Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Φωτογραφίες Ρουμανόγυφτου ρατσιστή εξέδωσε η Αστυνομία


Σακάτευαν με κλωτσιές και γροθιές ελληνίδες γιαγιάδες που πήγαιναν στην Εκκλησία ή τη λαϊκή και τις προκαλούσαν κατάγματα. Έχει συλληφθεί ακόμη 2 φορές για παρόμοια αδικήματα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 42χρονου αλλοδαπού που διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών και συνελήφθη την 19-2-2020 (σχετικό το από 21-2-2020 Δελτίο Τύπου). Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

(επ.) MUSTAFA (ον.) CORNEL του NEAGU και της ANICA , που γεννήθηκε την 15-5-1977 στη Ρουμανία. 

Από έρευνα της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Ιούνιο του 2019 διέπραττε ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών. 

Ειδικότερα, οι δύο δράστες πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες, είτε μετά την αποβίβασή τους από συρμούς του ηλεκτρικού, είτε μετά την αποχώρησή τους από εκκλησίες ή λαϊκές αγορές και τις ακολουθούσαν κατά την επιστροφή στις οικίες τους. 

Όταν τα θύματά τους ξεκλείδωναν την κεντρική θύρα και εισέρχονταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, τότε ο ένας ή και οι δύο δράστες, τις ακινητοποιούσαν και με τη χρήση σωματικής βίας (χτυπώντας αυτές με κλωτσιές, γροθιές και ακολούθως απωθώντας τες βίαια) τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή. 

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν (4) περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και του Νέου Ηρακλείου. 

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που επιδείκνυαν στα θύματά τους είναι ότι και στις (4) εξιχνιασθείσες υποθέσεις, τραυμάτισαν τα θύματά τους προκαλώντας τους κατάγματα και κακώσεις.

Επιπρόσθετα, ο 42χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν (2) φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης. 

Ο 42χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς και για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων συνεχίζονται.










Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476195 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου