Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Θεία Δίκη για τον λάθρο + Ρατσιστικές επιθέσεις


Λίγο έλειψε να πληρώσει με τη ζωή του την κλοπή ενός τρακτέρ έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του στο χωριό Άνω Μούλια του δήμου Γόρτυνας, ο νεαρός λαθρομετανάστης εγκληματίας.

Από ένα λάθος χειρισμό του, το βαρύ μηχάνημα ανατράπηκε και τον καταπλάκωσε τραυματίζοντάς τον!




         Κάτοικοι του χωριού βρήκαν τον 32χρονο Μαροκινό εγκλωβισμένο κάτω από το τρακτέρ, αλλά δεν μπόρεσαν να τον απελευθερώσουν.
 Έτσι, ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο παρέλαβε τον τραυματισμένο εγκληματία λαθρομετνάστη και τον μετέφερε στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο του Ηρακλείου (τα έξοδα ποιος θα τα πληρώσει;) όπου νοσηλεύεται φουρούμενος.



        Ο αλλοδαπός είχε κλέψει το αγροτικό μηχάνημα τα ξημερώματα και κινήθηκε με αυτό σε έναν αγροτικό δρόμο. Όμως, μέσα στο σκοτάδι έχασε τον έλεγχο και το τρακτέρ τούμπαρε στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί.





Οι Αλβανοί πουλάνε την ηρωίνη


Περισσότερα από δύο κιλά ηρωίνης είχαν στην κατοχή τους δύο ρατσιστές λαθρομετανάστες υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στη Δραπετσώνα και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πρόκειται έναν 35χρονο και μία 29χρονη, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 2.540 γραμμαρίων, κοκαΐνη 55 γραμμαρίων και ακατέργαστη κάνναβη 740 γραμμαρίων.

Επίσης κατασχέθηκε το ποσό 815 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.




Απέδρασαν κι άλλοι λαθρομετανάστες στην Κόρινθο

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου όπου αναζητούνται τρεις Αφγανοί, οι οποίοι χθες το βράδυ διέφυγαν από το κέντρο κλειστής φιλοξενίας λαθρομεταναστών Κορίνθου, που λειτουργεί στο παλαιό στρατόπεδο της πόλης.

Οι τρεις Αφγανοί διέφυγαν από το κέντρο κράτησης, αφού αναρριχήθηκαν σε κολώνα, στην συνέχεια υπερπήδησαν την περίφραξη που υπάρχει και χάθηκαν γρήγορα μέσα στο σκοτάδι στα στενά της περιοχής




Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Μαρούσι και το Νέο Ψυχικό 

Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις
Συνελήφθησαν προχθές (25-4-2013) το πρωί στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, τρεις (3) αλλοδαποί λαθρομετανάστες, ηλικίας 20, 22 και 25 ετών, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει το τελευταίο δίμηνο, με την ίδια μέθοδο δράσης, άλλες επτά (7) κλοπές από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στο Μαρούσι και το Νέο Ψυχικό, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Συνελήφθησαν 4 ρωσοτσετσένοι για κατοχή και πώληση πακέτων λαθραίων τσιγάρων 

Κατασχέθηκαν συνολικά 5.800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Συνελήφθησαν, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης πρωινές ώρες χθες (26-04-2013), στο κέντρο της πόλης, τρεις ομογενείς (γυναίκες) ηλικίας 54, 46 και 69 ετών, καθώς επίσης και 49χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα» και «Εγκληματική Ομάδα». 

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα συνέστησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της πώλησης πακέτων λαθραίων τσιγάρων, ενώ λάμβαναν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκείμενου να μην γίνονται αντιληπτοί, καθώς επίσης απέκρυπταν μεγάλες ποσότητες τσιγάρων σε κρύπτες, τις οποίες επιτηρούσε ο 49χρονος. 

Πρωινές ώρες χθες (26-04-2013) οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, κατά την οποία συνελήφθησαν οι ανωτέρω, στην κατοχή των οποίων καθώς και στα σημεία εναπόθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ το ύψος της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στις 16.700 ευρώ, από τους διαφυγόντες και μη καταβληθέντες φόρους και δασμούς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.




Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση Νομού Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων 

Συνελήφθησαν , μεσημβρινές ώρες χθες 26-04-2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, ένας γύφτος και ένας λαθρομετανάστης ηλικίας 43 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων».
Ειδικότερα, στην κατοχή των ανωτέρω καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) δέμα κάνναβης συνολικού βάρους (320) γραμμάριων,
  • Ένα (1) μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους (6) γραμμάριων,
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • Το χρηματικό ποσό των (2.585) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και
  • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής για τον οποίο δηλώθηκε κλοπή την 12-04-2013.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.




Συνελήφθη 47χρονος δημόσιος υπάλληλος (ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΣ) καθώς και 42χρονος λαθρομετανάστης για εκβίαση επιχειρηματία 

Συνελήφθησαν , έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες της 26-04-2013, στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, 47χρονος ημεδαπός - υπάλληλος Σ.Δ.Ο.Ε. και 42χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για «Εκβίαση κατά συναυτουργία», «Δωροδοκία για νόμιμες πράξεις», «Αντιποίηση» και «Αντίσταση».
 
Προηγήθηκε καταγγελία στην προαναφερόμενη Υπηρεσία 42χρονου επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία, οι ανωτέρω, την 20-04-2013, χρησιμοποιώντας όχημα που έφερε φάρο, πραγματοποίησαν, ως υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, έλεγχο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του καταγγέλλοντα, στο οποίο επέβαινε υπάλληλός του. Κατά τον έλεγχο, του ανέφεραν ότι διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις δίνοντας του αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης, προκειμένου να επικοινωνήσει ο επιχειρηματίας μαζί τους. 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του καταγγέλλοντα με έναν εκ των δραστών, πραγματοποιήθηκε την 23-04-2013 συνάντηση με τους συλληφθέντες, οι οποίοι μεταχειριζόμενοι απειλές κατά της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης του, απαίτησαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. 

Την 26-04-2013 στην περιοχή της λαχαναγοράς πραγματοποιήθηκε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να καταβληθεί από τον επιχειρηματία το παραπάνω χρηματικό ποσό, κατά το οποίο παρουσιάστηκε ο 42χρονος αλλοδαπός, ως υπάλληλος του Σ.Δ.Ο.Ε., όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, ενώ πλησίον του σημείου εντοπίστηκε επίσης και συνελήφθη ο 47χρονος υπάλληλος του Σ.Δ.Ο.Ε. εντός οχήματος της Υπηρεσίας του. 

Στην κατοχή του 42χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα (1) πορτοφόλι με μεταλλικό σήμα αναγράφον «Υπουργείο Οικονομικών Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος».
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί εάν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.





Σύλληψη δύο λαθρομεταναστών διακινητών οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας ομάδα λαθρομεταναστών 

Συνελήφθησαν χθες (26-4-2013) το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 32 και 33 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας ομάδα μη νόμιμων μεταναστών. 

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν σε αγροτική οδό, τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εντός των οποίων και πέριξ αυτών, ήταν τρία άτομα. Στη θέα των αστυνομικών, τα άτομα τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως οι δύο εξ αυτών ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, προβάλλοντας κατά τη σύλληψη σθεναρή αντίσταση.
Πλησίον των οχημάτων, σε θαμνώδη έκταση, ανέμενε μια ομάδα μη νομίμων μεταναστών, οι οποίοι μόλις αναλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκαν επίσης σε φυγή. Κατόπιν σχετικών αναζητήσεων από τους αστυνομικούς, εντοπίσθηκαν πέντε (5) από τους μη νόμιμους μετανάστες και συνελήφθησαν. 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι διακινητές μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να επιβιβάσουν τους μη νόμιμους μετανάστες στα οχήματα και να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της Χώρας. Επίσης προέκυψε ότι για το ένα από τα οχήματα έχει δηλωθεί κλοπή σε περιοχή της Αττικής, πριν από ενάμιση μήνα περίπου. 

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.







Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, η ανθρωποκτονία της 75χρονης ημεδαπής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, την 3-12-2012 

Συνελήφθησαν οι πέντε (5) δράστες, εκ των οποίων ένας είναι εγγονός του θύματος
Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία της 75χρονης ημεδαπής, η οποία βρέθηκε νεκρή το πρωί της 3-12-2012, μέσα σε διαμέρισμα, όπου διέμενε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Η ηλικιωμένη είχε βρεθεί φιμωμένη και δεμένη στο υπνοδωμάτιό της, σε προχωρημένη σήψη, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστες είναι πέντε (5) άτομα και συγκεκριμένα τρεις (3) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 18, 24 και 20 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ένας 34χρονος και μία 25χρονη). Οι τρεις (3) ημεδαποί συνελήφθησαν χθες (26-4-2013) το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι δύο (2) αλλοδαποί στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας. 

Όπως προέκυψε κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία αποφάσισε και οργάνωσε ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, με τη συνδρομή και βοήθεια του 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος του συνέστησε και τους υπόλοιπους δράστες. 

Οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν στην οικία του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη, με αποτέλεσμα το θάνατο της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους από το διαμέρισμα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 Ευρώ. 

Οι τέσσερις συλληφθέντες δράστες κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία καθώς και της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ ο πέμπτος (20χρονος) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Γιούφτοι μπουκάρουνε σε σπίτια

Δύο γύφτισσες συνελήφθησαν στην Ελάτεια Φθιώτιδας, όταν διαπιστώθηκε ότι αποτελούσαν την «αιχμή του δόρατος» μιας σπείρας που άδειαζε σπίτια στην περιοχή! Οι δυο γυναίκες ηλικίας 23 και 15 χρόνων είχαν απασχολήσει με τη συζήτηση μια 56χρονη στην πίσω αυλή του σπιτιού της, δίνοντας την ευκαιρία στους συνεργούς τους να δράσουν.

Άλλη μια γυναίκα και δύο άνδρες τα στοιχεία των οποίων ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, περίμεναν στη μπροστινή πλευρά του σπιτιού. Όταν είδαν ότι οι συνεργοί τους είχαν πιάσει την κουβέντα στην ιδιοκτήτρια, ένας από αυτούς μπήκε από την ξεκλείδωτη πόρτα, άρπαξε δύο χρυσούς σταυρούς με αλυσίδες και μία αλυσίδα χειρός συνολικής αξίας 800 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Η 23χρονη και η 15χρονη που έφυγαν πεζές, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς που ειδοποίησε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού όταν αντιλήφθηκε ότι τα χρυσαφικά της είχαν κάνει φτερά. Προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Αμφίκλειας όπου έφτασε και το θύμα και τις αναγνώρισε και η 23χρονη
οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η ανήλικη αφέθηκε ελεύθερη. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών συνεργών τους συνεχίζονται, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.




Φύλαγαν τα κλοπιμαία σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

2 ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κανάλι Πρέβεζας ήταν τα κρησφύγετα μιας σπείρας Ρουμάνων διαρρηκτών που είχαν αδειάσει τουλάχιστον ένα κατάστημα ψιλικών και ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις. Το μυστήριο που προσπαθούν να λύσουν οι αστυνομικοί είναι γιατί τους είχε… δανείσει δυο κυνηγετικά όπλα ένας Έλληνας!

Οι  πέντε Ρουμάνοι ηλικίας 23, 32, 28, 26 και 24 χρόνων θεωρήθηκαν ύποπτοι για την κλοπή που είχε γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας έκαναν έφοδο στα δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου κατοικούσαν. Μέσα βρήκαν πλήθος από συσκευασίες καπνού, πακέτα και φίλτρα τσιγάρων, κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, κοσμήματα φο μπιζού και άλλα είδη οικιακής χρήσης τα οποία είχαν κλέψει από κατάστημα ψιλικών. Μαζί, πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, πέντε κινητά και 800 ευρώ.


 Όμως, τα δύο κυνηγετικά όπλα που βρήκαν οι αστυνομικοί οδήγησαν στα ίχνη ενός 68χρονου Έλληνα κατοίκου της περιοχής που τους τα είχε δώσει για να του τα φυλάξουν, επειδή δεν διέθετε άδεια κατοχής και ήταν ακαταχώρητα. Έτσι, ερευνάται πώς τα απέκτησε και εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν σε παράνομες ενέργειες. Οι νεαροί αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη κατοχή, κατηγορία που αντιμετωπίζει και ο 68χρονος Έλληνας.




Εξαρθρώθηκε σπείρα ρατσιστών γύφτων, που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Ηλεία 

Συνελήφθησαν τέσσερις γύφτοι οι οποίοι διέθεταν τα κλοπιμαία κυρίως σε μάνδρες πώλησης παλαιών σιδήρων
Από την έως τώρα έρευνα έχει εξιχνιαστεί η προχθεσινή ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στον Καράτουλα Ηλείας και δέκα ακόμα κλοπές σε αποθήκες καταστήματα και αγροικίες της περιοχής
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, σπείρα γύφτων που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (27-4-2013) το βράδυ, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τέσσερις γύφτοι, ηλικίας 33, 20, 16 και 13 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων κλοπών και έκθεση ηλικιωμένης σε κίνδυνο ζωής.
Ειδικότερα προχθές (26-4-2013) νωρίς το πρωί, οι τέσσερις δράστες επιβαίνοντας σε κλεμμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο μετέβηκαν στον Καράτουλα Ηλείας όπου διέρρηξαν εξοχική κατοικία 75χρονης ημεδαπής αφαιρώντας μεταξύ άλλων μια τηλεόραση, διάφορα κλινοσκεπάσματα και τενεκέδες με ελαιόλαδο. 

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι δράστες χτύπησαν την ηλικιωμένη με ένα ξύλο πολλές φόρες στο κεφάλι προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό της ενώ φεύγοντας έσπασαν το κινητό της τηλέφωνο εγκαταλείποντας την αβοήθητη. 

Για την διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη των τεσσάρων γύφτων.
Στη κατοχή των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί από την 75χρονη καθώς πληθώρα άλλων κλοπιμαίων που είχαν αποκομίσει από διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.
Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων κατασχεθήκαν τα εξής : 

  • Ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
  • Ένα μονόκαννο κυνηγετικο όπλο.
  • Πληθώρα κλινοσκεπασμάτων.
  • Δυο τηλεοράσεις.
  • Μια μπαταρία αυτοκινήτου.
  • Ένα αλυσοπρίονο.
  • Διάφορες συσκευασίες ελαιολάδου.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας από κοινού τον τελευταίο μήνα είχαν διαπράξει άλλες δέκα διαρρήξεις σε αποθήκες, καταστήματα και αγροικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου αφαιρώντας κυρίως ηλεκτρικά και συμβατικά εργαλεία, ελαιόλαδο και αντικείμενα από σίδηρο και χαλκό.
Οι δράστες μέσω ορεινών επαρχιακών οδών μετέφεραν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων σε μάνδρες πώλησης παλαιών σιδήρων όπου και τα μεταπωλούσαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους παθόντες.
Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. 



Συνελήφθησαν τρεις γύφτοι για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ στο Πλατύ Ημαθίας

Συνελήφθησαν χθες (27.04.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, τρεις γύφτοι 24, 25 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων. 

Ειδικότερα, στο Πλατύ Ημαθίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 24χρονος και ο 32χρονος και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (137) μέτρα καλωδίων διαφόρων διαστάσεων και ένας κόφτης μετάλλων. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω μαζί με τον 25χρονο, μεσημβρινές ώρες της 26.04.2013 αφαίρεσαν τα προαναφερόμενα καλώδια από τη σιδηροδρομική γραμμή Πλατύ - Λιανοβέργι, διαταράσσοντας παράλληλα την ασφάλεια των αμαξοστοιχιών, καθόσον διακόπηκε ο έλεγχος της κατεύθυνσης των ψαλιδίων των σιδηροδρομικών γραμμών. Ο 25χρονος προσήλθε αυτοβούλως στην προαναφερόμενη Υπηρεσία αργότερα την ίδια ημέρα και συνελήφθη. 

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, ενώ τα κατασχεθέντα καλώδια, συνολικής αξίας (10.000) ευρώ, αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του ΟΣΕ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.





Σύλληψη δύο (2) δουλέμπορων λαθροαλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες 
Συνελήφθησαν χθες (27-4-2013) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχείς έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά, στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επιβιβάστηκαν δεκαπέντε (15) μη νόμιμοι μετανάστες.
Ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα την άμεση ακινητοποίηση του ενός οχήματος με οδηγό τον 26χρονο, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στο 40χρονο οδηγό του δεύτερου Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, ο οποίος δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. Στη συνέχεια, αφού ακινητοποίησε το όχημά του, τράπηκε σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος προωθούσε στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το ένα όχημα, έχει δηλωθεί κλοπή σε περιοχή της Αττικής, πριν από ενάμιση μήνα περίπου.
Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.





Οικιακή βοηθός "εγκέφαλος" ληστείας

Συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση εννέα αλλοδαποί, εκ των οποίων έξι υπήκοοι Γεωργίας και τρείς Βουλγαρίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις κατοικιών. Συνελήφθη επίσης και μία αλλοδαπή, ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραττε διαρρήξεις κατοικιών, κυρίως στα Νότια προάστια,  από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Τελευταία φορά, στις 16 Απριλίου μέλη της σπείρας εισήλθαν σε διαμέρισμα 95χρονης ημεδαπής στη Γλυφάδα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000.000 ευρώ. Στο διαμέρισμα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός μια 34χρονη Γεωργιανή, μέλος της σπείρας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




19χρονος ρωσοτσετσένος δολοφόνησε τον παππού του στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η υπόθεση ανθρωποκτονίας με θύμα 65χρονο ρωσοτσετσένο.

Ο ρωσοτσετσένος βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ στο διαμέρισμά του στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Το θύμα έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο δεξί αγκώνα.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανθρωποκτονίας, ο 19χρονος εγγονός του θύματος, ο οποίος διέμενε μαζί με τον 65χρονο.

Ο δράστης, όπως προέκυψε από την έρευνα, λογομάχησε με τον παππού του και με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου