Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σούπερ ντούπερ τα φετινά ελληνικά κρασιά

  
Πρόβλεψη για τον τρύγο 2013, από την ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το χαρακτηριστικό του φετινού τρύγου για τις περισσότερες περιοχές της Β. Ελλάδας είναι η πρωιμότητα αυτού κατά 10 περίπου μέρες σε σχέση με τον περσινό.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις αρκετών οινοπαραγωγών για τον τρύγο του 2013, φαίνεται ότι...
θα είναι μια εξαιρετική χρονιά και μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων, γεγονός που οφείλεται στο ότι φέτος είχαμε έναν πολύ καλό βλαστικό κύκλο, με ήπιο χειμώνα, κανονικές θερμοκρασίες, αρκετές βροχοπτώσεις και ζεστή άνοιξη ενώ δεν υπήρξαν καύσωνες κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των σταφυλιών.

Ειδικά για την περίοδο του φετινού καλοκαιριού, το χαρακτηριστικό του ήταν τα δροσερά βράδια σε συνδυασμό με το ελαφρύ αεράκι, που βοήθησαν την ομαλή πορεία ωρίμανσης σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες από ότι συνήθως. Έτσι δεν παρουσιάστηκαν αρρώστιες βασικό στοιχείο για την επιτυχία ενός κρασιού.

Έτσι, τα λευκά κρασιά της φετινής χρονιάς αναμένεται να είναι πολύ αρωματικά και ευχάριστα με υψηλές οξύτητες και καλό αλκοολικό βαθμό ενώ τα κόκκινα, φαίνεται να έχουν επίσης πολύ καλή φαινολική ωριμότητα. Προβλέπεται να είναι πλούσια στο στόμα με ωραία χρώματα και επιδεκτικά παλαίωσης όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι o Σεπτέμβρης θα είναι ήπιος και χωρίς βροχές.
Από πλευράς όγκου παραγωγής, η συγκομιδή θα κυμανθεί περίπου στα περσινά επίπεδα. Λόγω του ότι η Βόρεια Ελλάδα, είναι μια πολύ εκτεταμένη περιοχή με ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και εδάφη, σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται αύξηση σε ποσοστό 10%, ενώ σε κάποιες άλλες οι αποδόσεις παρουσιάζουν μέχρι στιγμής μια μικρή πτώση.
 
http://www.krasiagr.com


ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου