Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Λαθροψηφία για ακόμη 86.000 ~ Όλοι νόμιμοι λέμε...


Πάνω από 86.000 νομιμοποιητικά έγγραφα λαθρομεταναστών εκλάπησαν από μπουρδελοδημόσιες υπηρεσίες, κυρίως από τις περιφέρειες κατήγγειλε ο Κ. Γιοβανόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του εισηγητή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, περί κλοπής 86.000 νομιμοποιητικών εγγράφων...
μεταναστών από δημόσιες υπηρεσίες, αριθμό τον οποίο επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Ας μην βαυκαλιζόμαστε ότι ξαφνικά γίναμε Βέλγιο ή Δανία. Πάνω από 86.000 νομιμοποιητικά έγγραφα μεταναστών εκλάπησαν από δημόσιες υπηρεσίες, κυρίως από τις περιφέρειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοβανόπουλος.

«Αληθεύει αυτή η καταγγελία για 86.000 έγγραφα που εκλάπησαν; Γιατί το νούμερο είναι συγκλονιστικό…» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δημάρχος της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας από τον κ. Γρηγοράκο διευκρινίσεις.

«Είναι γεγονός ότι υπήρξε. Γι' αυτό και μας προβλημάτισε και τώρα πάμε σε αυτοτελές έγγραφο για να μην μπορεί κανείς να το αντικαταστήσει ή να το αντιγράψει με τίποτα. Θα δίνεται μία ειδική ταυτότητα που δεν θα μπορεί να αντιγραφεί, γιατί πράγματι υπήρξαν φαινόμενα τέτοια» ήταν η απάντηση του κ. Γρηγοράκου.


Ευρεία συναίνεση στο νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα (ωχ, ωχ, ωχ)


Με την ευρεία συναίνεση των κομμάτων και μέσα σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρώτη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τον μεταναστευτικό κώδικα. Υπέρ της αρχής τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε επιφυλάξεις, ενώ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μίλησε για νομοσχέδιο με το οποίο η ελληνική πολιτεία δείχνει την ευαισθησία της και ταυτόχρονα δίνει λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι ανοικτή σε προτάσεις ώστε «από θετικό, να γίνει θετικότερο». Παράλληλα, ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο, και πολύ σύντομα θα έρθει στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Μάλιστα, όπως είπε, βρίσκεται, ήδη, στα χέρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, έκανε θετικά σχόλια επί της αρχής του νομοσχεδίου, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις και παρατηρήσεις που έχει το κόμμα της. «Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στο βασίλειο της πραγματικότητας και στην προσπάθειά της για μία ρεαλιστική διαχείριση του προβλήματος. Έστω και καθυστερημένα, έστω και σπαγκοραμμένα, το καλωσορίζουμε, όμως, το νομοσχέδιο» σημείωσε η κ. Κατριβάνου. Επίσης, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να ρυθμιστούν τα προβλήματα με την άδεια παραμονής στους μακροχρόνια μετανάστες και τη χορήγηση της ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς. «Η καθυστέρηση στο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα δημιούργησε μία έκρυθμη κατάσταση, αδιέξοδα και ανασφάλεια. Αυτήν τη στιγμή 100.000 έχουν εκπέσει από την τροχιά της νομιμότητας (και γιατί δεν τους διώχνουν;), καθώς λόγω κρίσης δεν κατάφεραν να έχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Πρέπει να δούμε με ευαισθησία το θέμα αυτό» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Κατριβάνου.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, μίλησε για νομοσχέδιο με «θετικό πρόσημο» επισημαίνοντας, παράλληλα, την ανάγκη να λυθεί άμεσα και το μείζον πρόβλημα της ιθαγένειας για να προστατευτούν, όπως είπε, κυρίως τα παιδιά δεύτερης γενιάς, τα οποία είναι γεννημένα στην Ελλάδα. «Πρέπει το ζήτημα της μετανάστευσης να ρυθμιστεί με συνεκτικό, σύγχρονο τρόπο και με την ευαισθησία που επιβάλλεται σε μία δημοκρατική χώρα, χωρίς ακρότητες και δογματισμούς που επιτείνουν το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Ρήγας. Ακόμη, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε απαραίτητη την επανεξέταση από την κυβέρνηση της ψήφου των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με αφορμή, όπως είπε, την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Επιφυλάξεις απο ΔΗΜΑΡ, καταψηφίζουν Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ

Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί «είναι υπέρ μίας νόμιμης και όχι νομιμοποιούμενης μετανάστευσης».

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη μετανάστευση».

Επιφυλάξεις επί της αρχής εξέφρασε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, κάνοντας λόγο για φοβική πολιτική και νομοτεχνικές ατέλειες.

«Το ΚΚΕ τάσσεται κατά της αρχής του νομοσχεδίου και επιφυλάσσεται για ορισμένες θετικές διατάξεις του» ανέφερε ο εισηγητής του κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν αντιμετωπίζει στην πραγματική του διάσταση το πρόβλημα των μεταναστών και, κυρίως, όσων εργάζονται και ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

«Με αυτό το νομοσχέδιο δείχνουμε οι Έλληνες το ανθρώπινο πρόσωπό μας και η Ελλάδα τον πολιτισμό της, αλλά στέλνουμε και το μήνυμα ότι δεν πρέπει η χώρα να λειτουργεί σαν ξέφραγο αμπέλι» υπογράμμισε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας. Παράλληλα, σημείωσε δεικτικά ότι «το διάστημα 2006- 2013 έχουν συλληφθεί πάνω από 7.000 διακινητές παράνομων μεταναστών» προσθέτοντας πως «αυτό και μόνο θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να λάβουμε μέτρα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου