Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Παμπούκης: «Το λιμάνι δεν θα κλείσει»

«Δεν θα κλείσει καθόλου το λιμάνι», «εμείς θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε όλα τα θέματα που υπάρχουν να επιλυθούν με κοινωνικό Πασοκικό διάλογο, αλλά δεν είναι νοητό σε αυτή την περίοδο να κλείσει το λιμάνι και να τρωθεί η χώρα», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη,...
 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης, απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει με μία πιθανή απεργία των ναυτεργατών το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία σε πολύ κόσμο, που θέλει να ταξιδέψει εκείνη την περίοδο προς τα νησιά.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε επίσης ότι κανένας δεν θέλει ρήξεις για διάφορα θέματα της κοινωνίας και πρόσθεσε ότι δεσμευθήκαμε να εξετάσουμε όλα τα θέματα με κοινωνικό διάλογο, μέσα στα πλαίσια του εφικτού. Δυστυχώς, ή ευτυχώς και η ναυτιλία είναι στο γενικό πλαίσιο της χώρας, είπε και πρόσθεσε: Δεν είναι η θέση της ναυτιλίας ή των Ελλήνων ναυτικών χειρότερη από αυτών που είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά. Άρα έχουμε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καταβάλλονται πολύ σημαντικές προσπάθειες να βρούμε ορισμένες λύσεις, τόνισε ο κ. Παμπούκης.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, Στεφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι σε απεργιακές κινητοποιήσεις, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. «Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι παρελκυστικές, καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες, οδηγούν σε αδιέξοδα την ναυτεργατική, εργατική, λαϊκή οικογένεια. Συνεχίζεται η επίθεση με αμείωτη ένταση στο σύνολο των δικαιωμάτων μας», είχαν αναφέρει πρόσφατα σε ανακοίνωσή τους, τα τέσσερα αυτά ναυτεργατικά σωματεία.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεσμεύθηκε να απαντήσει στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, σχετικά με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτικών, που θίγονται από το μεσοπρόθεσμο. Η δε ΠΝΟ έχει προειδοποιήσει ότι αν μέχρι τις 20 Ιουλίου δεν υπάρξει απάντηση, θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου