Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Εξιχνίαση ρατσιστικής επίθεσης στη Χαλκιδική


Ταυτοποιήθηκαν δύο ρατσιστές λαθρομετανάστες υπήκοοι Αλβανίας ως οι λοιποί δράστες της επίθεσης σε σπίτι ηλικιωμένων Ελλήνων στο Πλατανοχώρι Χαλκιδικής την 23.03.2013 

Σε συνέχεια του από 25.03.2013 Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, ταυτοποιήθηκαν δύο λαθρομετανάστες υπήκοοι Αλβανίας ως οι λοιποί από τους τρεις δράστες της...
ληστείας σε σπίτι στο Πλατανοχώρι Χαλκιδικής την 23.03.2013.

Αρχικά είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας ένας υπήκοος Αλβανίας 22 ετών.

Ύστερα από μεθοδική και οργανωμένη αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας 22 και 25 ετών ως οι λοιποί από τους τρεις δράστες της ληστείας που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 23.03.2013, κατά την οποία οι δύο από αυτούς, αφού εισήλθαν στην μονοκατοικία όπου διέμεναν δύο ημεδαποί 76 και 61 ετών, με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά των 1.400 ευρώ και των 150 δολαρίων, διάφορα τιμαλφή και χρυσαφικά και το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 76χρονου, ενώ τρίτος παρέμεινε έξω από την οικία ενεργώντας ως τσιλιαδόρος. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το αφαιρεθέν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο του 76χρονου και με ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε το είχαν αφαιρέσει την 19.03.2013 από περιοχή της Χαλκιδικής. 

Στην κατοχή του ενός 22χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του. 

Τα προαναφερόμενα οχήματα βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Βάβδου Χαλκιδικής, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. 

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα επιπλέον προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν στην κατοχή τους και χρησιμοποιούσαν δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή από περιοχές της Χαλκιδικής, ενώ οι ίδιοι παρέμεναν παράνομα στη χώρα. 

Οι προαναφερόμενες δίκυκλες μοτοσυκλέτες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. 

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων που δε συνελήφθησαν, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.







Εξιχνιάστηκαν τριάντα εννέα (39) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε εξοχικές κατοικίες στον Ωρωπό 

Συνελήφθη ένας (1) από τους τέσσερις (4) αλλοδαπούς δράστες, ο οποίος είναι δραπέτης των Φυλακών 

Συνελήφθη την 17-4-2013 στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ωρωπού ένας 37χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στον Ωρωπό. Ο συλληφθείς είναι δραπέτης της Αγροτικής Φυλακής Αγιάς Χανίων, στην οποία δεν επέστρεψε μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος αλλοδαπός μαζί με τρεις ακόμα ομοεθνείς του ( ένας εκ των οποίων είναι δραπέτης των Φυλακών Κέρκυρας) είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στον Ωρωπό.
Συγκεκριμένα οι δράστες εντόπιζαν σπίτια, όταν οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα για να μπουν μέσα και αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, αντικείμενα οικιακής χρήσης κλπ.
Όπως εξακριβώθηκε, τους δύο τελευταίους μήνες διέπραξαν τριάντα εννέα (39) διαρρήξεις-κλοπές, σε εξοχικές κυρίως κατοικίες, στην περιοχή του Ωρωπού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος των υπολοίπων μελών της σπείρας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.




Συνελήφθη οικιακή βοηθός για κατ’ εξακολούθηση κλοπή χρημάτων
και τιμαλφών αξίας 18.000 ευρώ, από δύο οικίες στην Κέρκυρα 

Συνελήφθη χθες (19.01.2013) το μεσημέρι στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 44χρονη υπήκοος Αλβανίας για κατ’ εξακολούθηση κλοπή χρημάτων και τιμαλφών από δύο οικίες στην Κέρκυρα, στις οποίες δούλευε ως οικιακή βοηθός.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι την 44χρονη οικιακή βοηθό και στην κατοχή της βρέθηκε προσημειωμένο χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει από την οικία 83χρονης ημεδαπής.
Η 44χρονη κατηγορείται ότι το τελευταίο έτος περίπου είχε αφαιρέσει τμηματικά χρήματα και τιμαλφή από μία ακόμη οικία στην Κέρκυρα, συνολικής αξίας και στις δύο περιπτώσεις, 18.000 ευρώ περίπου.
Η 44χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. 




Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος άλλων αντικειμένων, η προέλευση των οποίων διερευνάται
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής, της παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί βεγγαλικών και κροτίδων
Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής δύο περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών που συνέβησαν αυτό το μήνα στην Αθήνα, στην περιοχή των Πατησίων
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το αυτοκίνητο των συλληφθέντων, ένας πίνακας ζωγραφικής, πέντε εκκλησιαστικές εικόνες, ασημικά, κοσμήματα, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Συνελήφθησαν χθες (19-04-2013) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, από αστυνομικούς της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (δύο άνδρες ηλικίας 36 και 25 ετών και μία 30χρονη γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής, της παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί βεγγαλικών και κροτίδων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς να κινούνται επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και τους ακινητοποίησαν για να τους ελέγξουν. Όπως διαπιστώθηκε, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ήταν έμφορτο με διάφορα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων διερευνάται.
Συγκεκριμένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και επίσης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • ένα (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων με δεκαπέντε (15) καψύλλια και τέσσερα (4) μαχαίρια, για την κατοχή των οποίων, οι δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μερικά από τα οποία κατάλληλα και πρόσφορα για διάτρηση μύλων κλειδαριών,
  • ένας (1) πίνακας ζωγραφικής σε κάδρο (ελαιογραφία),
  • δύο (2) εκκλησιαστικές εικόνες που απεικονίζουν την Παναγία, μία (1) εκκλησιαστική εικόνα που απεικονίζει τον Προφήτη Ηλία και μία (1) ασημένια εκκλησιαστική εικόνα που απεικονίζει την Αγία Παρασκευή,
  • ένα (1) ασημένιο δισκοπότηρο με καπάκι,
  • διάφορα ασημικά σκεύη,
  • ασημένια και επιχρυσωμένα μαχαιροπίρουνα,
  • κοσμήματα (13 ασημένια δαχτυλίδια, 1 επιχρυσωμένο δαχτυλίδι, 2 ασημένια βραχιόλια, 1 χρυσή αλυσίδα με μενταγιόν και 9 ρολόγια)
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα,
  • μία (1) φωτογραφική μηχανή,
  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • ένα ξύλινο ρολόι τοίχου κι ένα μεταλλικό επιτραπέζιο ρολόι,
  • μία κλειδαριά πόρτας, πέντε μύλοι κλειδαριών κι ένας σύρτης ασφάλειας πόρτας,
  • δύο (2) γυάλινα φιαλίδια που περιέχουν άγνωστη ουσία,
  • μία (1) μπρούντζινη πλάκα,
  • μία (1) αυτοσχέδια γυάλινη πίπα για την εισπνοή ναρκωτικών ουσιών και
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μέρος των παραπάνω αντικειμένων αποτελούν προϊόντα κλοπών που διέπραξαν οι συλληφθέντες αυτό το μήνα στην Αθήνα, στην περιοχή των Πατησίων.
Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν οι δύο παρακάτω περιπτώσεις διάρρηξης οικιών:
1) Το χρονικό διάστημα από 01-04-2013 έως 04-04-2013, οι τρεις αλλοδαποί διέρρηξαν διαμέρισμα 55χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν έναν πίνακα ζωγραφικής και διάφορα άλλα ασημικά.
2) Το χρονικό διάστημα από 01-04-2013 έως 04-04-2013, οι δράστες διέρρηξαν το διαμέρισμα 54χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και ασημικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη διαπίστωση τυχόν συμμετοχής των συλληφθέντων σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου