Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Όλη η Ελλάδα ψάχνει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου


Με μία έξυπνη αφίσα (και με ορθογραφικό λάθος στο αμειφθήσεται) μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο της μπούρδας του Πολυτεχνείου, η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών κατά την διάρκεια της "φοιτητικής εξέγερσης του ‘73".

Τα φυλλάδια και οι αφίσες μοιράστηκαν στην Καλαμάτα και περιγράφουν τον αγώνα του λαού κατά της χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", ως παραμύθι και την Χρυσή Αυγή να δίνει αμοιβή σε όποιον φέρει αποδείξεις για νεκρούς!

"Όχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. -Η γενιά του Πολυτεχνείου - είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή!" γράφει η Χρυσή Αυγή στο φυλλάδιο και συνεχίζει:

"Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, Ο ευρών αμοιφθήσεται" γράφει το φυλλάδιο στην πρώτη σελίδα του, στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη και της αφίσας μοντέλου μάρκας σαμπουάν στην Βρετανία που θεωρούνταν ντεμέκ νεκρή του Πολυτεχνείου, -η περιβόητη "Ηλένια".

Πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος είχε μιλήσει με απαξιωτικό τρόπο για την επέτειο του Πολυτεχνείου λέγοντας πως το κόμμα του θα πραγματοποιήσει επισκέψεις-παρεμβάσεις στα σχολεία της επικράτειας κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης.

«Επειδή οι μέρες που έρχονται είναι λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες, πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη, και όπως ζήσαμε τον Δεκέμβριο του 2008, θα θέλαμε να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών να παταχθούν. Ο ρόλος του μαθητή και του δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για εμάς η εκπαίδευση πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο Πατρίς -Θρησκεία - Οικογένεια», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών κατά την διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθώς ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει: «Δεν πλάκωσε κανένα τανκς τα παλικάρια στο Πολυτεχνείο. Αυτή είναι μεγάλη παραμύθα, σταματήστε την».

Σύμφωνα μάλιστα με τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής «καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο» χαρακτηρίζοντας το Πολυτεχνείο «κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας».

Τότε μάλιστα στον Νίκο Μιχαλολιάκο είχε απαντήσει με συνέντευξή του ο ίδιος ο οδηγός του τανκ Α. Σκευοφύλαξ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου λέγοντας: "Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν".



1 σχόλια:

st είπε...

Σιγά μη βρούνε νεκρούς!!!!Ούτε νεκρή γάτα δεν υπήρχε στο πολυτεχνείο. Birthday party κάθε 17 νοέμβρη διότι 17/11/1918 ο Αβραάμ Μπεναρόγια δημιούργησε το Σ.Ε.Κ.Ε= Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος που μετέπειτα μετονομάστηκε σε ΚΚΕ-Ε.Τ.Κ.Δ = Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος - Ελληνικό Τμήμα Κουμμουνιστικής Διεθνούς. Απλά πράματα, όλα τα άλλα..........βρούβες

Δημοσίευση σχολίου