Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΝΕΜΕΣΙΣ; - Ας πρόσεχαν οι ριψάσπιδες


Πριν λίγους μήνες, αρκετοί "έχοντες", έβγαζαν από την χώρα μας τρέχοντας σαν λαγοί, τις καταθέσεις τους.
Όμως εκτός από τα προβλήματα που δημιούργησαν στο σύστημα, την πάτησαν αγρίως...


Το άρθρο:

Αποκαλύφθηκε επενδυτική πυραμίδα εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα πολύ καλά στημένο κύκλωμα «διαχείρισης» κεφαλαίων, που εκμεταλλευόταν τον πανικό πολλών καταθετών, οι οποίοι ήθελαν να «βγάλουν» τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Επικεφαλής φέρεται να είναι Έλληνας,...
 που παρουσιάζεται στους υποψήφιους επενδυτές ως οικονομολόγος – εκπρόσωπος αμερικάνικου fund, και υπόσχεται υψηλές αποδόσεις για τα κεφάλαιά τους.


Μετά από έρευνες, που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία τόσο με την ελληνική, όσο και με την αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αποκαλύφθηκε ότι:

- Οι διευθύνσεις, που είχε δώσει ο «οικονομολόγος» ως έδρα της εταιρίας στην Αθήνα, δεν υπήρχαν ή ουδέποτε κάποιος εκπρόσωπος του fund βρισκόταν εκεί.

- Τα χρήματα, που είχε πάρει από τους ανυποψίαστους καταθέτες, κατέληγαν σε προσωπικό του λογαριασμό ή σε λογαριασμούς των δύο άλλων προσώπων, που φέρονταν ως στελέχη της αμερικάνικης εταιρίας.

- Τόσο η εν Ελλάδι εταιρία, όσο και η μητρική στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι πιστοποιημένες από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, «έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο της εταιρίας, όσο και των τριών ατόμων».

Μόνο από ένα λογαριασμό δεσμεύθηκαν 15 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, 11 εκατομμύρια δολάρια και μερικές χιλιάδες κορόνες Σουηδίας. Τα χρήματα αυτά ήταν κατατεθειμένα σε ελληνική τράπεζα, η οποία και ειδοποίησε τις αρχές, βλέποντας συνεχώς εμβάσματα από διαφορετικούς καταθέτες στο συγκεκριμένο λογαριασμό. Η έρευνα συνεχίζεται, με στόχο πλέον να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών και σε άλλες τράπεζες στη χώρα μας, καθώς και το συνολικό ύψος των χρημάτων, που διαχειρίζονται οι φερόμενοι ως εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρίας (ήδη έχουν βρεθεί μικροποσά σε άλλους λογαριασμούς).

Η αφερεγγυότητα του συγκεκριμένου fund και των εκπροσώπων του φαίνεται ότι είναι τόσο εμφανής, ώστε ο ίδιος ο κ. Καπελέρης δήλωσε έκπληκτος «από την ευκολία με την οποία κάποιοι εμπιστεύονται τα χρήματά τους στον οποιονδήποτε, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Του Νεκτάριου Β. Νώτη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου