Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Βασιλόπιττα χωρίς φλουρί στο ΣΔΟΕ!


Το χιούμορ είναι κάτι που πρέπει να επιστρατεύει κανείς ειδικά στα δύσκολα. Ετσι, στη σημερινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο ΣΔΟΕ, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σκέφτηκαν να κόψουν το πρώτο κομμάτι για... τα έσοδα!
Δυστυχώς για όλους πάντως, το φλουρί δε βρέθηκε ποτέ, ενώ πολλοί σχολίασαν ότι ίσως να μη μπήκε ποτέ στην πίτα, στο πλαίσιο των... περικοπών.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αμείλικτος απέναντι σε κάθε φαινόμενο φοροδιαφυγής, προσθέτοντας ότι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από το στιγμή που θα τηρείται ο νόμος.

Ο υπουργός χαρακτήρισε "κομβικό" τον ρόλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και προανήγγειλε την ενδυνάμωσή του, ώστε να τιμωρούνται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν. Επανέλαβε δε, ότι αναδιοργανώνεται το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση τομέων, στους οποίους παρουσιάζονται ελλείψεις. Ειδικά για τον κλάδο των εφοριακών, ο υπουργός είπε ότι αυτός ταλαιπωρείται από φαινόμενα και άτομα που δεν τιμούν το λειτούργημά τους και ζήτησε την απομόνωσή τους, λέγοντας ότι αυτές οι περιπτώσεις των επίορκων θα έρθουν στην επιφάνεια.

Αναφερόμενος στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι πολίτες ζητούν να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει και "για εμένα αυτό αποτελεί αρχή, κανόνα και οδηγό πορείας".

Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι "το 2011 θα βγουν στο φως και θα "τελειώσουν" περιπτώσεις μείζονος σημασίας".
Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου