Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Καλά την είπε στους πουρκουάδες ο υφυπουργός


Αν δεν μπορούν οι Γάλλοι να συντηρήσουν τη Νίκη της Σαμοθράκης, ας την στείλουν σε μας. «Είμαστε έτοιμοι να συντηρήσουμε και να αναδείξουμε το άγαλμα» λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών

Ως Εβρίτης, όπως είπε, που εκφράζει τον εαυτό του και τους συμπατριώτες του, απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, σχετικά με την εκστρατεία συλλογής...
δωρεών, ύψους 1.000.000 ευρώ, που ξεκίνησε το μουσείο του Λούβρου για την συντήρηση και αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης.

«Aν οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα, εμείς, εφόσον μας επιστρέψουν το (κλεμένο) άγαλμα, είμαστε έτοιμοι και να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε» επισήμανε, απαντώντας στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι.

«Η Σαμοθράκη είναι εξαιρετικό νησί, εκεί βρέθηκε η Νίκη, υπάρχει ο αρχαιολογικός της χώρος και το μουσείο, επομένως μπορούμε να το αναδείξουμε εμείς οι Εβρίτες» ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος προσθέτοντας ότι «η εφορία αρχαιοτήτων της περιοχής κάνει πολύ σημαντική δουλειά στη Σαμοθράκη και καθημερινά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι φυσικές της ομορφιές, αλλά πάνω απ' όλα οι αρχαιολογικοί της θησαυροί».

«Για μας η Σαμοθράκη είναι ένα διαμάντι στην περιοχή της Θράκης» κατέληξε.

Π.Θ.

Δείτε σχετικό βίντεο:
 http://www.louvresamothrace.fr/fr/#/presentation


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου