Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Φωτογραφίες μαύρων ρατσιστών εξέδωσε η Αστυνομία


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο (2) λαθρομεταναστών, υπηκόων Νιγηρίας, ηλικίας 36 και 43 ετών, μελών σπείρας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων ο 36χρονος συνελήφθη στις 13-2-2014, στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τ.Α. Κυψέλης, ενώ αναζητείται ο...
43χρονος συνεργός του (Σχετικό το από 17-2-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) (επ) OSAZEE (ον) Stevar του Osazee και της Petienge, που γεννήθηκε το 1978 στη Νιγηρία.
B) ( επ ) ERHARUYI ( ον ) Patrick-Osarobo του Okumbor και της She – Sera, που γεννήθηκε το 1971 στη Νιγηρία.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8695533, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου λαθρομετανάστη από μέλη συμμορίας
Η εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τέσσερα (4) μέλη, είχε σκοπό τ o ν προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω διάπραξης εκβιάσεων, ανθρωποκτονιών και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ομοεθνών τους
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου λαθρομετανάστη, η οποία έλαβε χώρα την 28-06-2013, στην περιοχή των Ξυλάδικων (Σχετ. το από 28-06-2013 Δ.Τ. Υπηρεσίας μας).
Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) λαθρομεταναστών, υπηκόων Κίνας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία», «Απόπειρας εκβίασης κατά συρροή», της σύστασης «Συμμορίας», της «Πλαστογραφίας» και της παράβασης του Νόμου περί «Όπλων».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι συνέστησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, το οποίο επιδίωκαν με τη διάπραξη κακουργηματικών εκβιάσεων, ανθρωποκτονιών και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ομοεθνών τους.
Στο πλαίσιο της δράσης τους, στα μέσα Ιουνίου του 2013, τα μέλη της συμμορίας προσέγγισαν 23χρονη λαθρομετανάστρια (συμβία του 26χρονου θύματος) και απειλώντας τη σωματική της ακεραιότητα, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, προκειμένου να της επιτρέψουν να συνεχίσει να εργάζεται ως μασέρ λουομένων στην παραλία Κατερίνης.
Ακολούθως, οι εμπλεκόμενοι επικοινώνησαν με το 26χρονο θύμα και μετερχόμενοι τις ίδιες απειλές για τη συνέχιση της εργασίας της 23χρονης φίλης του, αξίωσαν το ίδιο χρηματικό ποσό, το οποίο ο 26χρονος αρνήθηκε να καταβάλει.
Ξημερώματα της 28-06-2013, τρία από τα μέλη της ομάδας ενέδρευσαν κοντά στην οικία του 26χρονου στην περιοχή των Ξυλάδικων, και ένας εξ’ αυτών πυροβόλησε το θύμα τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντας το σοβαρά.
Επίσης προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας αξίωναν και σε άλλες περιπτώσεις χρηματικά ποσά από γυναίκες, απασχολούμενες ως μασέρ στην παραλία της Κατερίνης, προκειμένου να επιτραπεί σε αυτές η συνέχιση των δραστηριοτήτων τους, ενώ σε μία περίπτωση τραυμάτισαν στο πρόσωπο μία εξ’ αυτών.
Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, ένα από τα μέλη της ομάδας, τον Ιούνιο του 2013 χρησιμοποίησε για την ενοικίαση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, διαβατήριο και άδεια οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, τα οποία ήταν πλαστά.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν εννέα (9) λαθρομετανάστριες γυναίκες, που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε δύο (2) Νοσοκομεία στην Αττική
Νυχτερινές ώρες της 24-25/2/2014 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του Ι.Κ.Α. σε δύο (2) Νοσοκομεία στη Δυτική Αττική και την Αθήνα για τον εντοπισμό λαθρομεταναστριών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Ειδικότερα, διενεργήθηκαν έλεγχοι στα παραπάνω Νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι εννέα (9) συνολικά λαθρομετανάστριες γυναίκες (έξι υπήκοοι Αλβανίας, δύο Ουκρανίας και μία Γεωργίας), εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.
Επιπλέον, για μία (1) από τις λαθρομετανάστριες, προέκυψε ότι δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος της το διοικητικό μέτρο της απέλασης.
Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.
Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για παράνομη οπλοκατοχή στη Λαμία
Κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, έξι φυσίγγια και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Συνελήφθησαν, σήμερα (25-02-2013) πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα, δύο (2) γύφτοι, ηλικίας 47 και 35 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται ακόμη ένας 44χρονος γύφτος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Λαμία, κατηγορούμενος ομοίως για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί εντόπισαν να κινείται ύποπτα στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 44χρονου, στο οποίο επέβαιναν οι έτεροι τρεις κατηγορούμενοι και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και συγκεκριμένα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και στο χώρο των αποσκευών:
  • Ένα πυροβόλο όπλο (περίστροφο), το οποίο έφερε εντός του βυκίου του έξι (6) φυσίγγια, διαμετρήματος (0,38) mm ,
  • ένας λοστός και ένας κόφτης,
  • τρία (3) κατσαβίδια και δύο (2) σκεπάρνια, καθώς και
  • ένα ζευγάρι γάντια.
Για τη υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας
Ταυτοποιήθηκαν ως οι, κατά περίπτωση, δράστες των κλοπών πέντε γύφτοι ηλικίας από 21 έως 35 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών
Οι ανωτέρω αφαίρεσαν από τα καταστήματα διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 38.000 ευρώ περίπου, καθώς και το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του ενός καταστήματος
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 47 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας δύο διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στα Σεβαστιανά και στη Σκύδρα Πέλλας.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων ταυτοποιήθηκαν ως οι, κατά περίπτωση, δράστες των κλοπών πέντε γύφτοι ηλικίας από 21, 24, 24, 26 και 35 ετών, καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών.
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 47 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, τα ανωτέρω έξι άτομα, τα οποία ενώθηκαν και σύστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά:
  • νυχτερινές ώρες της 22/23.07.2013, αφού διέρρηξαν το κατάστημα 50χρονου ημεδαπού στα Σεβαστιανά Πέλλας, αφαίρεσαν από αυτό διάφορους υδραυλικούς σωλήνες χαλκού και άλλα υδραυλικά χάλκινα υλικά συνολικής αξίας 28.000 ευρώ περίπου, τα οποία φόρτωσαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο επίσης του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μεσημεριανές ώρες της 23.07.2013 σε περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
  • νυχτερινές ώρες της 14/15.09.2013, αφού διέρρηξαν αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος 41χρονης ημεδαπής στη Σκύδρα Πέλλας, αφαίρεσαν από αυτό διάφορους υδραυλικούς σωλήνες χαλκού και άλλα υδραυλικά χάλκινα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ περίπου και τράπηκαν σε φυγή.
Στη συνέχεια, και στις δύο περιπτώσεις, διέθεσαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στην μάντρα παλαιών σιδήρων του 47χρονου σε περιοχή της Ημαθίας για άγνωστο χρηματικό ποσό.
Γίνεται μνεία ότι οι προαναφερόμενοι είχαν ταυτοποιηθεί ως οι, κατά περίπτωση, δράστες επιπλέον κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών Πέλλας και της Νάουσας Ημαθίας, ενώ επίσης είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 47χρονου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. (Σχετικά τα από 23.12.2013, 11.01.2014 και 14.01.2014 Δελτία Τύπου)
Επιπλέον, γίνεται μνεία ότι ο 36χρονος υπήκοος Αλβανίας είχε συλληφθεί την 24.12.2013 διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών. (Σχετικό το από 25.12.2013 Δελτίο Τύπου)
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες του ναρκωτικού MDMA
Συνελήφθησαν έξι (6) μέλη της οργάνωσης ( πέντε ρωσοπόντιοι(;) κι ένας λαθρομετανάστης)
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν ποσότητα M . D . M . A . βάρους -8.606,6- γραμμ., ΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗΣ βάρους -730-γραμμ. και ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -2.160- γραμμ.
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες του ναρκωτικού MDMA .
Απογευματινές ώρες της 23-2-2014, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν έξι (6) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων, τέσσερις (4) «ημεδαποί» άνδρες και μία (1) ημεδαπή γυναίκα ηλικίας 40,43,33,32 και 40 ετών αντίστοιχα και ένας (1) λαθρομετανάστης υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 34 ετών.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για εγκληματική οργάνωση που εισάγει στην Ελλάδα ποσότητες MDMA , τις οποίες στην συνέχεια διακινεί σε όλη την Αττική και εντατικές έρευνες, αποκαλύφθηκε η δράση της σπείρας, εντοπίσθηκαν τα μέλη της και συνελήφθησαν. Εντοπίσθηκε επίσης και διαμέρισμα στη Ν. Σμύρνη που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζα).
Όπως εξακριβώθηκε, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, το οποίο μεθόδευε την εισαγωγή και προμήθεια των ναρκωτικών στην Ελλάδα και ακολούθως στα υπόλοιπα μέλη, ήταν ο 40χρονος ημεδαπός, με άμεσους συνεργάτες τον 34χρονο αλλοδαπό και την 40χρονη ημεδαπή και διακινητές τους υπόλοιπους συλληφθέντες.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ:
  • Ποσότητα M.D.M.A. βάρους -8.606,6- γραμμ.
  • Ποσότητα ΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗΣ βάρους -730-γραμμ.
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -2.160- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των -30- ευρώ
  • Είκοσι πέντε (25) κινητά τηλέφωνα
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • Ένα (1) πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου κύκλωμα διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών στην Ζάκυνθο
Το κύκλωμα αποτελούνταν από δεκαπέντε άτομα τα οποία συνελήφθησαν κατόπιν επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2 κιλά κάνναβης, 433 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα κοκαΐνης, τρία επιβατικά αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ
Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, πολυμελής εγκληματική ομάδα, η οποία αποτελούνταν από δεκαπέντε άτομα και δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών στο νησί της Ζακύνθου.
Σε βάρος των δεκατεσσάρων μελών της ομάδας καθώς και ενός ακόμη 29χρονου υπήκοου Αλβανίας έγκλειστου σε σωφρονιστικό κατάστημα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης παραμονής στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, χθες (24.02.2014) το απόγευμα στην Ζάκυνθο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου (Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ., Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου και Τμήμα Τροχαίας Ζακύνθου), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δεκατέσσερα άτομα (εννιά ημεδαποί και πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και Ουκρανίας) ηλικίας από 20 έως 48 ετών.
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας ιεραρχική δομή δραστηριοποιούνταν το τελευταίο εξάμηνο περίπου στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων «σκληρών» ναρκωτικών αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.
Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν, στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, εντοπίστηκαν 2 κιλά και 167 γραμμάρια κάνναβης, 433 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα κοκαΐνης, 18 κινητά τηλέφωνα, δύο σιδερογροθιές, δύο αεροβόλα όπλα και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία επιβατικά αυτοκίνητα ως μέσα διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου