Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μετακινήθηκαν οι λαθρομετανάστες ~ Διασυρμός του κράτους


Μετά από όλα αυτά, όποιος Έλληνας-Ελληνίδα έχασε τη δουλειά του λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θα μπορεί να μπουκάρει σε δημόσιο κτήριο, ή σχολή, να εκβιάζει και να του δίδονται δωρεάν διαμονή στο κέντρο της Αθήνας. Επειδή οι κυβερνώντες είναι αρκετά ευαίσθητοι, ζητήστε τζακούζι για το απαλό σας δέρμα, αρώματα και διακοσμητή που να καλύπτει τις όποιες ανάγκες σας.

Σχετικά με το κτήριο, δείτε τι δήλωσε κατά τις διαπραγματεύσεις, ο Πρύτανης κ. Πελεγκρίνης:

«Τελειώσαμε. Σας δώσαμε ένα πολυτελές κτίριο που θα ντρεπόμασταν και εμείς να μπούμε μέσα και πάλι αρνείστε » έλεγε εκνευρισμένος.

Το πολυτελές κτήριο που θα μένουν οι λαθρομετανάστες ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΝΟΜΙΚΗ, που σημαίνει εμείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι και όχι οι Γιαννόπουλοι, Κωνσταντίνηδες, Τσίπρες & Αλαβάνοι.... (Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του Σκαΐ στον Πορτοσάλτε).
**Ενημέρωση: «Προσφέρθηκε αφιλοκερδώς το κτίριο για τους λαρθομετανάστες από τον ιδιοκτήτη του».

Υπόψιν ότι το κτήριο αυτό νοικιάστηκε για 15 μέρες, -μετά τι;
Λεπτομέρεια: αρκετοί λαθρομετανάστες, μεταφέρθηκαν στο νέο τους "ξενοδοχείο" με αυτοκίνητο.
-Μα καλά τόσο ευαίσθητοι είναι; με λίγες ώρες "απεργίας πείνας" καταρρεύσανε; -Από όλες τις εικόνες που είχαμε, όλοι τους ήτανε αρρένες, ακμαιότατοι και με ηλικίες 20-35.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πού ήταν σε όλα αυτά ο νέος δήμαρχος Αθηνών κ. Καμίνης; -Γιατί δεν μεταφέρθηκαν σε κατασκηνώσεις του Δήμου και εκτός κέντρου που είναι ήδη βεβαρυμένο;

Η κυβέρνηση αν και φαινομενικά κέρδισε από την αναίμακτη επιχείρηση, απέδειξε για άλλη μια φορά με την ανοχή της (ή αν θέλετε αδυναμία ή και προβοκάτσια), ότι είναι δέσμια των μειονοτήτων και των εκβιασμών τους. Η κυβέρνηση που ένας ρόλος της είναι η εκτέλεση και εφαρμογή των νόμων, αποδείχθηκε από την πρώτη στιγμή ανίκανη να διαχειριστεί το θέμα, αυτοδιασύρθηκε και απογοήτευσε τους Έλληνες, που τους έχει εξαντλήσει οικονομικά και ψυχολογικά με τα μέτρα που καθημερινά ανακοινώνονται.
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, το θράσος που επέδειξαν οι ακροαριστεροί με όλη αυτήν την κατάσταση και ο τραγέλαφος όλων αυτών των ημερών, θα αποτελέσει τη βάση για νέες προκλήσεις.

Το άρθρο από το skai.gr:
Σε νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μετακινήθηκαν οι λαθρομετανάστες που είχαν καταλάβει το παλαιό κτήριο της Νομικής.

Παρά την αρχική συμφωνία λίγο πριν τα μεσάνυχτα, υπήρξε νέα σοβαρή εμπλοκή, η οποία καθυστέρησε τη μετακίνηση των μεταναστών.


Οι μετανάστες επρόκειτο να ξεκινήσουν για το κτίριο της οδού Πατησίων, συνοδεία πανεπιστημιακών, βουλευτών και υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας. Η πορεία τους ξεκίνησε μετά τις 3:00 κατέληξε στο κτίριο της οδού Πατησίων λίγο μετά τις 4:00.

Αιτία στάθηκε η υπαναχώρηση του ιδιοκτήτη του κτιρίου, όπου μεταφέρθηκαν τελικά οι μετανάστες.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες πρόταση για μεταφορά των μεταναστών στο Ελληνικό, οι οποία απορρίφθηκε από τους ίδιους. Το αποτέλεσμα είναι η μετακίνησή τους να αναβληθεί μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των όρων της συμφωνίας είναι ότι οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες θα είναι περιορισμένος.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύχθηκε βίαιη εκκένωση του κτιρίου, έπειτα από το ναυάγιο που υπήρξε το μεσημέρι και το αίτημα των πρυτανικών αρχών που ακολούθησε για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.


Συμφωνία για εκκένωση της Νομικής

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα, αργά το βράδυ της Πέμπτης συμφωνήθηκε η οικειοθελής αποχώρηση των μεταναστών από το κτίριο της Νομικής.

Προηγήθηκε το αίτημα της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για συνδρομή της εισαγγελίας για την εκκένωση του χώρου.

Ο εισαγγελέας ήρθε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των λαθρομεταναστών, οι οποίοι έδειξαν να υπαναχωρούν και να δέχονται την μετεγκατάστασή τους σε νεοκλασικό κτίριο, στη συμβολή Πατησίων και Ηπείρου, αλλά υπό όρους.

(Το κτήριο της Νομικής που κατέλαβαν, το άφησαν όπως το βρήκαν; σφουγγάρισαν; καθάρισαν; αποκατέστησαν τα σπασίματα; Θα τιμωρηθεί κανένας για όλες τις ζημιές και για τις χαμένες ώρες των μαθητών και για την ταλαιπωρία των δημοσίων υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας;)





Δήλωση Γ. Πεταλωτή για το θέμα στη Νομική

Από την αρχή της κατάληψης της Νομικής Σχολής από ομάδα μεταναστών, καταγγείλαμε ότι κάποιοι επιχειρούν εκμεταλλευόμενοι τους ίδιους τους μετανάστες να οδηγήσουν σε αδιέξοδες καταστάσεις για δικά τους οφέλη» δήλωσε στην Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

«Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου» είπε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι «η πλήρης εφαρμογή του νόμου για την μετανάστευση που πρόσφατα έφερε στην Βουλή του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεσπίζοντας το πιο σύγχρονο, προοδευτικό και αποτελεσματικό πλαίσιο της Ευρώπης, αποτελεί την αυτονόητη συνέχεια».

«Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε τον σημαντικό ρόλο των πανεπιστημιακών αρχών, οι οποίες προασπίζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, συνέβαλαν στο να αποτύχουν τα σχέδια αυτών που είχαν επιλέξει να δημιουργήσουν εστίες βίας και έντασης στη χώρα μας» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έγινε γύρω στις 5 το πρωΐ της Παρασκευής, και αφού είχε προηγηθεί μαραθώνια σύσκεψη στην Βουλή από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες όταν και ολοκληρώθηκε η μετάβαση των μεταναστών από την Νομική Σχολή στο κτίριο της Πατησίων.

Στην σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας, Αννα Νταλάρα, γενική γραμματέας του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Νίκος Αθανασάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου Γιώργος Ελενόπουλος, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιώργος Πετρουλάκης, και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου