Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τα πιο περίεργα ζώα στον πλανήτη είναι... διάφανα! +pics


Σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πιο περίεργα ζώα του κόσμου. 

Είναι σπάνια αλλά πραγματικά.
  
Ο διάφανος βάτραχος
Ο γυάλινος βάτραχος όπως ονομάζεται, ανήκει στην οικογένεια Centrolenidae. Το πάνω μέρος του σώματός του είναι χρωματισμένο πράσινο, όπως και των πιο πολλών βατράχων. Στο κοιλιακό του μέρος ωστόσο, το δέρμα είναι...
διάφανο, με αποτέλεσμα η καρδιά, το συκώτι και τα άλλα εσωτερικά όργανα να είναι ορατά.

 
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by Heidi and Hans-Jurgen Koch


Το ψάρι με το διάφανο κεφάλι
Το ψάρι με την περίεργη εμφάνιση ονομάζεται Barreleye (Macropinna microstoma) και ζει σε μεγάλη βάθη. Τα μάτια του βρίσκονται μέσα στο διάφανο κεφάλι του προστατευμένα από ειδικό υγρό και έχουν τη δυνατότητα περιστροφής καθώς το ψάρι αναζητά τροφή. Οι δύο κηλίδες πάνω από το στόμα είναι όργανα αντίστοιχα των ανθρώπινων ρουθουνιών.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by MBARI


Η πεταλούδα με τα διάφανα φτερά
Η πεταλούδα Greta Oto είναι αρκετά κοινή στις περιοχές της κεντρικής Αμερικής. Οι μεμβράνες των φτερών της είναι διάφανες και μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένες από γυαλί.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by Hemmy


Το διάφανο καλαμάρι
Το Teuthowenia pellucida ζει στους ωκεανούς του νότιου ημισφαιρίου. Ολόκληρο το σώμα του είναι διάφανο. Αποτελεί αγαπημένη λεία πολλών θηρευτών όπως η φάλαινα και κάποια είδη θαλασσοπουλιών.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by Peter Batson


Το διάφανο ψάρι – ζέβρα
Το συγκεκριμένο ψάρι δημιουργήθηκε από επιστήμονες το 2008, με σκοπό να βοηθήσει στην μελέτη διάφορων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Το διάφανο δέρμα του επιτρέπει στους ειδικούς την παρακολούθηση διεργασιών όπως η ανάπτυξη των όγκων στα εσωτερικά όργανα ενός ζωντανού οργανισμού.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by LS


Η διάφανη μέδουσα
Οι μέδουσες είναι πολύ κοινές στη θάλασσα. Κάποιες από αυτές, όπως το γένος Arctapodema που απεικονίζεται, έχουν σώμα τόσο διάφανο που είναι σχεδόν αόρατες.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by Bill Curtsinger


Το ψάρι με το διάφανο αίμα
Το ψάρι των πάγων όπως αποκαλείται ανήκει στην οικογένεια Channichthyidae και ζει στα παγωμένα νερά κοντά στην Ανταρκτική. Το αίμα του είναι διάφανο, εξαιτίας της απουσίας αιμογλοβίνης, μιας ουσίας που μεταξύ άλλων δίνει το κόκκινο χρώμα στο αίμα.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by uwe kils


Το διάφανο αμφίποδο
Το ασυνήθιστο αυτό ζώο είναι ένα από τα πολλά νέα είδη που ανακαλύφτηκαν πρόσφατα σε μεγάλο βάθος στον Βόρειο Ατλαντικό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το διάφανο σώμα του ζώου αυτού που μοιάζει με γαρίδα, είναι αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας. Βοηθάει τα ζώα να δένουν με το περιβάλλον τους και να αποφεύγουν τον εντοπισμό από θηρευτές.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by David Shale


Η διάφανη σάλπα
Η σάλπα είναι ένα είδος ψαριού με βαρελόμορφο σχήμα, που θυμίζει τη μέδουσα λόγω του διάφανου σώματός της. Τρέφεται με φυτοπλαγκτόν και έχει μήκος που κυμαίνεται από 1  εώς 10 εκατοστά.
perierga.gr - Διάφανα ζώα

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου