Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σωστός o Άδωνις: Να πληρώσει η ΕΕ τα νοσήλια των λαθρομεταναστών


*Δείτε βίντεο παρακάτω. Γεωργιάδης: Δεν θα πληρώνει μόνο ο Έλληνας φορολογούμενος τους λαθρομετανάστες - Εντολή σε όλα τα νοσοκομεία να καταγραφούν ακριβή στοιχεία για τις επισκέψεις λαθρομεταναστών.

Τη διεκδίκηση των νοσηλίων των λαθρομεταναστών που έχουν νοσηλευτεί στο ΕΣΥ από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το υπουργείο Υγείας. Για τον σκοπό αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες των μονάδων υγείας ανά την επικράτεια,...
με εντολή του υπουργού Υγείας, προχωρούν σε καταγραφή όλων των εισαγωγών και των νοσηλειών στα δημόσια νοσοκομεία, που αφορούν σε παράνομους αλλοδαπούς. Τα ακριβή στοιχεία αναμένεται να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

«Έχουμε ζητήσει καταληκτική ημερομηνία να είναι η 28η Αυγούστου, ώστε να έχουν καταγραφεί από όλες τις κλινικές και τα νοσοκομεία της χώρας ακριβή στοιχεία για τις επισκέψεις λαθρομεταναστών, αλλά και το αντίστοιχο κόστος, ανά μήνα. Το σύνολο του ποσού θα το διεκδικήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο κ. Γεωργιάδης τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοσταθμό Real, προσθέτοντας ότι η διεκδίκηση του ποσού αποτελεί μήνυμα προς τους αρμοδίους στις Βρυξέλλες ότι «δεν θα πληρώνει μόνο ο Έλληνας φορολογούμενος τους λαθρομετανάστες, θα πληρώνει και η Ευρώπη».

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η καταγραφή γίνεται σε δύο άξονες, αφενός μεν σε ιατρικό για τη χαρτογράφηση των ασθενειών που οδηγούν τους παράνομους μετανάστες στα δημόσια νοσοκομεία, αφετέρου σε οικονομικό για την αποτίμηση της νοσηλείας τους. Οι Υγειονομικές Περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να συγκεντρώνουν τα περιστατικά από τα νοσοκομεία της αρμοδιότητάς τους και να τα ανακοινώνουν στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ σε πυρετό καταγραφής βρίσκονται και τα λογιστήρια των νοσοκομείων, προκειμένου να αποτυπώσουν το κόστος της νοσηλείας των παράνομων αλλοδαπών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόστος νοσηλείας των παράνομων μεταναστών στο ΕΣΥ αγγίζει ετησίως τα 150 εκατ. ευρώ.(Βάλε 1,5 δις να είσαι μέσα...)

Ανάλογη προσπάθεια αποτίμησης της νοσηλείας των λαθρομεταναστών στο ΕΣΥ είχε γίνει και επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είχε ενεργοποιήσει σχετική διάταξη βάσει της οποίας τα νοσήλια των παράνομων αλλοδαπών κοινοποιούνταν στις πρεσβείες των χωρών προέλευσής τους. Η ανακοίνωση των περιστατικών στις Πρεσβείες και η τήρηση σχετικών αρχείων, ιατρικών και οικονομικών, για τους λαθρομετανάστες είχαν θεωρηθεί αρμοδίως ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, κατά τις σχετικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Π.Θ.
Απίστευτο σκάνδαλο: Γράφτηκαν 9,5 εκατ. παραπεμπτικά για εξετάσεις σε ένα μήνα!

Ένα απίστευτο σκάνδαλο που αποκαλύπτει ότι ακόμη και σήμερα γίνεται πάρτι στο χώρο της Υγείας, φέρνουν στο φως τα στοιχεία για τις συνταγογραφήσεις. Το υπουργείο Υγείας βάζει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένους γιατρούς και φαρμακοποιούς καθώς σε πολλές περιπτώσεις σημειώνεται «ρεκόρ» παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις. 

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο τον περασμένο Απρίλιο, ουσιαστικά… όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα υγείας και έκαναν από μια διαγνωστική εξέταση, αφού κατεγράφησαν 9,5 εκατ. παραπεμπτικά! Ενας παραπεμπτικό για κάθε ασφαλισμένο δηλαδή.

Ουρολόγοι, ορθοπεδικοί και νευρολόγοι εμφανίζουν τις περισσότερες «ύποπτες» συνταγές.
Την ίδια στιγμή, η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ το α΄ εξάμηνο του έτους έτους παρουσιάζει υπέρβαση κατά 125 εκατ. ευρώ.

Ήδη στο υπουργείο Υγείας έχει σημάνει συναγερμός ενώ όπως δήλωσε στην «Η» ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδη πρόκειται για «καραμπινάτες κλοπές σε βάρος του ΕΟΠΥΥ». Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε στοχευμένους ελέγχους ενώ μέσω του twitter σχολίασε ότι ορισμένοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Κατέδειξε μάλιστα ως υπεύθυνους γιατρούς και φαρμακοποιούς, τους οποίους -είπε- θα στείλει στην δικαιοσύνη ενώ θα δημοσιοποιήσει και τα ονόματά τους.

Σύμφωνα πάντως με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, ο Οργανισμός μέσω της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι σε θέση να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την συνταγογραφική συμπεριφορά των γιατρών. Για παράδειγμα μπορεί να ελέγξει ανά γιατρό, ανά ειδικότητα τις συνταγές και ανάλογα με τον αριθμό των ασφαλισμένων να συγκρίνει τον αριθμό των παραπεμπτικών που εκδίδονται. Ήδη, ο ΕΟΠΥΥ έχει εντοπίσει περιπτώσεις γιατρών που έχουν συνταγογραφήσει αδικαιολόγητο αριθμό παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις και έχει ζητήσει εξηγήσεις από τους υπεύθυνους γιατρούς.

Στο «μικροσκόπιο» των ελέγχων μπαίνουν και φαρμακεία, στα οποία η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έδειξε ότι εκτελούνται οι περισσότερες «ύποπτες» συνταγές. Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί ενώ οι πρώτες «καμπάνες» αναμένονται στα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα δημοσιοποιηθούν οι κυρώσεις.

Ελένη Πετροπούλου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου