Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Κόφτης στο τσίπουρο ~ 120 κιλά τη σεζόν η ιδιοπαραγωγή από το 2017


Προφανώς ο νομοθέτης αναφέρεται στο απόσταγμα που βγαίνει από το καζάνι με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και όχι το τελικό μετά την αραίωση με νερό. Οπότε με 120 λίτρα βάλε τουλάχιστον 50 λίτρα για αραίωμα, φτάνεις τα 170+. Είναι αρκετά για μία οικογένεια...

Εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης φορολογικών στοιχείων όσοι παράγουν τσίπουρο για ιδιοκατανάλωση. Ειδικότερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η εξαίρεση...
ως προς την υποχρέωση έκδοσης φορολογικών στοιχείων μόνο για τις περιπτώσεις των δικαιούχων παραγωγής (φυσικών) προσώπων που παράγουν τσίπουρο αποκλειστικά για κατανάλωση από τα ίδια τα μέλη της οικογένειάς τους ή τους προσκεκλημένους τους.
  
Εκτός αυτού, σύμφωνα με το άρθρο 108 του νομοσχεδίου προβλέπεται «κόφτης» στα 120 κιλά, κατ΄ ανώτατο όριο, ανά αποστακτική περίοδο και ανά φυσικό πρόσωπο, σε αντίθεση με το νόμο 2969/2001, που δεν έθετε περιορισμούς ως προς την διακινούμενη ποσότητα.
Υπενθυμίζεται ότι, ο νόμος του 2969/2001, προέβλεπε πως η διάθεση του προϊόντος απόσταξης, από τους διήμερους,  πραγματοποιείται από τους ίδιους τους παραγωγούς ή τους αγοραστές με τα φορολογικά στοιχεία που προβλέπονται από τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων.


agronews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου