Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ποινές φυλάκισης με αναστολή, στα κλεφτρόνια της Υπατίας

Ποινές φυλάκισης έξι και δέκα μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στους δύο από τους τέσσερις λαθρομετανάστες "της Υπατίας", που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την προηγούμενη Τρίτη, έχοντας στην κατοχή τους κλεμμένα αντικείμενα:


Το δικαστήριο κήρυξε αθώο τον τρίτο κατηγορούμενο ενώ για τον τέταρτο η δίκη αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου προκειμένου να κληθεί να καταθέσει, ο ιδιοκτήτης- αστυνομικός του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρέθηκε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην κατοχή των τεσσάρων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ένας πλοηγός GPS, μια συσκευή παιχνιδιών Playstation, κ.α.

Μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στο δικαστήριο, αλληλέγγυοι στους λαθρομετανάστες της Υπατίας, υποστήριξαν ότι οι τέσσερις δεν θα έπαιρναν ρίσκο να έχουν μαζί τους αντικείμενα που γνώριζαν πως είναι κλεμμένα εξαιτίας του καθεστώτος που τελούν και βάση του οποίου έχει αναβληθεί η απομάκρυνσή τους από τη χώρα (πεντακαθαρολαθρομεταναστίδης).

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν στις απολογίες τους την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και υποστήριξαν πως τα επίμαχα αντικείμενα είτε τα είχαν αγοράσει, είτε τους τα είχαν δώσει φίλοι τους για να τα μεταφέρουν στην πατρίδα τους. (...)

Οι καταδικασθέντες κατέθεσαν έφεση και μέχρι να κριθεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό θα μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα (και να ξανακλέψουν).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου