Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης… εν δήμω



Η οργή των υπαλλήλων του ΕΟΤ,
τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και οι πλειστηριασμοί,
η ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού
οι συνταγογραφήσεις των γιατρών και...
η καραμπινάτη τοκογλυφία της Γερμανίας


***Υπάλληλοι στον ΕΟΤ, που διαπιστώθηκε πως πολλοί συνάδελφοί τους -ενώ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού- απουσίαζαν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους, εκφράζουν τώρα την… οργή τους επειδή ελέγχονται αν εργάζονται.

Την δικιά μας οργή, που μάς καταντήσατε μόνιμα κορόιδα, την υπολογίσατε; Κι αφού είστε καθ’ όλα εντάξει, σε τις σα ενοχλεί ο έλεγχος; Εσείς έπρεπε να τον ζητήσετε, για να ξεχωρίσουν οι έντιμοι και συνεπείς από τους λαμογιάρηδες.


***Με τα συνήθη καθυστερημένα αντανακλαστικά, αποφάσισε η κυβέρνηση να παγώσει για ένα χρόνο το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Αφού έγινε ο χαμός για ένα 10ήμερο, άντε τώρα να πείσει πως δεν υποχώρησε λόγω αντίδρασης της αντιπολίτευσης (και της εσωτερικής). Μια ακόμη επικοινωνιακή πατάτα.


***Ο ευρωσκεπτικισμός ενισχύεται, λέγει η έρευνα, και αντίστοιχα ο αντιαμερικανισμός μειώνεται στην Ελλάδα. Σας το είπα εγώ. Η πορεία στις 17 Νοέμβρη θα γίνει φέτος στην γερμανική Πρεσβεία. Με τους «φονιάδες των λαών Αμερικάνους» γίναμε τώρα φιλαράκια.

Εκεί που ήμασταν χωρισμένοι σε δεξιούς και αριστερούς, τώρα είμαστε άλλοι με το δολάριο, άλλοι με το ευρώ. Και με το δολάριο και την αμερικανική πολιτική είναι οι μέχρι χθες σφόδρα αντιαμερικάνοι. Μας παίζουν στα δάχτυλα οι ινστρούχτορες.


***Μπορεί να μη πάνε καλά οι εξαγωγές, αλλά σ’ έναν τομέα διαπρέπουμε. Εξάγουμε Porsche και Ferrari στην Αλβανία και Γεωργία (Στο χασισοχωριό Λαζαράτι, δεν έχουν λόγο να αγοράζουν, έχουν δικό τους τρόπο να τις προμηθεύονται). Από 60.000 περίπου ευρώ που αποκτήθηκαν, πωλούνται γύρω στις 15.000. Γνωστό είναι βέβαια, πως πολλές απ’ αυτές ήσαν στον κάμπο της Λάρισας και των πέριξ, με τις πλαστές επιδοτήσεις και τα πλαστά τιμολόγια αγροτικών προϊόντων.


***Απάντηση της Αιγύπτου στην εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στη νέα κατάσταση: Θα αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων, από την παρέα του Μουσταφά Κεμάλ. Την ίδια ώρα η ελληνική πολιτεία τιμά τον σφαγέα. Τελικά, η Ελλάδα κατάντησε να είναι η μόνη «υπάκουη» χώρα στην Τουρκία. (Έναν Τάσσο Παπαδόπουλο μωρέ, δεν μπορεί να βγάλει η ελλαδική επικράτεια;)


***Τελικά, μόνον εκστρατευτικό σώμα μπορεί να μπει σε καταυλισμούς Αθιγγάνων. Στην επιχείρηση των Πατρών συμμετείχαν και δυνάμεις από την Αθήνα, ΜΑΤ, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. Το ίδιο και σε πανεπιστημιακούς χώρους. Το αυτό και σε κτίρια υπό κατάληψη από λαθρομετανάστες ή μπαχαλάκηδες με ρόλεξ. Αυτήν την Ελλάδα έφτιαξε ο "προοδευτικός" λαϊκισμός και οι παρωχημένες ιδεοληψίες.


***Ευκαιρία να θυμηθούμε ένα παλιό άρθρο της "Washington Post", για την Ελλάδα, με τίτλο: «Καλώς ήρθατε στη χώρα όπου ακόμη και οι αναρχικοί είναι κρατιστές»! Το νόημα του άρθρου ήταν: «Αλλά τι σόι αναρχικοί είναι αυτοί που θρηνούν για τη μείωση του κράτους», αναρωτιέται. Οι υπηρεσίες που τους συντηρούν, θα έχουν τους λόγους τους.


***Για να σωθούμε, παιδιά, πρέπει να το θέλουμε. Έ! δεν το θέλουμε. Τα ίδια και τα ίδια. Σε συμπύκνωση: Γενικός γιατρός συνταγογραφεί 200 συνταγές την ημέρα, παθολόγος για 33 συνταγές "χρεώνει" τον ασφαλιστικό οργανισμό με 110.000 ευρώ, γιατρός συνταγογραφεί κατά 93% σκευάσματα μιας εταιρείας ή γράφει συνταγές που στη συντριπτική τους πλειονότητα εκτελούνται σε φαρμακείο συγγενικού του προσώπου, και ασφαλισμένος φέρεται να λαμβάνει σε ένα μήνα 15 συνταγές με 785 κουτιά φαρμάκων και δαπάνη περίπου 8.500 ευρώ; Αυτά στην Ελλάδα της κρίσης!


***Υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν ακόμη ότι προχωρεί ολοταχώς η προσπάθεια για καθιέρωση μιας παγκόσμιας Αρχής (ως κι ο γιος της Μάργκαρετ -ως λαγός- το ζητούσε), ενός λαού, μιας θρησκείας; Ομοιόμορφα ρομποτάκια δηλαδή. Δεν πέτυχε με τον "Σοβιετικό πολίτη", το προχωρούν με τον νεοταξίτη.

Η Ελβετία διοργανώνει διαγωνισμό για να ξαναγράψει τον εθνικό της ύμνο, διότι ο σημερινός επικεντρώνεται στο Θεό. Έχει μια στροφή θρησκευτικού περιεχομένου, και η μουσική μπορεί να εκληφθεί ως εκκλησιαστική. Σημειώστε, κι αν δεν βγω αληθινός, να με κρεμάσετε στην πλατεία Αριστοτέλους. Σε λίγο καιρό, θα αρχίσει συζήτηση για να βγει ο σταυρός και από τις σημαίες (εννιά ευρωπαϊκές χώρες τον έχουν).

Ήδη η Σκότλαντ Γιαρντ, τον αφαίρεσε για να μη προκαλεί, με πρόσχημα τους μουσουλμάνους. Τελικά, αποδεικνύονται πολύ χρήσιμοι στο Σύστημα αυτοί οι μουσουλμάνοι. Για να "προστατευθούμε" από τους ακραίους, γέμισαν την υφήλιο με τους πιο ανελεύθερους νόμους. Αλλά και με τον Μεγάλο Αδελφό να παρακολουθεί τα πάντα. Άσε που, εκεί που φώναζε ο κόσμος για την βία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, ποιος μιλά τώρα; Γι’ αυτό σας λέω: πολύ χρήσιμοι οι μουσουλμάνοι. Θα τους διατηρούν, μέχρι να διαλύσουν και τις δυτικές χώρες.


***Έχει όφελος 40,9 δισ. ευρώ η Γερμανία εν μέσω κρίσης. Φυσικά. Όταν δανείζεται με χαμηλό επιτόκιο, και δανείζει σ’ εμάς -και άλλους- με υψηλό, έχει κέρδος. Το ότι αυτό λέγεται καραμπινάτη τοκογλυφία, δεν εμπεριέχεται στο λεξιλόγιο των προστατών μας.

Επί τη ευκαιρία. Μη νομίζετε ότι η Γερμανία αρνείται να πληρώσει αποζημιώσεις. Απεναντίας. Προσφέρθηκε να πληρώσει και πάλι αποζημιώσεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος για την ταλαιπωρία που υπέστησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η οποία ήταν προφανώς μεγαλύτερη των σφαγιασθέντων στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο και αλλού.

Σχεδιάζεται -λέγει η είδηση- να πληρωθούν επιζώντες του Ολοκαυτώματος και το ποσό υπολογίζεται σε 772 εκατ. ευρώ, ενώ από το 1952 έχει, ήδη, πληρώσει 70 δισ. ευρώ. Για να της δώσουν την θέση του χωροφύλακα της Ευρώπης, πρέπει να επιδεικνύει την αρμόζουσα συμπεριφορά.



***Δημοσιεύει το τουρκικό κανάλι CNNTurk - το οποίο προσαρμοσμένο στην τουρκική δημοκρατία, την ώρα που η αστυνομία του Ερντογάν σκότωνε διαδηλωτές, αυτό έδειχνε εκπομπή μαγειρικής: «Η αρμόδια αρχή στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ αρνήθηκε να καταχωρίσει το Σύλλογο μιας ομάδας φοιτητών που είχε την επωνυμία «Σύλλογος Νέων του Κουρδιστάν».

Αιτία είναι η λέξη «Κουρδιστάν», η οποία είναι ασυμβίβαστη με το άρθρο 14 του τουρκικού Συντάγματος και του άρθρου 302 του τουρκικού Ποινικού Δικαίου καθώς και του άρθρου 30/1 του Περί Εταιρειών και Ενώσεων.

Κι ενώ οι Τούρκοι πράττουν έτσι, οι ίδιοι επισήμως και οι εδώ τουρκοπράκτορες απαιτούν να αναγνωρίζει η Ελλάδα «τουρκικά» σωματεία. Που έμμεσα τα αναγνωρίζει βέβαια, αφού συμμετέχουν στις παράνομες εκδηλώσεις τους εκπρόσωποι των Αρχών.


Καλλισθένης ~ voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου