Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κάντε τον σταυρό σας ~ Πιο εύκολη η λαθρονομιμοποίηση


Μάλλον ως κράχτης για ακόμη περισσότερους λαθρομετανάστες θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη απόπειρα για "αποσυμπίεση" των προβλημάτων που προκαλούνε στον κοινωνικό ιστό με την εγκληματικότητα, αλλά και στον βιοπορισμό των Ελλήνων, μιας κι έχουν καταλάβει τεράστιο μέρος από τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Οι μπετόβλακες πολιτικοί μας, έχουνε την εντύπωση ότι στις άλλες χώρες θα δεχθούνε με ανοιχτές αγκάλες τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που υπάρχουνε στη χώρα μας. Καλά θα ήτανε (για εμάς), αλλά οι πολιτικοί στα σοβαρά κράτη σέβονται τους πολίτες τους και δεν θα επιτρέψουνε κάτι τέτοιο. Ήδη υπάρχουνε αντιδράσεις για τη μετανάστευση πολιτών εντός Ε.Ε., πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για  τριτοκοσμικούς λάθρο με ισλαμοφασιστική αποικιοκρατική κουλτούρα...



Ανοιχτή πόρτα για τη φυγή χιλιάδων μεταναστών προς άλλες χώρες της Ευρώπης ανοίγει ο νέος Μεταναστευτικός Κώδικας που κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκο, προβλέπεται ότι μειώνονται από 150 στα 50 τα ετήσια ένσημα για τη νομιμοποίησή τους και θα μπορούν να παίρνουν χαρτιά για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ανοίγει ο δρόμος ώστε χιλιάδες μετανάστες, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και είχαν χαρτιά μόνο για τη χώρα, να μπορούν πλέον να μεταναστεύσουν στην Ε.Ε., καθώς η ανεργία στην Ελλάδα είναι σε τέτοια επίπεδα που δεν τους βοηθά στην εξεύρεση εργασίας.

Τέλος, ανέφερε ότι οι νόμιμοι μετανάστες στη χώρα που έχουν άδεια σε ισχύ, ανέρχονται σε 473.124, εκ των οποίων οι 232.000 είναι σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. (Τα ποσά είναι για τους παρανόμως νομιμοποιηθέντες λάθρο και σαφώς απέχουν πολύ από τον πραγματικό αριθμό τους, που φθάνει και έως 4.000.000).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου