Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Οι διερµηνείς στον Εβρο ζητούσαν µίζες από λαθροµετανάστες! ΦΑΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΑΠΟ ΜΚΟ ΧΑ'Ι'ΒΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Από λαθρομετανάστης εγκληματίας, έμπορος ναρκωτικών και ρατσιστής μισάνθρωπος, γίνεσαι με λίγα ευρουλάκια "κακόμοιρος Παλαιστίνιος μετανάστης που ήρθε να σωθεί στην Ελλάδα γιατί οι Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εισβάλανε στη χώρα του".

Επιδοτούμενα πράματα (πληρώνουν οι μαλάκες Έλληνες πολίτες).

«Βιομηχανία» εξασφάλισης διαµονής στην Ελλάδα σε παράνοµους µετανάστες είχαν στήσει, σύµφωνα µε καταγγελίες, διερµηνείς οι οποίοι συνεργάζονται µε την ΕΛ.ΑΣ. στον Εβρο. Πριν από λίγες ηµέρες διαπιστώθηκε πως υπήκοος Συρίας είχε καταγραφεί ως υπήκοος Παλαιστίνης, πράγµα που, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, σηµαίνει πως θα µπορούσε να...
 φύγει ελεύθερος από το κέντρο κράτησης µέσα σε δυο-τρεις µέρες: αυτό προβλέπεται για τους παλαιστίνιους και τους αφγανούς µετανάστες.

Στις 5 Ιανουαρίου, τέσσερις Σύροι – που είχαν συλληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στα τέλη Νοεµβρίου – κατήγγειλαν πως ο διερµηνέας αραβικής γλώσσας που τους εξέτασε τους ζήτησε χρήµατα προκειµένου να τους καταχωρίσει ως υπήκοους Παλαιστίνης ή Αφγανιστάν και έτσι µε τον τρόπο αυτό να αφεθούν ελεύθεροι. Οι λαθροµετανάστες υποστήριξαν πως δεν έδωσαν χρήµατα και για τον λόγο αυτόν ήταν ακόµη κρατούµενοι, την ώρα που συγκρατούµενοί τους οι οποίοι είχαν πληρώσει είχαν φτάσει στην Αθήνα.

Στις 6 Ιανουαρίου, µία ηµέρα ύστερα από την καταγγελία των τεσσάρων, οδηγήθηκαν στο Τµήµα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας χωρίς τους διερµηνείς τους προκειµένου να διαπιστωθούν τα πραγµατικά τους στοιχεία. Οπως προέκυψε, ο διερµηνέας είχε καταχωρίσει µόλις τον έναν µε τη σωστή χώρα προέλευσης. Τον πρώτο τον είχε καταχωρίσει ως Αλγερινό, τον δεύτερο ως Τυνήσιο και τον τέταρτο ως Παλαιστίνιο. Οταν ο 30χρονος Σύρος, που εµφανιζόταν ως Παλαιστίνιος, ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτοµέρειες, αποκάλυψε πως του ζητήθηκαν 500 ευρώ για αυτόν και έναν συγγενή του από τον διερµηνέα, ενώ άλλοι δέκα κρατούµενοι είχαν καταφέρει να µαζέψουν 1.000 ευρώ για να «βαφτιστούν» Παλαιστίνιοι.

Γερµανική βοήθεια

Οµως, «καλά» νέα ήρθαν χθες από το γερµανικό υπουργείο Εσωτερικών που αποφάσισε να αναστείλει για έναν χρόνο την επαναπροώθηση στην Ελλάδα προσφύγων που ζητούν άσυλο, όπως ορίζει η συµφωνία ∆ουβλίνο ΙΙ.

«Είναι έµπρακτη αναγνώριση της τιτάνιας προσπάθειας της Ελλάδας. Χαιρόµαστε για την απόφαση της γερµανικήςκυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, επιταχύνουµε την εξέταση των χιλιάδων αιτηµάτων ασύλου που εκκρεµούν εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, που θα έχει σήµερα στη Βουδαπέστη συνάντηση µε τον γερµανό υπουργό Εσωτερικών, στο περιθώριο του Συµβουλίου Υπουργών ∆ικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε.

Τα Νέα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου