Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ισλαμοφασιστική η επίθεση στο Όσλο; - Μασονική η επίθεση στο Όσλο; ~ Τρόμος στη Νορβηγία


Νεκροί και εγκλωβισμένοι από τη βομβιστική επίθεση-σοκ στην καρδιά του Όσλο (Bίντεο & photo παρακάτω).

Σε κατάσταση σοκ η Νορβηγία μετά την πρωτοφανή βομβιστική επίθεση που συντάραξε το κέντρο της πρωτεύουσας, μετατρέποντας πολυώροφο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται η έδρα της κυβέρνησης Στόλτενμπεργκ σε βομβαρδισμένο τοπίο. Συντρίμμια, θρυμματισμένα παράθυρα και καπνοί από την ισχυρότατη έκρηξη που...
 προκάλεσε επίσης καταστροφές σε παρακείμενα υπουργεία και κτρία όπου στεγάζονται τα γραφεία εφημερίδων.

Επτά νεκροί και τουλάχιστον 15 σοβαρά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που συγκλόνισε τη Νορβηγία, προκαλώντας πανικό σε περαστικούς και εργαζόμενους που βρέθηκαν στο σημείο την ώρα της έκρηξης. Ωστόσο, η δήλωση του Νορβηγού αξιωματούχου Χανς Κρίστιαν Άμουντσεν στο BBC ότι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστοί στα κτίρια που καταστράφηκαν δημιουργεί φόβους για βαρύτερο απολογισμό.

Οι νορβηγικές Αρχές επιβεβαίωσαν λίγα λεπτά μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδος) ότι η έκρηξη οφείλεται σε «μία ή περισσότερες βόμβες». Δεν γνωρίζουν ακόμη το κίνητρο· θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο όχημα, αλλά στην παρούσα φάση αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί στις τηλεοπτικές εικόνες έχει καταγραφεί ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο κοντά στο σημείο της επίθεσης).

Υπό το φόβο δεύτερης έκρηξης οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν άμεσα την περιοχή εν μέσω χαοτικών σκηνών.

Ουδείς έχει αναλάβει επί του παρόντος την ευθύνη. Η Νορβηγία -μέλος του ΝΑΤΟ- έχει δεχθεί απειλές κατά το παρελθόν κυρίως εξαιτίας της συμμετοχής της στις συρράξεις στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

Προ ημερών Νορβηγός εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σχετιζόμενες με τρομοκρατική δράση σε ιρακινής καταγωγής ισλαμιστή θρησκευτικό ηγέτη για απειλές που είχε εκτοξεύσει κατά πολιτικών εξαιτίας απόφασής που είχε εκδοθεί για την απέλασή του από τη σκανδιναβική χώρα.

Το σχετικό κατηγορητήριο εδράζεται σε δηλώσεις του μουλά Κρεκάρ -ιδρυτή της κουρδικής ισλαμικής ομάδας Ανσάρ αλ-Ισλάμ- σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, περιλαμβανομένου του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου NBC.

Η Νορβηγία διέταξε την απέλαση του Κρεκάρ το 2005 θεωρώντας ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, ωστόσο η εκτέλεση της απόφασης ανεστάλη εξαιτίας φόβων ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή εκτέλεσης ή βασανιστήρια επιστρέφοντας στο Ιράκ.


Και δεύτερο χτύπημα:

Εν τω μεταξύ τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κατασκήνωση νεολαίων του εργατικού κόμματος κοντά στο Όσλο, γράφει η εφημερίδα Varden, σε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια διπλή συντονισμένη επίθεση κατά της σκανδιναβικής χώρας που έχει ήδη πληγεί από μια ισχυρή έκρηξη.

Η νορβηγική αστυνομία δεν έδωσε επίσημο απολογισμό του μακελειού. Ο υπεύθυνος για το μακελειό συνελήφθη, μετέδωσαν τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης. Ο άνθρωπος αυτός μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, παρουσιάστηκε στην κατασκήνωση των νεολαίων του εργατικού κόμματος λέγοντας ότι επιθυμεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμμετεχόντων, μετά την έκρηξη στη νορβηγική πρωτεύουσα, γεγονός που προωθεί την υπόθεση μιας συντονισμένης επίθεσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης τον περιέγραψε ως γεροδεμένο άνδρα ύψους περίπου 1,90 μ. με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, οπλισμένο με μια καραμπίνα, μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.


Συνδέουν τα γεγονότα

Η αστυνομία της Νορβηγίας πιστεύει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της έκρηξης στο κέντρο του Όσλο και των πυροβολισμών στο νησί Οτόγια κοντά στην πρωτεύουσα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο NTB.

«Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο συμβάντων. Υπάρχουν μαρτυρίες που ενισχύουν αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο Σβάινουνγκ Σπονχάιμ, που ασκεί χρέη αρχηγού της αστυνομίας του Όσλο, σε συνέντευξη Τύπου.

Η αστυνομία δήλωσε εξάλλου ότι φοβάται πως υπάρχουν εκρηκτικά στο νησί Οτόγια, όπου ο άνδρας ντυμένος με στολή αστυνομικού άνοιξε πυρ σε συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος προκαλώντας το θάνατο πολλών ανθρώπων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Οι φόβοι αυτοί βασίζονταν στις μαρτυρίες κάποιων από τους συμμετέχοντες στην συγκέντρωση, όπως επεσήμανε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο.


Στρατιώτες στο κέντρο

Εξάλλου ένας ανταποκριτής του Ρόιτερς είδε στρατιώτες να παίρνουν θέσεις γύρω από το κέντρο του Όσλο. Όταν ρώτησε αν είναι μέλη του νορβηγικού στρατού το επιβεβαίωσαν.


Eνημέρωση: Τραγικές είναι οι διαστάσεις της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Όσλο και τα περίχωρά του, καθώς και στο νησί Οτόγια, που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της νορβηγικής πρωτεύουσας, αφού, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς σήμερα τα ξημερώματα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 87 άτομα σκοτώθηκαν στο νησί Οτόγια, ενώ οι νεκροί της επίθεσης στο Όσλο ξεπερνούν τους 17, και οι τραυματίες τους 14.

Ο νορβηγικός τηλεοπτικός σταθμός TV2 μετέδωσε ότι ο συλληφθείς είναι νορβηγός, 32 ετών, ψηλός και ξανθός. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το όνομα του δράστη είναι Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη βομβιστική επίθεση αλλά και για την επίθεση στο νησί Οτόγια.

Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας του Οσλο, Ρότζερ Αντερσεν, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί καθώς η αστυνομία δεν έχει ολοκληρωμένη λίστα με τον αριθμό των τραυματιών ή των αγνοουμένων.

Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος ανέφερε ως ενδιαφέροντά του το μπόντι-μπίλντινγκ, τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις και τη μασονία.

Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στο Twitter πριν από λίγες μέρες και είχε ανεβάσει ένα και μοναδικό μήνυμα στις 17 Ιουλίου: "Ενας άνθρωπος που έχει άποψη ισούται με 100.000 ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέροντα."

Από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο του Οσλο, έσπασαν τα τζάμια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο και καταστράφηκαν τα υπουργεία Πετρελαίου και Οικονομικών.

Μετά τη σύλληψη του 32χρονου η αστυνομία ανακάλυψε κρυμμένα εκρηκτικά στο νησί Οτόγια.

Εξω από το σπίτι που έχει δηλώσει ο δράστης ως διεύθυνση κατοικίας - ένα τετραόροφο με κόκκινα τούβλα- στο δυτικό Οσλο βρίσκονται περίπου δέκα αστυνομικοί.

O Yπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, στο μοιραίο camp της

Utoya, μια μέρα πριν το μακελειό
Δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang επικαλείται φίλο του συλληφθέντος ο οποίος λέει ότι ο 32χρονος έγινε μέλος Φιλοϊσραηλινής Αντιμουσουλμανικής οργάνωσης και Μασώνος πριν από λίγα χρόνια, ότι εξέφραζε ακραίες εθνικιστικές απόψεις σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και όταν πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν.




















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου