Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Φρικτό ρατσιστικό έγκλημα στο Χαλάνδρι + Λάθρο-news



Μια 50χρονη ρωσίδα λαθρομετανάστρια, ο 18χρονος γιος της και ένα ακόμη άτομο καταζητούνται για την δολοφονία 71χρονης ελληνίδας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του 87χρονου Έλληνα συγκατοίκου της στο Χαλάνδρι.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για την...
Έλενα Μπεζρούκοβα, 50 ετών και τον γιό της Εγκόρ Μάλκοφ, 18 ετών.

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης μέσα στο σπίτι της στο Χαλάνδρι βρέθηκε νεκρή μια 71χρονη γυναίκα και ο 87χρονος συγκάτοικός της τραυματισμένος.

Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα έφερε θλαστικά τραύματα και εκδορές και ο θανατός της ήταν ασφυκτικός ενώ ο 87χρονος είχε εκδορές στα άκρα. Οι χώροι του διαμερίσματος είχαν ερευνηθεί.

Από το διαμέρισμα οι δράστες είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό και πιστωτικές κάρτες τραπεζών, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις το ίδιο απόγευμα.

Η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και ανθρωποκτονία από κοινού και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 71χρονης ημεδαπής και η απόπειρα ανθρωποκτονίας 87χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκαν την 4-10-2012, στο Χαλάνδρι
Δράστες είναι μία 50χρονη και ένας 18χρονος (μητέρα και γιός), αλλοδαποί υπήκοοι Ρωσίας
Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τους
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 71χρονης ημεδαπής και η απόπειρα ανθρωποκτονίας του 87χρονου ημεδαπού συγκατοίκου της, που διαπράχθηκαν πρωινές ώρες της 4-10-2012, στην οδό Δήμητρος στο Χαλάνδρι Αττικής.
Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες εκείνης της ημέρας, η 71χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τον 87χρονο στο Χαλάνδρι. Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας, ενώ το θύμα έφερε θλαστικά τραύματα και εκδορές και όπως διαπιστώθηκε ο θάνατος ήταν ασφυκτικός. Ο 87χρονος έφερε πολλαπλές εκδορές και εκχυμώσεις στα άνω και κάτω άκρα.
Από την οικία οι δράστες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και πιστωτικές κάρτες διαφόρων Τραπεζών, από τις οποίες την ίδια μέρα πραγματοποίησαν αναλήψεις διαφόρων χρηματικών ποσών.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι τρία (3) άτομα, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρωσίας, μία 50χρονη που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην οικία των θυμάτων και ο 18χρονος γιος της, καθώς και ένα (1) ακόμα άγνωστο άτομο.
Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της ανθρωποκτονίας από κοινού και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας, καθώς και φωτογραφίες της 50χρονης και του 18χρονου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) (επ) BEZRUKOVA (ον) Elena του Alevtin , που γεννήθηκε στις 17-7-1964 στη Ρωσία

Β ) ( επ ) MAL’KOV ή MALKOV ( ον ) Egor του Aleksandrovich και της Elena, που γεννήθηκε στις 24-7-1996 στη Ρωσία
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, καθώς και να διερευνηθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476232 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο (2) γύφτοι για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου Έλληνα στην Κορινθία
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν συνεργό τους
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας
Συνελήφθησαν, σήμερα (5.2.2014) το πρωί, στο 95ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, δύο (2) γύφτοι, ηλικίας 20 και 17 ετών αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου Έλληνα.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας, οι ανωτέρω μαζί με ακόμα ένα άτομο που αναζητείται, αφού αρχικά προσέγγισαν 72χρονο Έλληνα, με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν πορτοφόλι, το οποίο περιείχε χρήματα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, εντόπισαν τον 20 και τον 17χρονο και τους συνέλαβαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του έτερου συνεργού τους.


Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός για κλοπές από αυτοκίνητα
Εξιχνιάσθηκαν ένδεκα (11) περιπτώσεις
Συνελήφθη την 1-2-2014 το απόγευμα στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 40χρονος αλλοδαπός λαθρομετανάστης, υπήκοος Ιράν, για διαρρήξεις-κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τ.Α. Κηφισιάς, ο συλληφθείς, αφού έσπαζε τα τζάμια των οχημάτων, αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι το τελευταίο τρίμηνο έχει διαπράξει ένδεκα (11) διαρρήξεις-κλοπές από αυτοκίνητα στην περιοχή της Κηφισιάς.
Ο 40χρονος έχει καταδικασθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε εμπορικά καταστήματα σε Αττική και επαρχία
Συνελήφθησαν επτά (7) μέλη της οργάνωσης (τέσσερις (4) αλλοδαποί και τρεις (3) ημεδαποί)
Εξιχνιάσθηκαν τριάντα έξι (36) περιπτώσεις
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε εμπορικά καταστήματα (κυρίως καλλυντικών) σε Αττική και περιφέρεια.
Συνελήφθησαν προχθές (3-2-2014) το πρωί στη Νίκαια και στο Περιστέρι, τρεις (3) αλλοδαποί λαθρομετανάστες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18, 19 και 22 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν σε κατάστημα καλλυντικών στην περιοχή, αλλά αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών καιν επιχείρησαν να διαφύγουν. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση και εκτενείς αστυνομικές έρευνες, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν την ίδια μέρα στα Καμίνια και στη Νίκαια οι τέσσερις (4) συνεργοί τους, μία 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας και τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 17, 24 και 39 ετών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει σπείρα που με διαφορετική δομή κάθε φορά, αλλά με διαρκή δράση, εντόπιζαν εμπορικά καταστήματα (κυρίως καταστήματα καλλυντικών), τα οποία δε διέθεταν ρολά ασφαλείας, μετέβαιναν σε αυτά νυχτερινές ώρες και χρησιμοποιώντας μεταλλικά καπάκια φρεατίων ή πέτρες, τσιμεντόλιθους και πλάκες από τα πεζοδρόμια, έσπαζαν τις τζαμαρίες ή τις γυάλινες πόρτες εισόδου, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν εμπορεύματα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, έδιναν τα κλεμμένα αντικείμενα στον 39χρονο, οδηγό Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ) και την 48χρονη αλλοδαπή σύντροφό του, οι οποίοι τα προωθούσαν στην αγορά της Αλβανίας.
Όπως εξακριβώθηκε, το τελευταίο τετράμηνο είχαν διαπράξει τριάντα έξι (36) διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα στον Κορυδαλλό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Άγιο Στέφανο, τη Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, το Χαϊδάρι, το Ίλιον, την Παιανία, τη Νίκαια, το Κερατσίνι, το Κορωπί, το Νέο Ψυχικό, τη Σαλαμίνα, τα Βριλήσσια, την Παλλήνη, το Λαύριο, το Μαρούσι, το Ελληνικό, την Ηλιούπολη, το Περιστέρι και τη Νέα Ιωνία Αττικής, καθώς και στην Πάτρα, στο Άργος στην Κόρινθο και τη Βελίνα Κορινθίας.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πλήθος κλοπιμαίων (καλλυντικά, αρώματα και ενδύματα).
  • Πλήθος κινητών τηλεφώνων.
  • Πλαστές πινακίδες.
  • Το χρηματικό ποσό των 5.095 ευρώ.
  • Ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε εμπορικά καταστήματα σε Αττική και επαρχία
Συνελήφθησαν επτά (7) μέλη της οργάνωσης (τέσσερις (4) αλλοδαποί και τρεις (3) γύφτοι)
Εξιχνιάσθηκαν τριάντα έξι (36) περιπτώσεις
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε εμπορικά καταστήματα (κυρίως καλλυντικών) σε Αττική και περιφέρεια.
Συνελήφθησαν προχθές (3-2-2014) το πρωί στη Νίκαια και στο Περιστέρι, τρεις (3) αλλοδαποί λαθρομετανάστες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18, 19 και 22 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν σε κατάστημα καλλυντικών στην περιοχή, αλλά αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών καιν επιχείρησαν να διαφύγουν. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση και εκτενείς αστυνομικές έρευνες, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν την ίδια μέρα στα Καμίνια και στη Νίκαια οι τέσσερις (4) συνεργοί τους, μία 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας και τρεις (3) γύφτοι, ηλικίας 17, 24 και 39 ετών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει σπείρα που με διαφορετική δομή κάθε φορά, αλλά με διαρκή δράση, εντόπιζαν εμπορικά καταστήματα (κυρίως καταστήματα καλλυντικών), τα οποία δε διέθεταν ρολά ασφαλείας, μετέβαιναν σε αυτά νυχτερινές ώρες και χρησιμοποιώντας μεταλλικά καπάκια φρεατίων ή πέτρες, τσιμεντόλιθους και πλάκες από τα πεζοδρόμια, έσπαζαν τις τζαμαρίες ή τις γυάλινες πόρτες εισόδου, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν εμπορεύματα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, έδιναν τα κλεμμένα αντικείμενα στον 39χρονο, οδηγό Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ) και την 48χρονη αλλοδαπή σύντροφό του, οι οποίοι τα προωθούσαν στην αγορά της Αλβανίας.
Όπως εξακριβώθηκε, το τελευταίο τετράμηνο είχαν διαπράξει τριάντα έξι (36) διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα στον Κορυδαλλό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Άγιο Στέφανο, τη Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, το Χαϊδάρι, το Ίλιον, την Παιανία, τη Νίκαια, το Κερατσίνι, το Κορωπί, το Νέο Ψυχικό, τη Σαλαμίνα, τα Βριλήσσια, την Παλλήνη, το Λαύριο, το Μαρούσι, το Ελληνικό, την Ηλιούπολη, το Περιστέρι και τη Νέα Ιωνία Αττικής, καθώς και στην Πάτρα, στο Άργος στην Κόρινθο και τη Βελίνα Κορινθίας.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πλήθος κλοπιμαίων (καλλυντικά, αρώματα και ενδύματα).
  • Πλήθος κινητών τηλεφώνων.
  • Πλαστές πινακίδες.
  • Το χρηματικό ποσό των 5.095 ευρώ.
  • Ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη στο Δελβινάκι Ιωαννίνων 39χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις παράνομους αλλοδαπούς
Συνελήφθη, χθες (04-02-2014) αργά το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 39χρονος λαθρομετανάστης υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 39χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις ομοεθνείς του (ηλικίας 25, 24 και 30 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε «μπλόκο» στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας
Συνελήφθη 57χρονος αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από (180) κιλά κάνναβης
Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, σήμερα (06-02-2014) νωρίς το πρωί στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος της Φιλιππιάδας), εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 57χρονος λαθρομετανάστης, υπήκοος Αλβανίας, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Αναλυτικότερα, στο I . X . Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένοι επτά σάκοι που περιείχαν (154) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (180) κιλών και (600) γραμμαρίων.
Ο 57χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Το προαναφερόμενο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 57χρονου καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου