Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

«Πλιάτσικο» της τουρκικής Μαφίας σε βυζαντινούς θησαυρούς της Συρίας


Στο φύλλο που εξέδωσε στις 13 Φεβρουαρίου, η  τουρκική εφημερίδα Milliyet, κάνει πραγματικά μια καταπληκτική αποκάλυψη ότι δηλαδή η τουρκική μαφία, εκμεταλλευόμενη την χρυσή ευκαιρία από το μεγάλο κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί σε πολλές επαρχίες της Συρίας όπου μαίνεται ο αιματηρός εμφύλιος πόλεμος, επιχειρεί εδώ και καιρό με οργανωμένα κυκλώματα την λεηλασία των βυζαντινών εκκλησιών και των σπάνιων ψηφιδωτών τα οποία και μεταφέρει στην Τουρκία για να τα προωθήσει...
σε ειδικές αγορές της Δύσης.


Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βρετανού ανταποκριτή στην Συρία, Patrick Cokburn, της εφημερίδας Independent, ο οποίος αποκαλύπτει ότι σπάνια βυζαντινά ψηφιδωτά από λεηλατημένες βυζαντινές εκκλησίες της Συρίας, έχουν  κλαπεί από την τουρκική μαφία που αλωνίζει ελεύθερα στις περιοχές αυτές.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ο Σύρος υπουργός Πολιτισμού, Mamun Abdülkarim, ο οποίος μάλιστα προσθέτει ότι η τουρκική μαφία έχει επεκτείνει το άκρως κερδοφόρο αυτό έργο της λεηλασίας  βυζαντινών εκκλησιών και όχι μόνο, εκτός από την Συρία και στο Ιράκ, αλλά και στον Λίβανο, όπου και εκεί όπως φαίνεται έχει στήσει την κερδοφόρα της επιχείρηση.

Βασικός συνεργάτης της τουρκικής μαφίας και βασικός συνέταιρος της, όπως αποκαλύπτει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, είναι η ισλαμική οργάνωση, ''Ισλαμικό Μέτωπο του Ιράκ'', που συνεργάζεται άμεσα με την ελεγχόμενη από την Αλ Κάϊντα ισλαμική οργάνωση, Αλ Νούσρα, που πολεμά το καθεστώς του Άσαντ.

Η επιδίωξη όλων αυτών των φανατικών ισλαμικών οργανώσεων, είναι η δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους της Σαρία που θα περιλαμβάνει το δυτικό Ιράκ και την Συρία. Αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με πολλούς Τούρκους ερευνητές, το σπονσοράρει και η τουρκική μαφία, αλλά και οι διάφορες τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που σε όλη την κρίση της Μέσης Ανατολής παίζουν πολλά πονηρά  παιχνίδια κατά την οθωμανική παράδοση.

Όπως αναφέρουν οι αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, τα σπάνιας αξίας βυζαντινά μωσαϊκά της συριακής πόλης, Rakka, που έχει πέσει στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών, έχουν περιέλθει στην δικαιοδοσία της τουρκικής μαφίας και μέσω προθύμων Τούρκων επιχειρηματιών μεταφέρονται στις αγορές της Δύσης όπου θα πουληθούν για πολλά εκατομμύρια δολάρια. Αλλά και τα επίσης σπάνιας αξίας μνημεία της αρχαίας ελληνικής πόλης, Ebla, έχουν λεηλατηθεί από την ισλαμική οργάνωση σε συνεργασία με την τουρκική μαφία ενώ και σε άλλες περιοχές, όπως στα περίχωρα της πόλης Χομς, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ του συριακού στρατού και των  ανταρτών, έχει παρατηρηθεί μεγάλη λεηλασία βυζαντινών μνημείων καθώς και μνημείων του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού.


Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου