Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Έρχεται από την 1η Ιανουαρίου το "χαράτσι" σε σταθερή τηλεφωνία και Ίντερνετ


*Το νέο τέλος, θα επιβάλεται προ ΦΠΑ. Οπότε μάλλον θα μπαίνει... και φόρος στον φόρο!

Από τους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ που θα εκδοθούν από την 1.1.2017 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 55 του νόμου 4389/2016, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και απόδοσης του νέου τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε λογαριασμούς που εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά επιβάλλεται αναλογικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία υπέρ του Δημοσίου, το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή /και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες. Σημειώνεται ότι το τέλος ανέρχεται σε 5%.

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις: 02:10 - 4ο Μνημόνιο και η αλήθεια για τα πρωτογενή πλεονάσματα 11:00 - Κοινωνική Ασφάλιση και επενδυτικός τζόγος + λεηλασία κουρέματος 16:06 - Ποιο Δημόσιο; Μόνο κράτος. Δεν υπάρχει Δημόσιο πλέον! (ελέω ΤΑΙΠΕΔ) 18:36 - Υποσχετικές ως παράλληλο νόμισμα! Βαρέλι δίχως πάτο... 20:26 - Πολιτικοί + Ανώτατοι Δικαστές = εγκληματική συμμορία (Κόζα Νόστρα) 22:50 - Καθηγητάδες και... Ευρώ!!!! (extra bonus plus) 25:30 - Γιατί δεν έχουμε πληθωρισμό??? 27:50 - Εθνικό νόμισμα και ανάπτυξη. Τράπεζα της Ελλάδος! 34:00 - Μαζικά στις κάλπες για ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου 39:25 - ΕΚΠΟΙΗΣΗ! ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ! 41:57 - "Αθώος" ο Τσολάκογλου! ( ΣΩΣΤΟΣ!!! ) 44:30 - Σεισάχθεια (διαγραφή χρεών και ακύρωση πλειστηριασμών) 47:02 - Τσίπρας: «Οι θυσίες των Ελλήνων στο όνομα της Ευρώπης!» Ερμηνεία... 51:25 - Διάλυση της ΕΕ. Υποψήφια για αποχώριση η Γαλλία! 57:42 - Η Ευρώπη των Τραπεζιτών...
Άλλη μια ψήφο στον Καζάκη...
https://www.youtube.com/watch?v=HGBPi1iLrkU

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε δύο κόμματα στην αξιωματική αντιπολίτευση που αδιαφορούν παντελώς για το συμβαίνει στη χώρα. Το πρώτο ονειρεύεται το "κόκκινο άστρο" και το δεύτερο ενδιαφέρεται με ποιο τρόπο θα βρεθεί στην εξουσία για να βγάλει από την φυλακή τους φυλακόβιους. Ούτε Ευρωπαική Ένωση συζητούν, ούτε νόμισμα ούτε τίποτα απ'αυτά. Κινούνται ακριβώς στις ίδιες ράγες που κινούνται και οι υπόλοιποι... Απλά παίζουν τον ρόλο των δήθεν αντιμνημονιακών.!!!!!!

Οι εντολές απ'έξω είναι σαφείς. Το προσφυγικό ενδείκνυται ως θέμα για να σφαχτούμε μεταξύ μας. Από τη μια πλευρά οι Αλληλέγγυοι Αριστεροί του Σόρρος και από την άλλη οι Χρυσαυγίτες να θεωρούν τον Ισλαμιστή τον κύριο εχθρό της πατρίδας, τον κύριο φορέα όλων των προβλημάτων της χώρας.

Το πολιτικό σύστημα σήμερα ποντάρει στην πολιτική αδιαφορία του Έλληνα...επενδύει στην πολιτική αποχή!
Εξαιτίας του ΕΠΑΜ, πιστεύω πλέον ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.Μόνο που πρέπει να βιαστούμε. Και να πάψουμε να φοβόμαστε, πριν να είναι αργά.
Μας τελειώνει ο χρόνος.
Ζήτω το ΕΠΑΜ!!! Η μόνη λύση για την χώρα μας και το μέλλον μας!!!


Η πιο αξιόπιστη πολιτική πρόταση...
Η πιο πλήρης...
Η πιο τεκμηριωμένη...
Η πιο κοντά στην λογική...
Η πιο κοντά στο συμφέρον των πολλών...
Η μόνη λύση για την χώρα και το μέλλον μας!!!
Το πλήρες σχέδιο του Ε.ΠΑ.Μ. για την έξοδο της Ελλάδας από την «κρίση»
https://www.youtube.com/watch?v=ilvEHPR-JjM

Δημοσίευση σχολίου