Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΣύΡιζΑ: Πιστοί στον Φασισμό


Με ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πλήρη στήριξη του στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας παρά το αιματοκύλισμα και την βίαιη καταστολή που έχει προκαλέσει στη χώρα.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε προ ημερών χαρακτηρίζει «προοδευτικούς, δημοκρατικούς και σοσιαλιστικούς τους δρόμους» που διανύει η χώρα, συμπληρώνοντας ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται «σε συνθήκες δημοκρατίας και προόδου».


Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για νέες «ακραίες ομάδες» που ανήκουν στην αντιπολίτευση της λατινοαμερικανικής χώρας και οι οποίες επιχειρούν την «κλιμάκωση της βίας» καθώς είναι «νοσταλγοί της οπισθοδρόμησης και της  ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που δεν έχουν καταθέσει τα όπλα».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, που «εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη» του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, αναφέρεται ότι «η 14χρονη Μπολιβαριανή επαναστατική διαδικασία πραγματοποιείται σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης, παρά την προσπάθεια βίαιης ανατροπής με πραξικόπημα το 2001».

Η ανακοίνωση κλείνει με την ευχή «να νικήσει η δημοκρατία, η ειρήνη και η πρόοδος» στη χώρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας προσπάθειας κλιμάκωσης της βίας από ακραίες ομάδες της αντιπολίτευσης στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Η 14χρονη Μπολιβαριανή επαναστατική διαδικασία πραγματοποιείται σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης, παρά την προσπάθεια βίαιης ανατροπής με πραξικόπημα το 2001.

Οι νοσταλγοί της οπισθοδρόμησης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δεν έχουν καταθέσει τα «όπλα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη του στους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους, που διανύει η χώρα και ο λαός της σε συνθήκες δημοκρατίας και προόδου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των λαών της Λατινικής Αμερικής και όλου του κόσμου, ώστε να νικήσει η δημοκρατία, η ειρήνη και η πρόοδος".


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου