Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Επιτέλους τους φτιάχνουν


Πέρασα πρόσφατα με μηχανή & πραγματικά είδα & έπαθα να αποφύγω την πτώση στους συγκεκριμένους δρόμους. Από την πολύ χρήση & τα συχνά περάσματα λεωφορείων & φορτηγών, η άσφαλτος είχε γίνει σερπαντίνα, με λακούβες, σαμαράκια & όλα τα καλά ενός δρόμου του Ισλαμαμπαντ...

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι άθλιοι & επικίνδυνοι για τους οδηγούς μοτοσυκλετών. Με μια απλή βροχή κάνουμε πατινάζ.

Το άρθρο:

Συνέχεια στα έργα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της ανατολικής εισόδου του πολεοδομικού συγκροτήματος,...
 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, στη χτεσινή επίσκεψή του στο εργοτάξιο του Φοίνικα, όπου γίνεται η βελτίωση του οδοστρώματος, από τη Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Εργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Τα έργα από το γεφυράκι του Φοίνικα (περιφερειακή τάφρος) μέχρι το νοσοκομείο του «Αγίου Παύλου» (Κ13) ολοκληρώθηκαν χτες και αφορούσαν την πρώτη φάση του έργου. Σειρά τώρα παίρνουν τα συνεργεία του δήμου Καλαμαριάς, για να ανακατασκευάσουν το επικίνδυνο οδόστρωμα κι από το άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τα όρια των δήμων Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης (οδός Κυδωνιών).

Παρουσία και του δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, ο κ. Μαγκριώτης (φωτογραφία) επισήμανε πως το σύνολο των παρεμβάσεων είναι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το πρώτο τμήμα που ολοκληρώθηκε είναι μήκους 900 μέτρων και το δεύτερο, που όπως είπε ο υφυπουργός καταβάλλεται προσπάθεια να παραδοθεί την 1η Σεπτεμβρίου, είναι μήκους 1.400 μέτρων.

Λεωφορειολωρίδα

Ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε επίσης ότι «μετά την ολοκλήρωση του έργου θα γίνει επέκταση του λεωφορειόδρομου σε όλο το μήκος του δήμου Καλαμαριάς, επί της Εθνικής Αντιστάσεως, οπότε ταυτόχρονα με τις εργασίες γίνεται τακτοποίηση των πεζοδρομίων και των θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων».

Η επέκταση του λεωφορειόδρομου παρέμενε εξαγγελία επί πέντε χρόνια (παρότι είναι απλό και φτηνό έργο). Ο λεωφορειόδρομος θα φτάσει μέχρι το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» (ξεκινάει από τη συμβολή Εθνικής Αντιστάσεως και Αιγαίου). «Στο τμήμα αυτό είχαμε πολλά ατυχήματα και η ανατολική είσοδος της πόλης, από το αεροδρόμιο, παρουσίαζε τη χειρότερη εικόνα», είπε ο κ. Μαγκριώτης.

Οδός Λαγκαδά

Αντίστοιχα έργα θα κατασκευαστούν τις επόμενες ημέρες και στην οδό Λαγκαδά, όπου η συντήρηση και ανακατασκευή του τμήματος που ανήκει στο δήμο Νεάπολης «δε χρηματοδοτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, για τους ίδιους μικροκομματικούς λόγους», δήλωσε ο υφυπουργός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου