Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Νηστικό αρκτούρι δε χορεύει


Αρκτούρος: Επιστρέφουμε τη δωρεά της Χρυσής Αυγής

Επιστρέφει τη δωρεά των 5000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή ο «Αρκτούρος», αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι «αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της».

Στην ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης υπογραμμίζεται ότι...
«μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά και επιστρέφει τα χρήματα».

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος Τύπου της οργάνωσης κ Πάνος Στεφάνου «οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες και καταλάβαμε ότι είχαμε δυσαρεστήσει μεγάλη μερίδα των υποστηρικτών μας». Ωστόσο παραδέχεται ότι η δωρεά έγινα αρχικά δεκτή εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οργάνωση.

Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, ο «Αρκτούρος», απηύθυνε δημόσια έκκληση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του, καθώς διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της ύπαρξης και της λειτουργίας του, λόγω έλλειψης πόρων.

«Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11, ο «Αρκτούρος» στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται, μάλιστα, ότι η οργάνωση «δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση της σήμερα».

Ο κ. Στεφάνου αναγνωρίζει ωστόσο ότι θα έπρεπε να είχαν προβλέψει τις αντιδράσεις δεδομένου ότι το πολιτικό προφίλ της Χρυσής Αυγής απέχει μακράν της φιλοσοφίας που διέπει τον «Αρκτούρο».

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση «καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου