Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Εκδίκηση» υποσχέθηκε ο Πούτιν



Τις κεφαλές των υπευθύνων για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Ντομοντέντοβο επί πίνακι ζητούν Μεντβέντεφ και Πούτιν και μία μέρα μετά την επίθεση στο μεταφορικό «ομφαλό» της Μόσχας αποστέλλουν σκληρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Τους εξτρεμιστές αυτονομιστές του Καυκάσου, στους οποίους το Κρεμλίνο επέρριψε, εμμέσως πλην σαφώς, την ευθύνη της επίθεσης. Την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας και τη διεύθυνση του διεθνούς αεροδρομίου, τους οποίους ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επέκρινε για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

«Η εκδίκηση είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να...
 εντοπίσουμε, να εκθέσουμε και να οδηγήσουμε τους τρομοκράτες που διέπραξαν αυτό το έγκλημα ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. Αναγάγοντας και οι δύο την ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα του Κρεμλίνου, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός (απ’ όπου ο Μεντβέντεφ θα επιχειρούσε να προσελκύσει επενδυτές στην αναδυόμενη ρωσική οικονομία, λόγω όμως των γεγονότων ανέβαλε την επίσκεψή του), δύο περίπου χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

H Μόσχα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας? Αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν από χθες αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ υποβάλλουν σε ελέγχους οποιονδήποτε μοιάζει με Καυκάσιο. Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ήδη εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να? πάρει κεφάλια στο τμήμα μεταφορών, ενώ έθεσε στο στόχαστρο και τη διεύθυνση του Ντομοντέντοβο για παραβιάσεις στους κανονισμούς ασφαλείας.

Μία μέρα μετά, οι πληροφορίες ήταν ακόμα συγκεχυμένες: Αλλοι μιλούσαν για έναν σωματώδη άνδρα ηλικίας 30-40 ετών, άλλοι έκαναν λόγο για γυναίκα καμικάζι...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου