορά την ίδια μπλε μπλούζα που φορούσε και στη ληστεία μετά… φόνου του Νίκου Μουστάκα, αλλά και σε διαδικτυακές πόζες του στο facebook.
    Η άλλη κοπέλα έχει το σθένος να σηκώσει το κινητό της τηλέφωνο ή τη φωτογραφική μηχανή και να πατήσει το κουμπί αποτύπωσης των δραστών. Αργότερα στην κατάθεσή της είπε πως ήταν μια κίνηση από ένστικτο, προκειμένου το φλας να λειτουργήσει ως… όπλο, που θα μπορούσε να σοκάρει τους δράστες προκειμένου να αφήσουν τη φίλη της. Ο 17χρονος Πακιστανός αλλά και ο 25χρονος Ιρακινός αρχικά… ποζάρουν αδιάφορα.

    Ντοκουμέντο Νο2



    Στο δεύτερο καρέ της νεαρής Γερμανίδας τουρίστριας φαίνεται πως η ενέργειά της έχει επισπεύσει τις κινήσεις των δραστών, οι οποίοι επιδιώκουν να πετύχουν το στόχο τους και να διαφύγουν όσο γρηγορότερα γίνεται μέσα στο σκοτάδι.
    Ο 25χρονος Ιρακινός φαίνεται να αφήνει τα χέρια του θύματος και να επιχειρεί να απομακρυνθεί. Αυτό δίνει την ευκαιρία στην κοπέλα να αντιδράσει πιο έντονα. Σηκώνει το χέρι της και χτυπά τον 17χρονο, που συνεχίζει να τραβά την τσάντα. Ο 28χρονος απειλητικός τσιλιαδόρος έχει χαθεί από το πλάνο καθώς φαίνεται να φωνάζει τους συνεργούς του να φύγουν. Ο 17χρονος, σεσημασμένος για ληστεία και ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρότι ήταν… αγνώστου διαμονής, ήταν επίμονος. Με μία αιφνιδιαστική κίνηση καταφέρνει να αποσπάσει την τσάντα και να τραπεί σε φυγή μαζί με τους συνεργούς του εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι. Οι δύο κοπέλες ειδοποιούν την Αστυνομία και την πρεσβεία τους στη χώρα μας.

    Κατάθεση

    Οι Γερμανίδες τουρίστριες πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, κατέθεσαν με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν και έδωσαν καλές περιγραφές των δραστών και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της δράσης τους. Στη συνέχεια διευκολύνθηκαν στην έκδοση νέων διαβατηρίων και έλαβαν και απαραίτητα έγγραφα του περιστατικού και της απώλειας των αντικειμένων τους. Απογοητευμένες από την εφιαλτική περιπέτειά τους έφυγαν από τη χώρα μας δύο ημέρες μετά, παρότι είχαν προγραμματίσει να μείνουν κι άλλο στην Ελλάδα.
    Υστερα από τη δολοφονία του Νίκου Μουστάκα, αυτά τα φωτογραφικά ντοκουμέντα επιδείχθηκαν στην 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, η οποία φαίνεται να αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο από τους τρεις δράστες, δίνοντας σημαντική ώθηση στις αστυνομικές έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους και το μετέπειτα εντοπισμό τους.
    Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από τη σύλληψη των τριών δραστών, σχηματίζεται και δεύτερη δικογραφία σε βάρος τους για τη διάπραξη ένοπλων επιθέσεων σε τουρίστες και ζευγαράκια στον Λόφο Φιλοπάππου. Μετά τη διάταξη του εισαγγελέα για δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς τους και κυρίως φωτογραφιών τους, υπάρχει η αστυνομική εκτίμηση ότι ο αριθμός αυτών των ληστρικών επιθέσεων θα αυξηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 10 ληστείες με σπασμένα μπουκάλια…




1 σχόλια:

Unknown είπε...

ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΑΜΙΜΕΝΗ ''ΠΡΟΟΔΟ'' ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΡΗΝΟΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δημοσίευση σχολίου