Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μέγας Αλέξανδρος ~ Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο Επ.7 (Βίντεο ΕΤ3)


Η κατάληψη της τότε Ινδίας μέσα σε δύο χρόνια είναι γεγονός. Ο εμπλουτισμός του ελληνικού πολιτισμού με τις γνώσεις της Ανατολής θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξη των επιστημών και της φιλοσοφίας. Η Ελληνιστική Περίοδος ξεκινά και θα μεταβάλλει προς όφελος της Ανθρωπότητας όλα τα μέχρι τότε δεδομένα.

Φυσικά όλα αυτά οφείλονται στην στρατιωτική και πολιτική ευφυία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην πειθαρχία-αποτελεσματικότητα των Μακεδόνων και των μισθοφόρων πλέον Ελλήνων. Πλέον όμως οι στρατιώτες έφτασαν στα όριά τους και αρνούνται να συνεχίσουν παραπέρα. Η επιστροφή προς τη Βαβυλώνα θα γίνει μέσω νέων δοκιμασιών, ενώ θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος στόλος για τον περίπλου της Ινδικής.Η υιοθέτηση από τον Αλέξανδρο ανατολίτικων συνηθειών, (για πολιτικούς λόγους), ξενίζει τους Μακεδόνες και νέες έριδες ξεκινούνε. Ο θάνατος (από δηλητηρίαση) του Ηφαιστίωνα προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις...Η σειρά διασταυρώνει τα ιστορικά στοιχεία, τα αντιπαραθέτει και αποκαλύπτει όλες τις άγνωστες πτυχές της στρατιωτικής ιδιοφυΐας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του χαρακτήρα του ανθρώπου που ξεπέρασε τον εαυτό του και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη αυτοκρατορία στην ιστορία.

Βασικός κορμός της παρουσίασης, είναι το έργο «Αλεξάνδρου Ανάβασις» του Αρριανού, που κατά γενική αποδοχή αποτελεί την αρτιότερη και αρτιότερη πηγή για την εκστρατεία του Αλεξάνδρου.

Γεγονότα, πρόσωπα, στρατηγοί και απλοί στρατιώτες, ίντριγκες και φιλοδοξίες, ανατροπές και επιτεύγματα, δολιοφθορές και μύθοι που θα μας συναρπάσουν!
Aπό την ίδια σειρά:
Μέγας Αλέξανδρος ~ Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο Επ.1
Μέγας Αλέξανδρος ~ Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο Επ.2
Μέγας Αλέξανδρος ~ Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο Επ.3
Μέγας Αλέξανδρος ~ Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο Επ.4
Μέγας Αλέξανδρος ~ Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο Επ.5
Μέγας Αλέξανδρος ~ Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο Επ.6
Δείτε ακόμη:
Η μάχη της Ισσού & ο Μ. Αλέξανδρος
Η μάχη στα Γαυγάμηλα & ο Μ. Αλέξανδρος
H μάχη στον Υδάσπη ~ Επικές μάχες
Τι απέγινε ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου;
Ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου ~ 3D Εικονική αναπαράσταση
Μέγας Αλέξανδρος ~ History Channel (Βίντεο 1ο μέρος)
Μέγας Αλέξανδρος ~ History Channel (Βίντεο 2ο μέρος)
Παιδική ταινία ~ Μέγας Αλέξανδρος (Με υπότιτλους)
Μέγας Αλέξανδρος ~ Παιδική ταινία μεταγλωττισμένη
Μεγάλοι Έλληνες ~ Αλέξανδρος ο Μακεδών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου