Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ΒορΟινά στην Πλατεία Αριστοτέλους


Κάθε κρασί, ένα ταξίδι.

Για έβδομη χρονιά, τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ) πραγματοποιούν την ετήσια εορταστική τους θεσμοθετημένη εκδήλωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης: Τα ΒορΟινά.

Πρόκειται για εκδήλωση γνωριμίας και γευσιγνωσίας με κρασιά και αποστάγματα του βορειοελλαδικού αμπελώνα, όπου συμμετέχουν τα μέλη της ΕΝΟΑΒΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 19:00-23:00, για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Πλατεία Αριστοτέλους, σε μια προσπάθεια των οινοπαραγωγών να επικοινωνήσουν άμεσα με τους φίλους του κρασιού, επαγγελματίες και καταναλωτές, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία, αλλά και από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θράκη.

Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας και να γευτούν σε κάθετη και οριζόντια γευσιγνωσία, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, παλαιωμένες ετικέτες, νέες σοδειές, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα.

Η είσοδος είναι στη συμβολική τιμή των 5ευρώ με την αγορά ποτηριού γευσιγνωσίας.

Στην έκθεση, σε ξεχωριστό περίπτερο, οι φίλοι του οινοτουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για το δίκτυο και τα μέλη του δικτύου των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Φέτος στα «ΒορΟινά», η ΕΝΟΑΒΕ προβάλει για πρώτη φορά τη νέα της ταυτότητα «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και το νέο της λογότυπο, στο πλαίσιο προώθησης και προβολής των προϊόντων των μελών της και των δραστηριοτήτων της.


Τα ΒορΟινά Ροζέ

Την ευκαιρία γευσιγνωσίας με τα Ροζέ κρασιά των Οίνων Βορείου Ελλάδος θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οι γευσιγνώστες επισκέπτες της εκδήλωσης `Τα ΒορΟινά` αλλά και όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τη γευστική διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητες της οινοποίησής των ροζέ οίνων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου