Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Με διώρυγα θα χωριστούν Λέσβος και Μυτιλήνη για να σταματήσουν οι λάθος αναφορές!


Μπροστά στον κίνδυνο να χρειαστεί να μάθουν γεωγραφία, πράγμα που θα τους μετέτρεπε ακαριαία σε τεχνοκρατική ελίτ και θα τους έκανε να χάσουν το λαϊκό τους έρεισμα, το περιβάλλον του Πρωθυπουργού αλλά και ο ίδιος αποφάσισαν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους.

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε το γεγονός ότι μετά την αποκάλυψη...
ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί περισσεύει ένα κονδύλι ΕΣΠΑ που κανείς δεν ξέρει πού θα διοχετευθεί.
Για την κυβέρνηση Λέσβος και Μυτιλήνη είναι πάντα δύο ξεχωριστά νησιά. 

Το επιτελείο προεκλογικών παροχών της κυβέρνησης που συνεδρίασε λίγο πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νίσυρο δεν μπορούσε -και δικαιολογημένα- να φανταστεί ότι πρόκειται για το ίδιο νησί. Με αποτέλεσμα να προβλέψει κονδύλια και για τα δύο. Και τώρα που έχει περισσέψει ένα, αντιμετωπίζουν μεγάλο λογιστικό πρόβλημα.

Μάλιστα η βεβαιότητα ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά νησιά πέρασε και στο non-paper του Μεγάρου Μαξίμου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άλλη μια φορά μια μια καταιγίδα γέλιου όπως τότε που ο Πρωθυπουργός είχε κάνει το ίδιο σε δηλώσεις του.

Μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, η λύση που τελικά φαίνεται να επικρατεί είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση στον φυσικό και διοικητικό διαχωρισμό του νησιού. Ετσι όχι μόνο θα λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε αλλά το κυριότερο θα πάψει να εκτίθεται το προσωπικό του Μαξίμου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να χωνέψουν ότι πρόκειται για το ίδιο νησί. Με αποτέλεσμα κάθε φορά που κάνουν λάθος να τους κοροϊδεύουν οι λαϊκιστές εχθροί της Αριστεράς.
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο θα δημιουργηθεί μια μεγάλη διώρυγα -η μεγαλύτερη στην Ευρώπη- που θα ξεκινά από τον κόλπο της Καλλονής και θα καταλήγει στο χωριό Πεδί δημιουργώντας έτσι δύο ξεχωριστά νησιά και δικαιώνοντας το non paper του Μαξίμου που πλέον δεν θα θεωρείται λάθος αλλά προφητικό.

Το αριστερό νησί που θα προκύψει θα ονομαστεί Λέσβος ενώ το δεξί θα ονομαστεί Μυτιλήνη και θα ενώνονται μεταξύ τους με δύο μεγάλες γέφυρες που έχουν ήδη δημοπρατηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με τον διαχωρισμό του νησιού σε δύο, δημιουργούνται πολλά χιλιόμετρα νέες παραλίες προς εκμετάλλευση.

Ν. Ζαχαριάδης /  protagon.gr



Παραλίες 40 συνολικά χιλιομέτρων θα δημιουργήσει ο χωρισμός της Μυτιλήνης με την Λέσβο
|Digital Artwork: Moufanet 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου