Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Λαθρομετανάστες ~ Εγκληματίες και ρατσιστές από... κούνια


Ανήλικος στα νύχια συμμορίας εφήβων.  Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί σε κάθε σχολείο & παιδί.

Με τον εφιάλτη της “άγουρης συμμορίας” τεσσάρων Γεωργιανών, μεταξύ των οποίων και ενός συμμαθητή του, ζούσε από την ηλικία των 12 ετών και για πέντε ολόκληρα χρόνια ένας ανήλικος μαθητής στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η συμμορία, που αποτελούνταν από έναν 20χρονο και τρεις 18χρονους, είχε κατορθώσει να αποστάσει, με ξυλοδαρμούς, απειλές και εκβιασμούς, το χρονικό αυτό διάστημα ποσό που αγγίζει τις 5.000 ευρώ και πολλά κοσμήματα από το τρομαγμένο θύμα της. Ο εφιάλτης για τον 17χρονο μαθητή δεν θα είχε λάβει τέλος, αν ο πατέρας του, βλέποντας ότι λείπουν διάφορα κοσμήματα από το σπίτι, δεν πίεζε τον γιο του να του αποκαλύψει την αλήθεια.

Όλα ξεκίνησαν στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου,...
 όταν το θύμα, μετά από απειλές που δέχτηκε από τον ένα δράστη που ήταν συμμαθητής του, είχε αναγκαστεί να του δώσει το χαρτζιλίκι του. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το 12χρονο, τότε, αγόρι δεν είχε αποκαλύψει τις απειλές που δέχτηκε, άνοιξε την όρεξη για τους δράστες. Την επόμενη φορά ο ανήλικος μαθητής δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον συμμαθητή του, αλλά μαζί με αυτόν και τον μεγαλύτερο αδελφό του, καθώς και άλλους δύο ανήλικους Γεωργιανούς.

Απειλές, ξυλοδαρμοί, σπρωξίματα, κλοτσιές, μπουνιές, χαστούκια ήταν σχεδόν καθημερινά, και το ανήλικο, τρομαγμένο θύμα, για να γλιτώσει, τους έδινε το καθημερινό του χαρτζιλίκι.

Οι δράστες όμως δεν έμειναν ικανοποιημένοι και, όσο περνούσε ο χρόνος και έβλεπαν ότι μπορούσαν χωρίς συνέπειες να “αρμέγουν” οικονομικά το θύμα τους, άρχισαν διάφορες συναισθηματικές επιθέσεις, απειλές και εκβιασμούς, για να του αποσπάσουν ακόμη μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Ήταν φοβισμένος

Το ανήλικο αγόρι ζούσε φοβισμένο και έψαχνε τα χρήματα που του ζητούσαν οι εκβιαστές του. Το θύμα, που είχε άγχος και ανασφάλεια, παρέμεινε σιωπηλό γι’ αυτό που του συνέβαινε. Είχε δε αρνητική στάση προς τη βία και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Οι δράστες όμως μέρα με τη μέρα γίνονταν όλο και πιο απαιτητικοί. Μάλιστα, του τηλεφωνούσαν στο σπίτι του και του έδιναν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια, για να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που απαιτούσαν. Και ο τρομαγμένος νεαρός προσπαθούσε να βρει τα χρήματα, για να τον αφήσουν ήσυχο. Όσες, μάλιστα, φορές δεν εύρισκε τα χρήματα, οι απειλές γίνονταν αφόρητες, και οι δράστες απαιτούσαν να τους παραδώσει αντικείμενα αξίας που είχαν οι γονείς του στο σπίτι. Έτσι έκαναν φτερά κοσμήματα, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 800 ευρώ.

Ο πατέρας τού θύματος, βλέποντας ότι εξαφανίζονταν κάποια αντικείμενα αξίας από το σπίτι, ρώτησε τον νεαρό αν γνώριζε πού βρίσκονταν. Στις πιέσεις του πατέρα του ο νεαρός έσπασε και, ξεπερνώντας τον φόβο του, αποκάλυψε τον εφιάλτη που ζούσε τα τελευταία χρόνια. Έτσι πατέρας και γιος βρέθηκαν στο γραφείο ανηλίκων της Ασφάλειας, όπου έκαναν καταγγελία. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν κάποια χρήματα και τα παρέδωσαν στο 17χρονο θύμα, για να τα παραδώσει στους εκβιαστές τους όταν αυτοί θα επικοινωνούσαν μαζί του.

Πράγματι, το τηλέφωνο στο σπίτι τού θύματος χτύπησε το μεσημέρι της Τρίτης, και ένας από τους εκβιαστές του απαίτησε να κατεβεί σε πέντε λεπτά στην είσοδο του σπιτιού και να του παραδώσει 20 ευρώ.

Ο 17χρονος υπάκουσε στις εντολές και παρέδωσε στα δύο μέλη τής συμμορίας που εμφανίστηκαν, τον 20χρονο αδελφό τού παλιού συμμαθητή του και άλλον έναν 18χρονο Γεωργιανό, τα δύο προσημειωμένα από την αστυνομία χαρτονομίσματα.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το σπίτι επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο νεαρούς που είχαν στις τσέπες τους τα προσημειωμένα χρήματα και τους οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου παραδέχτηκαν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια απαιτούσαν εκβιαστικά από τον ανήλικο, με απειλές κατά της ζωής και της οικογένειάς του, χρηματικά ποσά.

Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των άλλων δύο μελών τής συμμορίας, καθώς και σε βάρος των γονέων των ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου