Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Συναγερμός στην αστυνομία για τους ισλαμοφασίστες


Μια νέα υπόθεση Βοστώνης φοβάται η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει εντείνει τις παρακολουθήσεις ισλαμιστών που μένουν κυρίως στην Αθήνα και θεωρούνται ακραίων απόψεων.

Η πρόσφατη αιματηρή επίθεση στην αμερικανική μεγαλούπολη, η αποκάλυψη από την καναδική αστυνομία δικτύου της Αλ Κάιντα, που ήθελε να τοποθετήσει βόμβες σε τρένα, αλλά και οι συλλήψεις ακραίων ισλαμιστών, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε...
Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία, χτύπησαν εκ νέου καμπανάκι στις ελληνικές αρχές.


«Είμαστε χώρα τράνζιτ μεγάλου αριθμού μεταναστών από ισλαμικές χώρες, ενώ είναι μεγάλος και ο αριθμός των μουσουλμάνων που μένουν ήδη στη χώρα. Από την εφαρμογή του “Ξένιου Δία” και τη δημιουργία των κέντρων κράτησης έχουν αυξηθεί οι αντιδράσεις πολλών ακραίων κύκλων, που ενισχύουν ακραίες αντιλήψεις», επισημαίνει στο «Καρφί» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που αποκαλύπτει πως τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και η Αντιτρομοκρατική έχουν αυξήσει τις παρακολουθήσεις ατόμων που έχουν μεγάλη επιρροή στους μουσουλμάνους.

«Η ύπαρξη περισσότερων από 140 χώρων λατρείας μόνο στην Αθήνα, όσο και το γεγονός πως ιμάμηδες σε αυτούς τους χώρους πολλές φορές αναλαμβάνουν άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερη παιδεία, δημιουργεί συχνά εκρηκτικές καταστάσεις. Ειδικά όταν το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι είναι άνθρωποι αγράμματοι, βιοπαλαιστές, που τα 2-3 τελευταία χρόνια περνούν ολοένα και δυσκολότερα στη χώρα μας», αναφέρει αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Τα γεγονότα που έχουν βάλει σε σκέψεις τις διωκτικές αρχές ώστε να φοβούνται ακρότητες, όχι απαραίτητα από οργανωμένες ομάδες, αλλά από μεμονωμένα άτομα, όπως στην υπόθεση των βομβιστών της Βοστόνης, σχετίζονται με την αύξηση των επιθέσεων σε βάρος λαθρομεταναστών, αλλά και τις αντιδράσεις όσων έχουν μεταφερθεί στα κέντρα κράτησης της αστυνομίας.


154 επιθέσεις σε βάρος λαθρομεταναστών (και δεκάδες χιλιάδες εις βάρος των Ελλήνων)
 
Η πρόσφατη έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανέδειξε ένα μεγάλο πρόβλημα, που η ελληνική πολιτεία επιλέγει να… κρύβει κάτω από το χαλί. Το 2012 καταγράφηκαν 154 επιθέσεις σε βάρος λαθρομεταναστών, με τα θύματα να ξεπερνούν τα 300. Μεγάλης κλίμακας επιθέσεις πογκρόμ ξεκαθάρισμα διακινητών ναρκωτικών στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στην πλατεία Αττικής και στον Άγιο Παντελεήμονα συνθέτουν μια γνώριμη κατάσταση του τελευταίου έτους.

Οι 91 από τις επιθέσεις σε βάρος μουσουλμάνων λαθρομεταναστών έγιναν από δράστες που συνδέονται με εξτρεμιστικές ομάδες, ενώ σε 25 περιστατικά που καταγγέλθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί. «Τέτοιου είδους ακρότητες οδηγούν εύκολα στην εκδήλωση ακροτήτων και από την πλευρά των θυμάτων», επισημαίνει ανώτερος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, που καθημερινά έρχεται σε επαφή με τους αλλοδαπούς.


Εκρηκτική κατάσταση στα κέντρα κράτησης

Ύστερα από τις επιθέσεις στην πλατεία Αμερικής σε βάρος καταστημάτων που ανήκαν σε αλλοδαπούς, καταγράφηκαν αντίστοιχες κινήσεις ομάδων αλλοδαπών που άρχισαν να οπλοφορούν, με τη δικαιολογία πως ήθελαν να προστατεύσουν τη ζωή τους.

Επεισόδια όπως αυτό της Mανωλάδας, με το σοβαρό τραυματισμό λαθρομεταναστών, ρίχνουν λάδι στη φωτιά, εκτιμούν στελέχη της ΕΛΑΣ.

Η εκρηκτική κατάσταση στα κέντρα κράτησης, που μεταφέρεται και στις κοινότητες των μεταναστών, επίσης λειτουργεί πολωτικά αυτή τη στιγμή. Τα επεισόδια στο κέντρο της Κορίνθου και της Αμυγδαλέζας, αλλά και οι δεκάδες καταγγελίες που καταφθάνουν από έγκλειστους των κέντρων προς τους ομοεθνείς τους, οξύνουν την ένταση και τα κηρύγματα μίσους από ανθρώπους που διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στις κοινότητες των μουσουλμάνων.


Απέλαση ισλαμιστών που ήταν σε οργανώσεις-παρακλάδια της Αλ Κάιντα

Τα πέντε τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν συλληφθεί και απελαθεί τρία στελέχη ακραίων ισλαμιστών οργανώσεων, τα οποία θεωρούνται παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Ένα δίκτυο τρομοκρατών που καταζητούνταν από τις τουρκικές αρχές εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη διαδικασία απέλασης βρίσκονται δυο ακόμη άτομα που αναζητούνταν ύστερα από υπόδειξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Επίσης, επιβεβαιωμένα και σύμφωνα με τη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ελληνικά αεροδρόμια χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά περισσότερων από 60 ατόμων, που θεωρούνταν πως συμμετείχαν σε οργανώσεις-παρακλάδια της Αλ Κάιντα, σε φυλακές που χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές αρχές.

Όλα αυτά, σε συνάρτηση με την κωλυσιεργία του ελληνικού κράτους στην υπόθεση «τζαμί», που επίσης επηρεάζει αρνητικά μεγάλη μερίδα μουσουλμάνων, έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προσπαθήσει να κάνει επίσημους συνομιλητές του οργανώσεις μεταναστών που χαρακτηρίζονται ηπιότερων τόνων και μέσω αυτών να προσπαθήσει να ελέγξει καταστάσεις.

Σε περιπτώσεις όπως της πακιστανικής και της αφγανικής κοινότητας, που διαθέτουν και την πλειονότητα των εν Ελλάδι μεταναστών, κάτι τέτοιο έχει αποτύχει. Αντίθετα, πληθαίνουν οι καταγγελίες από εκπροσώπους αυτών των κοινοτήτων για προσαγωγές χωρίς αιτία ανθρώπων που εκτελούν χρέη ιμάμη, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για εξαφανίσεις ατόμων που θεωρούνταν ακραίοι ισλαμιστές από την περιοχή της Νίκαιας.

Πηγή: Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου