Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η... μισή αλήθεια και ο Σόρος


Διαβάζω πως ο Δήμος Αθηναίων αποδέχεται την προσφορά-δωρεά, ύψους 700.000 ευρώ, του ιδρύματος Σόρος.

Την αποδοχή έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χαιρετίζοντας χθες την εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για την κοινωνική προστασία και τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους.

Με την προσφορά αυτή θα...
ανακαινιστεί και θα αναδιαμορφωθεί το κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου στον σταθμό Λαρίσης, ώστε να λειτουργήσει περισσότερο αποτελεσματικά ο κόμβος αλληλοβοήθειας του Δήμου.

Πρόκειται για τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους "αναξιοπαθούντες λόγω κρίσης" κατοίκους της πόλης. Εκεί, όπως υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, πρόκειται να εγκατασταθούν και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ώστε να συντονιστούν οι δραστηριότητές τους.

Ο κ. Καμίνης παραδέχθηκε πως υπάρχουν αντιδράσεις και κριτικές γι' αυτήν την απόφαση, αλλά αναρωτήθηκε «πού βάζουμε τον ηθικό πήχη». «Εκεί που υπάρχει διαφάνεια και εξυπηρετούνται οι σκοποί του Δημοσίου με αναξιοκρατικούς πόρους».

Αντί άλλης αναφοράς μας, ανατρέχουμε σε παλαιότερο άρθρο των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ.

Στην περίπτωση της χώρας μας, το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος έχει αποτελέσει χρηματοδότη της ΜΚΟ Ανοιχτή Κοινωνία, μέλος της οποίας είναι ο Παναγιώτης Δημητράς, ένθερμος υποστηρικτής του Ουράνιου Τόξου και της ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι επίσης μέλος και της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Το ίδρυμα Σόρος είναι επίσης βασικός χρηματοδότης του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, το οποίο έχει καταδικάσει αρκετές φορές τη χώρα μας για παραβίαση των δικαιωμάτων των «μειονοτήτων» της. Επίσης, χρηματοδοτεί και το Κέντρο για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που προωθεί την αλλαγή των σχολικών εγχειριδίων της Ιστορίας. Ανάλογα αντεθνική είναι και η δράση άλλων ΜΚΟ, όπως είναι η ΕΟΔΜ (Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων) και το ΚΕΜΟ (Κέντρο Έρευνας Μειονοτικών Ομάδων).

Μια ματιά στις ιστοσελίδες των οργανώσεων αυτών είναι εξόχως αποκαλυπτική: Υπερασπίζονται με αξιοθαύμαστο σθένος «Μακεδόνες», «Τσάμηδες» και «Τούρκους» της Ελλάδας, που υποτίθεται ότι καταπιέζονται βάναυσα.

Ορισμένες από τις παραπάνω οργανώσεις, μάλιστα, συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων κατηγόρων της χώρας μας σε διάφορα φόρουμ του εξωτερικού, πετυχαίνοντας αρκετές καταδίκες σε βάρος της «για θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «καταπάτησης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

Ο αριθμός των ΜΚΟ που έχουν ξεκάθαρες πολιτικές κατευθύνσεις και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι εντυπωσιακός. Ανάλογα εντυπωσιακό όμως είναι και το λεξιλόγιο που επιλέγουν κάθε φορά να χρησιμοποιούν και το οποίο απέχει αρκετά από τις θέσεις της χώρας μας. Ενδεικτικά, να σημειώσουμε ότι, σε αναφορές που γίνονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν είναι λίγες οι φορές που το Αιγαίο αναφέρεται ως κοινή θάλασσα.

Ανάλογο ρόλο είχαν αναπτύξει και διάφορες ΜΚΟ στην Κύπρο, ιδιαίτερα την περίοδο όπου συζητούνταν το Σχέδιο Ανάν, έχοντας αναλάβει, σχεδόν εργολαβικά, την προώθησή του.

Εκηβόλος ~ Euro2day.gr





Ο Καμίνης και η παράταξη του καταστρέφουν την πόλη
 
Καταγγέλλουμε τον Καμίνη και την παράταξη του για την απαράδεκτη απόφαση παράδοσης τμήματος του φρουραρχείου σε ΜΚΟ και τον Σόρος για δημιουργία κόμβου αλληλεγγύης, ο οποίος..
ούτως ή άλλως ήδη υπάρχει.
Ρωτάμε:
1. Πότε τέθηκε το θέμα σε διαβούλευση με τους δημότες;
2. Υπήρχε έγκριση από το αρμόδιο δημοτικό διαμέρισμα;
3. Ρωτήθηκαν οι κάτοικοι εάν θέλουν έναν ακόμη κόμβο αλληλεγγύης και μερικές ακόμη ΜΚΟ να προστεθούν στους άλλους δεκάδες κόμβους που έχουν κατακλύσει την περιοχή μας. 50 ΜΚΟ καταγράφει έρευνα του Χαροκόποιου στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα. Δεν φτάνουν κε Καμίνη και μας φέρνετε και μερικές ακόμη; Και δεν καταλάβαμε. Συνδιοικούν τον δήμο οι ΜΚΟ και τους δίνουμε και γραφεία; ΜΚΟ ψήφισαν οι δημότες; Ποιός σας εξουσιοδοτεί να στεγάζετε ΜΚΟ σε δημοτικά κτίρια, που είναι δημόσια περιουσία;
4. Ποιός εξουσιοδότησε τον κ. Καμίνη να φορτώνει τα λειτουργικά έξοδα των ΜΚΟ ιδιωτών στις πλάτες των δημοτών, των οποίων τα τέλη και οι εισφορές συντηρούν τα δημοτικά κτίρια, που τους παραχωρεί;
5. Από πότε αποφασίστηκε πως το 6ο δημοτικό διαμέρισμα θα λύσει όλα τα προβλήματα των συνανθρώπων μας; Γιατί δεν γίνεται δίκαιο μοίρασμα των παροχών αυτών σε όλα τα διαμερίσματα και σε όλους τους Δήμους; Γιατί ο κ. Καμίνης δεν ιδρύει και μερικά στο Χαλάνδρι, όπου κατοικεί με την οικογένεια του, και φορτώνει την πολύπαθη Αθήνα με «κόμβους» και ΜΚΟ;
Αφού κόπτεται ο Καμίνης και η παράταξη του για την βοήθεια προς τους συμπολίτες μας μήπως μπορεί να μας απαντήσει για ποιό λόγο δεν λειτουργούν ακόμη τα δημοτικά ιατρεία στην Κυψέλη, που είναι δήθεν σε ανακαίνιση εδώ και χρόνια; Ο κ. Σόρος δεν μπορούσε να κάνει εκεί δωρεά ή δεν χρηματοδοτεί παροχές και για Ελληνες;
Ο «ανιδιοτελής δωρητής» κ. Σόρος δεν βρήκε χρήματα για να ανακαινίσει και να χαρίσει στο Δημόσιο κάποια από τα υπέροχα νεοκλασικά της περιοχής; Για ποιό λόγο ζητά ανταλλάγματα;
Καταγγέλλουμε όσους ψήφισαν αυτό το αίσχος και επιμένουν να υποβαθμίζουν με τις ανεύθυνες αποφάσεις τους συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας. Ολοι οι αλληλέγγυοι του κ Καμίνη μαζί με τον ίδιο δεν μένουν στις περιοχές αυτές, αλλά σε περιοχές που δεν έχουν ούτε ΜΚΟ, ούτε αναξιοπαθούντες, ούτε συσσίτια, ούτε κόμβους αλληλεγγύης. Και πώς να έχουν, αφού πρώτα φροντίζουν να τα υπερσυγκεντρώνουν σε άλλες γειτονιές και μετά καταγγέλλουν όλους όσους βιώνουν την υποβάθμιση ως «ρατσιστές», ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής που φροντίζουν να εξασφαλίσουν για τους ίδιους και τις οικογένειες τους με τις απαράδεκτες αποφάσεις τους.
Καταγγέλλουμε τον Καμίνη και την παράταξη του,
διότι πλέον έχουν καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, αφού προχωρούν σε τόσο σημαντικές αποφάσεις χωρίς διαβούλευση
διότι έχουν δημιουργήσει τις μεγαλύτερες ανισότητες στην πόλη «προστατεύοντας» κάποιες γειτονιές και «υποβαθμίζοντας» άλλες γειτονιές
διότι το μόνο που οραματίζονται για τις γειτονιές μας είναι ένα απέραντο πτωχοκομείο, πριν τις πάρουν οι εργολάβοι και τις κάνουν Mall και ουρανοξύστες
Να δώσει ο Καμίνης την συμφωνία με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ στην δημοσιότητα.
Να μας πούν τί ακριβώς θα στοιχίσει 663000 ευρώ από την ανακαίνιση στο φρουραχείο, γιατί μας φαίνονται κάπως πολλά
Να μας πουν για ποιό λόγο ο Δήμος κόπτεται για την στέγαση των ΜΚΟ και έκανε αποδεκτή αυτή την δωρεά
Ποιές ΜΚΟ θα στεγαστούν στο εν λόγω κτίριο και με ποιά κριτήρια επιλέχθηκαν έναντι άλλων
Τέλος αρνούμαστε να πληρώσουμε τα αποτελέσματα της δωρεάς του κ. Σόρος. Να τα πληρώσουν όσοι επικύρωσαν την απαράδεκτη αυτή συμφωνία.
Ντροπή επιτέλους!
Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος
1 Comment


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου