Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Λαθρομετανάστες καταστρέφουν και τον τουρισμό


Για τα χάλια του τουρισμού φταίνε κυρίως οι ελληνάρες, αλλά βοηθάνε όσο μπορούνε και οι λάθρο, για να καταστραφεί και η τελευταία πηγή εισοδήματος της χώρας μας. Φυσικά ούτε λόγος για πολιτισμό στο Ελλαδιστάν:

Μπουζούκια - Τζούλια - Μπάλα

Χωρίς επισκέπτες κινδυνεύουν να μείνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και το Επιγραφικό Μουσείου, λόγω του «γκέτο» των...
 ναρκωτικών που έχει καταλάβει εδώ και χρόνια τον πεζόδρομο της Τοσίτσα και τους γύρω δρόμους, κατάγγειλαν στη χτεσινή συνέντευξη τύπου τους οι Έλληνες αρχαιολόγοι.

Τα Μουσεία θα κλείσουν και μάλιστα με την ανοχή της πολιτείας, αφού η κατάσταση που επικρατεί μέρα-νύχτα γύρω τους, τα καθιστά μη προσβάσιμα στους πολίτες:


"Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα μπορούσε να αποτελεί, μαζί με το γειτονικό Επιγραφικό Μουσείο, το Ακροπόλ και το Πολυτεχνείο, τον περιβάλλοντα χώρο και τον πεζόδρομο της Τοσίτσα, έναν ζωντανό πολιτιστικό πόλο για το κέντρο της Αθήνας, που θα άλλαζε τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής.

Αντί γι΄ αυτό, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο "στραγγαλίζεται" οικονομικά και υπολειτουργεί, ο περιβάλλων χώρος του υποβαθμίζεται και η οδός Τοσίτσα έχει παραδοθεί συνειδητά στη διακίνηση ναρκωτικών", υπογράμμισε η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, αποδίδοντας ευθύνες τόσο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και στον δήμο Αθηναίων.

Επιπρόσθετα η κ. Κουτσούμπα μίλησε για "σταδιακή προσπάθεια, τα δημόσια Μουσεία να απαξιωθούν στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή η αλλαγή νομικού καθεστώτος, η ιδιωτικοποίηση ορισμένων λειτουργιών τους, ακόμη και η απόλυση εργαζομένων από αυτά".

Στο επίσημο κείμενό τους οι αρχαιολόγοι αναφέρουν την πρόθεσή τους να συμπεριλάβουν σειρά εκδηλώσεων στον πεζόδρομο της Τοσίτσα στα πλαίσια πολιτιστικών δράσεων τις οποίες οργανώνουν για την προβολή των δημόσιων μουσείων. Οι εκδηλώσεις στην Τοσίτσα αναμένονται στα τέλη Σεπτεμβρίου.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου