Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πιάσανε ακροαριστερoύς δολοφόνους στην Κοζάνη +vid


Στους συλληφθέντες και ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος – Κλειδί η ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας – Η ΕΛ.ΑΣ. ξέρει και τους υπόλοιπους δράστες.

Καταζητούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ένα από τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν έπειτα από πολύκροτη ληστεία που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί σε υποκαταστήματα της ΑΤΕ Bank και του Ταχυδρομικού Γραφείου στο Βελβεντό Κοζάνης.


Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης αναγνώρισαν έναν από τους συλληφθέντες ως νεαρό που διώκεται με ένταλμα για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν ακόμα έξι άτομα που συμμετείχαν στις ένοπλες ληστείες, καθώς οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας βαρύ οπλισμό, πιθανότατα τυφέκια τύπου AK-47 «καλάσνικοφ», εισέβαλαν ταυτόχρονα στα δύο υποκαταστήματα, αποσπώντας αδιευκρίνιστο χρηματικό ποσό.

Στην τράπεζα οι ληστές έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και αφού απείλησαν με τα όπλα τους, ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους πελάτες και τους υπαλλήλους.

Aφού πήραν τα διαθέσιμα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Ένας απο τους δράστες συνελήφθη τις μεσημεριανές ώρες κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας.

Δύο καταζητούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία που έγινε – από δέκα συνολικά άτομα – στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής στον Βελβενδό Κοζάνης. Κι οι δύο είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι. Οι άλλοι δύο είναι σπουδαστές στην Κοζάνη που ανήκουν στον αναρχοφαστιστικό ακροαριστερό χώρο. Παράλληλα η Αστυνομία ερευνά αν ανάμεσα στους καταζητούμενους ληστές στον Βελβενδό είναι και άτομα που συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο Μall πριν από δύο εβδομάδες ή σε άλλες ανάλογες επιθέσεις στην Αττική. Ακόμη εξετάζεται αν κάποιοι από αυτούς είχαν εμπλακεί και στη μεταφορά όπλων που είχαν εντοπισθεί τον Νοέμβριο του 2011 στην Πολυτεχνειούπολη.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας βρέθηκε υποπολυβόλο Scorpion, πιστόλια τύπου Beretta και κινέζικες σφαίρες που θεωρείται ότι προέρχονται από την Αλβανία. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα και των υπολοίπων που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία και διαφεύγουν προς το παρόν της σύλληψης.

 







Ο «τοξοβόλος»

Αποτυπώματα των δύο συλληφθέντων ακροαριστερών από την Αθήνα είχαν βρεθεί σε καταλύματα μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ένας από αυτούς είχε συλληφθεί προ διετίας σε επεισόδια στο Σύνταγμα όταν χρησιμοποιώντας τόξο είχε επιχειρήσει να ρίξει βέλος κατά ανδρών των ΜΑΤ.

Ο ίδιος είχε επίσης προσαχθεί για επεισόδια στην Πάρνηθα και είχε θεωρηθεί ύποπτος για συμμετοχή στην προ διετίας συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη όταν κι είχε συλληφθεί άλλος αντιεξουσιαστής. Όταν ο συλληφθείς για τη σημερινή ληστεία είχε θεωρηθεί ύποπτος για τη ληστεία στην Πάρο, είχε αποστείλει μήνυμα σε διαδικτυακό τόπο ακροαριστερών με το οποίο αρνείτο κάθε συμμετοχή.















Τουρκία: Πιθανώς μέλος ακροαριστερής οργάνωσης ο βομβιστής της Άγκυρας

Μέλος κάποιας ακροαριστερής παράταξης, ενδεχομένως του τρομοκρατικού Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος - Μετώπου (DHKP - C), ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που επιτέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μουαμέρ Γκιουλέρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες οι τουρκικές Αρχές προέβησαν στη σύλληψη 85 ατόμων που θεωρούνταν ύποπτα για σχέση με το DHKP - C, ενώ το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως προτίθεται να συνεργαστεί με την Άγκυρα στην έρευνα για τη σημερινή επίθεση. Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων παραμένουν συγκεχυμένες, με το πρακτορείο Associated Press να κάνει λόγο για δύο νεκρούς και το Reuters να μεταδίδει πως μονάχα ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Η έκρηξη φέρεται να έλαβε χώρα στο χώρο της πρεσβείας, δηλαδή τυπικά σε έδαφος των ΗΠΑ, κοντά σε ένα σημείο ελέγχου για μία πλάγια είσοδο στο συγκρότημα. Στη συγκεκριμένη περιοχή της τουρκικής πρωτεύουσας στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές, με αυτήκοους μάρτυρες να δηλώνουν πως η έκρηξη έγινε αντιληπτή σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρων από το επίκεντρο.

«Ο βομβιστής έγινε κομμάτια και ένας ή δύο πολίτες μέλη της ειδικής ομάδας ασφαλείας έφυγαν από κοντά μας», σχολίασε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη την ώρα της επίθεσης.

«Αυτό το γεγονός καταδεικνύει πως πρέπει να πολεμήσουμε μαζί, παντού στον κόσμο, εναντίον αυτών των τρομοκρατικών στοιχείων», συμπλήρωσε.

skai.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου