Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μικρό το κακό στις ΗΠΑ, αλλού είναι η τρομοκρατία

Την ίδια ώρα που όλος ο πλανήτης ασχολείται με μια μικρή έκρηξη στη Βοστώνη των ΗΠΑ, στην οποία..
δεν σκοτώθηκε κανείς (ίσως ένας), με έκτακτες εκπομπές και πηχαίους τίτλους, στο Ιράκ, από όπου πέρασε η "φιλειρηνική" στρατιά των ΗΠΑ, σκοτώθηκαν 46 άνθρωποι.
Αλλά, η αξία της ζωής ενός Ιρακινού, είναι για τον δυτικό κόσμο των βομβαρδισμένων από μεγατόνους προπαγάνδας, ασήμαντη....
Έχει εθιστεί η "δύση" των αξιών στο θάνατο Ιρακινών και άλλων "ανθρώπων β' κατηγορίας".
Και κανείς ηλίθιος, από τους λοβοτομημένους Αμερικανούς υπάνθρωπους - υποχείρια της τηλεοπτικής προπαγάνδας δεν αναρωτιέται : "μα καλά, εμείς πήγαμε να σώσουμε το Ιράκ από έναν δυνάστη. Τον ρίξαμε από την εξουσία, τον σκοτώσαμε για να φέρουμε ειρήνη και μετά; Από τότε που εγκαταστήσαμε τη δημοκρατία μας, έχει σκοτωθεί από τρομοκρατικές ενέργειες το μισό Ιράκ! "
  




http://taxalia.blogspot.com/2013/04/blog-post_9630.html





Δύο νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από τρεις εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας όπως μετέδωσε το CNN τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες από τρεις εκρήξεις στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Μία τρίτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη JFK της Βοστώνης ενώ δύο ακόμη βόμβες απενεργοποιήθηκαν. Βίντεο και φωτογραφίες απεικονίζουν σκηνές σύγχυσης, ματωμένους θεατές να μεταφέρονται σε υπαίθρια ιατρεία.

Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα, δυνάμεις της αστυνομίας και οι δρόμοι αποκλείστηκαν. Δεν είναι ακόμη σαφής ο αριθμός των τραυματιών.


Δεκαοκτώ άτομα από Ελλάδα και Κύπρο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Στον δικτυακό τόπο του Μαραθωνίου της Βοστώνης αναγράφονται τα ονόματα 18 ατόμων από την Ελλάδα και ενός ατόμου από την Κύπρο, που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα. Η εμφάνιση των ονομάτων τους στη λίστα συμμετεχόντων δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι τελικά πήραν μέρος στον μαραθώνιο ή βρίσκονταν στο σημείο των εκρήξεων.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου «Σημειώθηκε έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική βρίσκονται επί τόπου. Δεν έχουμε ακόμη ένδειξη για τον αριθμό των τραυματιών» δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Βοστώνης.

Το Associated Press μετέδωσε πως η πρώτη ισχυρή έκρηξη στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.

Πυκνός καπνός υψώθηκε στην περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, ενώ ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιος. Η περιοχή έκλεισε στην κυκλοφορία. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχωρά στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας. Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

«Μείνετε εντός» καλεί τους πολίτες η αστυνομία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι έχουν τοποθετηθεί και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στην πόλη. Η λειτουργία του δικτύου κινητής τηλεφωνίας διεκόπη προκειμένου να μην καταστεί εφικτή ενδεχόμενη πυροδότηση νέου εκρηκτικού μηχανισμού.

Ζώνη απαγόρευση πτήσεων επιβλήθηκε πάνω από το κέντρο της πόλης και την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ έκλεισε και το αεροδρόμιο της Βοστώνης. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε άμεσα για τις δραματικές εξελίξεις, δίνοντας εντολή για άμεση συνδρομή σε ομοσπονδιακό επίπεδο (συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον δήμαρχο της Βοστόνης Τομ Μενίνο και τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Ντιβάλ Πάτρικ)..
 

 Ομπάμα: “Θα βρούμε ποιος ευθύνεται και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του”

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό έκανε λίγο μετά την πρώτη πρωινή της Τρίτης (18:10 τοπική ώρα) ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για τις βομβιστικές επιθέσεις και έκανε λόγο για την επίσημη καταμέτρηση δύο νεκρών και πάνω από 80 τραυματιών και εξήρε το πνεύμα αυταπάρνησης των αρχών και των κατοίκων της Βοστώνης.

Διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως οι ομοσπονδιακές αρχές (FBI και National Security) έχουν ήδη αναλάβει τις έρευνες και τόνισε πως οι υπεύθυνοι για τις πράξεις αυτές θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν:

«Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις αλλά ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Έχω μιλήσει με τον κυβερνήτη και τον δήμαρχο και τους διαβεβαίωσα ότι η Αμερική είναι στο πλευρό της Βοστόνης. Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί και δε θα έπρεπε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα πριν δούμε τι συνέβη. Όμως θα φτάσουμε εις βάθος στην υπόθεση αυτή. Ο αμερικανικός λαός θα είναι στο πλάι των πολιτών. Θα βρούμε ποιος το έκανε και θα λογοδοτήσει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο σύντομο μήνυμά του, χρησιμοποιώντας πολύ προσεκτικά τις λέξεις του και αποφεύγοντας να κάνει λόγο για συγκεκριμένη ομάδα ή οργάνωση.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου