24ωρη απεργία για την Τετάρτη αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας.
Τριήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα φαρμακεία από την Τετάρτη, αρχικά για δύο εβδομάδες, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ : 4ωρη στάση εργασίας την 21η Ιανουρίου.
ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 10 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά:
24ωρη απεργία για την Τετάρτη αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας.
Την ίδια μέρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Μεταξύ άλλων, το επίμαχο σχέδιο νόμου προβλέπει τη μετονομασία της Γενικής Διεύθυνσης Αεροναυτιλίας της ΥΠΑ σε Γενική Διεύθυνση Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, με αρμοδιότητα την παροχή υπηρεσιών αεροναυτιλίας για τη γενική εναέρια κυκλοφορία και αποτελεί τον «Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας».
Με το νομοσχέδιο καθορίζεται επίσης η λειτουργία όλων των διευθύνσεων της ΥΠΑ, το προσωπικό που θα τις απαρτίζουν, καθώς και άλλα οργανωτικά θέματα της Υπηρεσίας.
Τριήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τετάρτη, αρχικά για δύο εβδομάδες, αποφάσισε τη Δευτέρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν σε όσα προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση για να αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη απεργούν οι φαρμακοποιοί Πειραιά.
Το νοµοσχέδιο
-Καταργεί τους ιδιοκτησιακούς περιορισµούς που υπήρχαν ώς τώρα σε σχέση µε τις άδειες λειτουργίας των φαρμακείων.
-Δίνει την ευχέρεια στους φαρµακοποιούς να επεκτείνουν ανεµπόδιστα τις ώρες και ηµέρες λειτουργίας των φαρμακείων – κάτι που ουσιαστικά σηµαίνει ότι τα φαρµακεία θα µένουν ανοιχτά ∆ευτέρα, Τετάρτη απόγευµα, και Σάββατο έως το απόγευµα.
-Δίνει το δικαίωµα σε όποιον επιθυµεί και διαθέτει τις υπό του νόµου προβλεπόµενες αναγκαίες προϋποθέσεις, να ασκήσει το επάγγελµα του φαρµακοποιού.
-Μειώνει στους 1.000 κατοίκους ανά φαρµακείο το κριτήριο για το άνοιγµα ενός φαρµακείου – ώς τώρα ίσχυε το κριτήριο του 1 φαρµακείου ανά 1.500 κατοίκους.
-Δίνει την ευχέρεια σε φαρµακοποιούς να δηµιουργούν εταιρείες φαρμακείων υπό µορφή Ο.Ε.
ΓΣΕΕ: 4ωρη στάση εργασίας την 21η Ιανουρίου.
Τετράωρη στάση εργασίας από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης, 20 Ιανουαρίου 2011, για τους εργαζομένους που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.
Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες έχει προκηρύξει για την Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια μέρα στις 9 το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου, στη διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Εκτός από τη στάση εργασίας της Πέμπτης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέο κύκλο κινητοποιήσεων, που ξεκινούν με συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, εναντίον των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 10 Φεβρουαρίου.
Σε 24ωρη απεργία στις 10 Φεβρουαρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Όπως αναφέρει το σωματείο: "Η υλοποίηση των πολιτικών του μνημονίου συνεχίζει να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και ειδικότερα των ασθενέστερων τάξεων, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στη σκληρή συνταγή της λιτότητας που υπαγορεύει η Τρόϊκα, η συρρίκνωση των μισθών μέσω της "εσωτερικής υποτίμησης", η αύξηση των φορολογικών βαρών για τα συνήθη υποζύγια και η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου ανάπτυξης διαμορφώνει συνθήκες παρατεταμένης ανεργίας για χιλιάδες νέους και εγκλωβίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μεταξύ ανεργίας και φθηνής εργασίας. Ταυτόχρονα η μείωση των μισθών στο Δημόσιο ( περικοπή 13ου και 14ου) αλλά και τον Ιδιωτικό Τομέα (κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων) που διαμορφώνει ένα μισθολογικό "ντάμπινγκ" που αγγίζει πλέον, αν δεν ξεπερνάει, σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια της φτώχειας, δεδομένης της σημαντικής αύξησης του πληθωρισμού (σταθερά στο 5%) αλλά και διαφόρων βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (τιμολόγια ΔΕΚΟ, πρωτοφανείς αυξήσεις σε διόδια).
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που πρώτοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των πολιτικών του μνημονίου, κατασυκοφαντήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο κυβερνητικών, αλλά και κυρίαρχων κύκλων ως "μαύρα πρόβατα" της ελληνικής οικονομίας, είναι σήμερα αντιμέτωποι με νέα επιδρομή σε βάρος των ασφαλιστικών, μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων και με νέο κύκλο ιδιωτικοποίησης "κοινωνικών υπηρεσιών" και φορέων.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου