Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Χτίστε φυλακές ~ Υπάρχουνε πολλά ΠαΣοΚολαμόγια έξω


Ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εγγυοδοσίας ύψους 60.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά από πολύωρη απολογία στον ανακριτή Χ. Παπακώστα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.


Εξηγήσεις για για την ίδια υπόθεση έδωσε στον ανακριτή και ο Ευάγγελος Μπουζούλας, πρώην γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟ-ΔΕΗ, ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του ζήτησε και έλαβε για την Mεγάλη Τρίτη ο Κωνσταντίνος Κατσαρός, πρώην ταμίας.

Μετά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή, ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ότι κάποιοι τον ήθελαν στην φυλακή, ωστόσο, όπως είπε, οι δικαστές είδαν ότι τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή και τον άφησαν ελεύθερο. Για στοχοποίηση συνδικαλιστών της ΔΕΗ έκανε λόγο ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας.

Η υπόθεση την οποία ερευνά η Δικαιοσύνη βασίζεται σε πόρισμα που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής. Σε αυτό καταγράφονται περιπτώσεις όπου η ΓΕΝΟ-ΔΕΗ ελάμβανε από την ΔΕΗ χρήματα προκειμένου να διεξάγει ταξίδια και συνέδρια για τα οποία βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια.

Το πόρισμα του κ. Ρακιντζή διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη το 2011 και με αφορμή αυτό διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα, η οποία κατέληξε τον τον Απρίλιο του 2012 σε απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι διώξεις, που άσκησαν οι εισαγγελείς Ε. Σίσκου και Α. Κορέας, στρέφονταν κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999-2010, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των υπερτιμολογήσεων σε δραστηριότητες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Ρακιντζή, υπήρξαν μεγάλες δαπάνες της ΔΕΗ για επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ. Παράλληλα μετά από φορολογικό έλεγχο, διαπιστώθηκε πως υπήρξαν υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.α. Στο πόρισμα γινόταν ακόμη, αναφορά σε υπέρογκες παράνομες χρηματοδοτήσεις που είχε λάβει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί πως από κοινού με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατηγορίες για συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας αντιμετωπίζουν οι Π. Αθανασόπουλος, Αρθούρος Ζερβός, πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου