Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ρατσιστική επίθεση στην Πάτρα


Παρ’ ολίγον θύμα ρατσιστών λαθρομεταναστών που επιχείρησαν να τη βιάσουν έπεσε μία φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το εκπαιδευτικό Ίδρυμα!

Την συνταρακτική αυτή καταγγελία κάνει στον «Κόσμο» Αθηναία φοιτήτρια της Ιατρικής, εξιστορώντας τα δραματικά δευτερόλεπτα που βίωσε, καταδιωκόμενη από δύο ρατσιστές λαθρομετανάστες, πιθανότατα όπως η ίδια εκτιμά, Ασιατικής καταγωγής.


Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά λέει, το γεγονός ότι σώθηκε οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αθλητικές της επιδόσεις, που της επέτρεψαν να ξεφύγει από τους μανιώδεις διώκτες της!



Η περιπέτειά της

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής. Ήταν περίπου 9.30, όταν η φοιτήτρια ακολούθησε το μονοπάτι που ξεκινάει δίπλα από τις εγκαταστάσεις του super market Ανδρικόπουλος, για να οδηγηθεί συντομότερα στη Σχολή της. Είναι μια διαδρομή που προτιμούν αρκετοί φοιτητές, αφού μέσω αυτής γλιτώνουν δρόμο και εξοικονομούν χρόνο.


Τότε ήταν που άρχισε ο εφιάλτης της:

Γρήγορα συνειδητοποιεί, ότι δύο μελαμψοί λαθρομετανάστες, αρχίζουν να την ακολουθούν, επιταχύνοντας το βήμα τους, στην προσπάθειά τους να την προσεγγίσουν: «Δεν χρειάστηκε να περάσουν, παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να βεβαιωθώ ότι έχουν κακό σκοπό. Έκανα να τρέξω και τότε και οι δύο, άρχισαν επίσης να τρέχουν στο κατόπι μου!

Ένιωσα σαν ηλεκτροσόκ πάνω μου το δολοφονικό τους βλέμμα, που με διαπερνούσε ολόκληρη. Άρχισα απεγνωσμένα να καλώ σε βοήθεια, αλλά δεν υπήρχε κανένας κοντά μου να προστρέξει. Τότε ξεκίνησα να τρέχω ακόμα περισσότερο, σα να ήμουν πρωταθλήτρια στίβου!».

Η αλήθεια είναι, πως η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό, ήταν αυτή που την έσωσε! Κατάφερε να αφήσει πίσω της τους επίδοξους βιαστές της, οι οποίοι λαχανιασμένοι εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ένα-δύο λεπτά μετά, αλλά η ίδια στην προσπάθειά της να ξεφύγει τραυματίστηκε:

«Έπεσα πάνω σ΄ ένα σίδερο και σχίστηκα. Όταν έφθασα στη Σχολή μου, με δάκρυα στα μάτια ενημέρωσα για την περιπέτεια που έζησα τους συμφοιτητές και την Καθηγήτριά  μου, η οποία είναι και ακτινολόγος στο Νοσοκομείο. Πήγαμε μαζί στα εξωτερικά ιατρεία και έκανα αντιτετανικό ορό. Ευχαριστώ το Θεό που γλίτωσα…»

Όπως καταγγέλλει στον «Κ», η φοιτήτρια της Ιατρικής, η κατάσταση στην περιοχή με τους λαθρομετανάστες έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

«Έχουν επιτεθεί και σε άλλες κοπέλες, την ίδια στιγμή που τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων αυξάνονται δραματικά. Περιττό βέβαια να αναφέρω, ότι αστυνόμευση δεν υπάρχει ούτε για τα προσχήματα…»





Εξιχνιάστηκε ρατσιστική επίθεση και ληστεία η οποία διαπράχθηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα στα Χανιά
Συνελήφθη 39χρονος λαθρομετανάστης

Συνελήφθη, χθες (28.04.2013) το μεσημέρι, στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 39χρονος λαθρομετανάστης υπήκοος  Αλγερίας, για ληστεία. 

Ειδικότερα, χθες (28.04.2013) μετά τα μεσάνυχτα, στα Χανιά, δύο (2) άγνωστα άτομα, με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν από δύο (2) λαθρομετανάστες υπηκόους Μαρόκου, ηλικίας 26 και 27 ετών, το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο. 

Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δύο (2) λαθρομετανάστες ηλικίας 39 και 40 ετών, υπήκοοι Αλγερίας και Παλαιστίνης αντίστοιχα, έχουν διαπράξει την αναφερόμενη αξιόποινη πράξη. 

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 39χρονος, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 40χρόνου. 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου