Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Βρωμοκοπάει η αναπνοή; ~ Εδώ οι καλές λύσεις... No2


 
Φροντίζετε να κάνετε τα πάντα για την καλή στοματική σας υγιεινή; 

Δαπανάτε ένα σωρό χρήματα για φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα, που θα σας χαρίσουν καθαρή και δροσερή αναπνοή; 

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αναζητήσετε αλλού τη λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί;

Αν η δυσάρεστη αναπνοή, η κακοσμία του στόματος και η ξηροστομία σας ταλαιπωρούν, η λύση βρίσκεται πρωτίστως στη σωστή επιλογή των τροφών και την καταπολέμηση των βακτηρίων που περιέχονται στο στόμα σας.

Επειδή δε μπορούμε να έχουμε συνεχώς μαζί μας την οδοντόβουρτσά μας, ούτε είναι καλό για την υγεία των δοντιών μας να μασάμε συνέχεια τσίχλα, έχουμε την εναλλακτική των υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και αφεψήματα, είναι μερικές μόνο από τις τροφές που μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την κακοσμία τους στόματος.
Με λίγη προσοχή, με δραστικό περιορισμό του καπνίσματος και με τον κατάλληλο εμπλουτισμό του διαιτολογίου μας… η αναπνοή μας θα ευωδιάζει.


Άφθονο νερό
Η ενυδάτωση που μας χαρίζει η κατανάλωση νερού είναι αναγκαία για να διατηρούμε καθαρή την αναπνοή μας. Το νερό δρα ευεργετικά, καθώς απομακρύνει από το στόμα και το λαιμό, όλα τα βακτήρια και τα υπολείμματα τροφών που προκαλούν δυσοσμία και έτσι μας χαρίζει καθαρή και δροσερή αναπνοή. Πίνετε άφοβα νερό. Οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνουμε ημερησίως τουλάχιστον 8 ποτήρια.


Μήλα

Χειμωνιάτικα, τραγανά και πλούσια σε φυτικές ίνες, τα μήλα βοηθούν στην έκκριση μεγαλύτερης ποσότητας σάλιου από τους αδένες μας. Το σάλιο περιέχει οξυγόνο, δηλαδή τον φυσικό εχθρό της δυσοσμίας, που προέρχεται από τα βακτήρια, τα οποία «ευδοκιμούν» στην στοματική κοιλότητα. Περαιτέρω δε, τα μήλα συμβάλλουν στην απομάκρυνση της πλάκας αλλά και των μικροουσιών που επικάθονται στα δόντια και συχνά ευθύνονται για την άσχημη οσμή.


Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
Επιλέγοντας να καταναλώνουμε τροφές υψηλές σε περιεκτικότητα βιταμίνης C, πέρα από τα οφέλη για την καλή υγεία του οργανισμού, πετυχαίνουμε και κάτι ακόμα: απομακρύνουμε τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία και «εξουδετερώνουμε» με μαγικό τρόπο, την άσχημη μυρωδιά που μας άφησαν τροφές όπως το σκόρδο και τα κρεμμύδια, που μόλις καταναλώσαμε.


Γιαούρτι

Δεν είναι μόνο ένα θρεπτικό και ωφέλιμο για την υγεία επιδόρπιο, αλλά είναι εξίσου χρήσιμο και για τη δροσερή και καθαρή αναπνοή μας. Το γιαούρτι ελαττώνει σημαντικά την ποσότητα υδρόθειου, ενός δύσοσμου αερίου. Οι ειδικοί συστήνουν γιαούρτια χαμηλά σε λιπαρά και κυρίως ελληνικής προέλευσης.


Ψωμί ολικής αλέσεως
Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά καταναλώνοντας προϊόντα ολικής αλέσεως, διατηρούμε καθαρή την αναπνοή μας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συγκεκριμένα προϊόντα, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, αναγκαίους για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.
Σε περίπτωση που ο οργανισμός μας δεν έχει την αναγκαία συνιστώμενη ποσότητα από υδατάνθρακες, λαμβάνει χώρα η διεργασία εκείνη κατά την οποία καίγεται το περιττό λίπος. Όμως η συγκεκριμένη λειτουργία, παράγει μια δύσοσμη οργανική ένωση την κετόνη, η οποία αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του ιδρώτα, των ούρων και σε αρκετές περιπτώσεις μέσω της αναπνοής. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι μια καλή πηγή σύνθετων και υγιεινών υδατανθράκων, που μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά να διατηρούμε καθαρή την αναπνοή μας.


Κανέλα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η γεύση της κανέλας είναι τόσο διαδεδομένη στις καραμέλες ή στις τσίχλες; Η απάντηση βρίσκεται στο λάδι της κανέλας, το οποίο μπορεί να «εξολοθρεύει» τα βακτήρια που προκαλούν τη δυσοσμία της αναπνοής μας. Δεν είναι ανάγκη να προμηθευτείτε τσίχλες και καραμέλες, το μάσημα λίγης κανέλας, δυόσμου ή μέντας το πρωί, βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος. Μπορείτε ακόμη να κάνετε και γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού από μέλι και κανέλα σε σκόνη, ανακατεμένα με ζεστό νερό.


Πράσινο τσάι
Τα φλαβονοειδή, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που συναντάμε στα λαχανικά και στο πράσινο τσάι, μπορούν να φανούν χρήσιμα ακόμη και σε προβλήματα κακοσμίας του στόματος, καθώς απομακρύνουν τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στα δόντια και στην στοματική κοιλότητα. Αποτελεσματική είναι όμως και η δράση του πράσινου τσαγιού στη μείωση των επιπέδων δυσάρεστων οσμών που περιέχουν οι ενώσεις θείου των βακτηρίων.


Τσίχλα

Χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν θέλουμε να αποφύγουμε την κακοσμία ή να καλύψουμε την πικάντική και έντονη μυρωδιά του φαγητού που μόλις καταναλώσαμε, επιλέγουμε να μασήσουμε μια τσίχλα. Που στηρίζεται η «θαυματουργική» της δράση; Η τσίχλα ενεργοποιεί την παραγωγή σάλιου, που είναι ο βασικός εχθρός των βακτηρίων και ταυτόχρονα απομακρύνει τα υπολείμματα τροφών από τα δόντια και την στοματική κοιλότητα. Προτιμήστε τσίχλες χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Εάν μάλιστα περιέχουν και ξυλιτόλη, ακόμη καλύτερα, καθώς η συγκεκριμένη ουσία είναι φιλική για την υγιεινή τους στόματος και συχνά χρησιμοποιείται και για στοματικές πλύσεις κατά της τερηδόνας και της ουλίτιδας.

 http://www.clickatlife.gr


Διαβάστε ακόμη:
Βρωμοκοπάει η αναπνοή & ο ιδρώτας; ~ Εδώ οι καλές λύσεις...






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το ξίδι επίσης,δοκιμασμένο !

Ανώνυμος είπε...

εμενα δεν μου βρομαει!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου