Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι Αλβανοί είναι ευλογία για τον τόπο



Δεν έφτανε που είχαν πλημμυρίσει με κλοπιμαία το σπίτι τους, το ηλεκτροδοτούσαν και παράνομα κλέβοντας ρεύμα από έναν πυλώνα παροχής της ΔΕΗ οι τρεις Αλβανοί που συνελήφθησαν στη Φιλοθέη Μεσολογγίου, χάρη στον έλεγχο που έκανε ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.!

Το αρμόδιο συνεργείο που είχε διαπιστώσει απώλεια ενέργειας στην περιοχή, ζήτησε την συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Μεσολογγίου όταν διαπίστωσε ότι...
στον πυλώνα είχαν συνδεθεί παράνομα καλώδια τα οποία οδηγούσαν σε ένα σπίτι της περιοχής. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 33, 28 και 26 χρόνων.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι, βρέθηκαν εννέα χρυσά βραχιόλια, πλήθος ηλεκτρικών και αγροτικών εργαλείων, δυο κινητά, δυο φορητοί υπολογιστές, μια τηλεόραση και διάφορα ηχεία, την κατοχή των οποίων οι ένοικοι δεν μπορούσαν δικαιολογήσουν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.

Η έρευνα για τους νόμιμους ιδιοκτήτες των κλοπιμαίων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι τρις Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου κατηγορούμενοι προς το παρόν μόνο για ρευματοκλοπή. Ήδη, όμως, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος και ο 28χρονος ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά από σύλληψή τους για κλοπές και ναρκωτικά, ενώ σε βάρος του 33χρονου εκκρεμεί δικαστική απόφαση απέλασης από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Μεσολογγίου!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ελληνική Επικράτεια
Συνελήφθησαν στο Βάλτο Πάργας, τέσσερα μέλη του κυκλώματος, που μετέφεραν με σκάφος μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται
Κατασχέθηκαν περίπου (805) κιλά κάνναβης
Σημαντικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, με την σύλληψη μελών κυκλώματος, που σχεδίασε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία σε παραλία του Βάλτου Πρέβεζας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε χθες (08-02-2014) τα ξημερώματα στο Βάλτο Πρέβεζας, συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 58 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 45 ετών.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, αποτελεί τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος και αναζητείται από τις Αρχές .
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομική έρευνας εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα σκάφος να προσαράζει σε παραλία του Βάλτου Πρέβεζας. Από το σκάφος αποβιβάστηκαν δύο άτομα και με την βοήθεια άλλων δύο ατόμων που ανέμεναν στην παραλία, μετέφεραν από αυτό, σάκους με ναρκωτικά σε παρακείμενο κτίσμα.
Οι ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που είχαν «στήσει» ενέδρα στο σημείο ενώ διαπιστώθηκε ότι οι σάκοι, περιείχαν (804) κιλά και (690) γραμμάρια κάνναβης.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
  • επτακόσια δέκα (710) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (804.690) γραμμαρίων
  • ένα φουσκωτό σκάφος, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
  • ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας του 43χρονου δράστη.
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Θεσπρωτίας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης, να διακριβωθεί η τυχόν σύνδεση με άλλες εγκληματικές ενέργειες και να εξακριβωθούν όλα τα επιμέρους στοιχεία της δράσης της.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 55χρονος αλλοδαπός για εκβίαση σε βάρος ημεδαπού επιχειρηματία
Συνελήφθη προχθές (6-2-2013) το μεσημέρι στο Χαλάνδρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εκβίαση σε βάρος επιχειρηματία και αντίσταση.
Ειδικότερα, στις 3-2-2014 προσήλθε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ημεδαπός ιδιοκτήτης εταιρείας και κατήγγειλε ότι, στις αρχές του Ιανουαρίου τον προσέγγισε 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην εταιρεία του, και του είπε ότι τρεις (3) αλλοδαποί του πρότειναν να οργανώσουν την απαγωγή ενός από τα παιδιά του. Εκείνος θα λάμβανε το 20% από τα λύτρα, παρέχοντας τους πληροφορίες που θα τους διευκόλυναν στην επιτυχία του σχεδίου τους. Ο ίδιος ενημέρωσε τον επιχειρηματία ότι δεν θα συμμετείχε στο σχέδιο αν του κατέβαλε ο ίδιος το χρηματικό ποσό των 7.200 ευρώ, για να εξοφλήσει οφειλή που είχε στα συγκεκριμένα άτομα. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και ο 55χρονος τον προειδοποίησε ότι θα προχωρούσε το σχέδιο της απαγωγής.
Μετά από συνεννόηση με τους αστυνομικούς, προχθές (6-2-2014) το μεσημέρι κανονίσθηκε συνάντηση μεταξύ του επιχειρηματία και του 55χρονου και ο δεύτερος παρέλαβε το ποσό των 2.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κατά τη στιγμή της επιχείρησης για τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς, ο 55χρονος τους επιτέθηκε επιχειρώντας να διαφύγει.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου