Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κατεβάστε ~ Πολύαινος - Στρατηγήματα



Ο Πολύαινος, ρητοροδιδάσκαλος του 2ου αιώνα, γεννήθηκε περί το 100 μ.Χ. στη Βιθυνία από οικογένεια μακεδονικής καταγωγής.

Για κάποιο διάστημα έζησε στη Ρώμη όπου άσκησε το επάγγελμα του δικανικού ρήτορα. Το έργο του "Στρατηγήματα" (σε οκτώ βιβλία), αφιερωμένο στους αυτοκράτορες Μάρκο Αυρήλιο και Λούκιο Ουήρο, είναι συλλογή στρατηγημάτων με αφετηρία τους ομηρικούς χρόνους, συνδυασμός ιστορικών στοιχείων, ανεκδοτολογικών αφηγήσεων έως και παραδοξογραφιών.








Πολυαίνου Στρατηγημάτων Βίβλοι Οκτώ: / [επιμέλεια Αδαμάντιος Κοραής], φιλοτίμω δαπάνη των αδελφών Ζωσιμάδων, παιδείας ένεκα των την Ελλάδα φωνήν διδασκομένων Ελλήνων.



Στο πρώτο παράφυλλο σώζεται χειρόγραφα με μαύρο μελάνι εκ των του μανουήλ Αντωνίου του εκ Ναούσσης και τόδε, ενώ στο επόμενο φύλλο μανουήλ Αντονίου και στρογγυλή σφραγίδα με την ένδειξη 'Η εν Ναούσση της Μακεδονίας Ελληνική Σχολή.

Το βιβλίο περιέχει Πρόλογο, 'Παραβολή του ημετέρου κειμένου προς το του προτέρου εκδότου και Σημείωσις των διαφόρων γραφών, Πίναξ Ελληνικών Λέξεων και Ονομάτων, Των Τυπογραφικών Αμαρτημάτων Διόρθωσις', φέρει παλαιότερες βιβλιοθηκονομικές ενδείξεις και στάχωση που αποτελείται από πινακίδες χαρτονιού με δερμάτινη ράχη.




Κατεβάστε από εδώ ή εδώ.


*Στη νεοελληνική υπάρχει αυτό.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ολόκληρο στην Ανέμη, 400+ σελίδες.
http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/7/6/c/metadata-70-0000246.tkl

Εάν το θέλεις ξαραχνιασμένο, από εδώ:
http://rapidshare.com/files/3832753935/polyainos.pdf

Αν θέλεις, σβήσε τα παλιά σχόλια να μην μπερδεύεται ο κόσμος.

Κρασοπατήρ είπε...

Κοίτα να δεις, αναζήτησα κάτι ως "Πολύαινος" ή "στρατηγήματα" και δεν το έβγαζε η Ανέμη, τελικά ήθελε "Πολυαίνου" & "στρατηγημάτων.

Νταξ, (ξαν)άλλαξα και τα λινκ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ανέμη είναι παράξενη μερικές φορές, να την ψάχνεις και μέσω google.

Δημοσίευση σχολίου