Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

"Τέλος εποχής" για το Μετρό Θεσσαλονίκης




Την αίτηση διάλυσης της σύμβασης του μετρό Θεσσαλονίκης επέδωσε στην Αττικό Μετρό, πριν από περίπου δύο ώρες, η κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ-Impregilo-Ansaldo-Seli-Ansaldobreda), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr.

Η εξέλιξη, την οποία είχε αποκαλύψει χθες το Capital.gr, αυτή ανατρέπει τα πάντα στο έργο συμβατικού προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ, με την επόμενη ημέρα να είναι δύσκολη και να επισκιάζεται και από τις έκτακτες πολιτικές εξελίξεις.

Όπως πληροφορείται το Capital.gr, ο Κύριος του Έργου, η Αττικό Μέτρο διαθέτει 15 ημέρες προκειμένου να απαντήσει στο αίτημα διάλυσης της σύμβασης που κατέθεσε η κοινοπραξία.

Οι δύο εναλλακτικές που διαθέτει είναι είτε να αρνηθεί την αίτηση διάλυσης και το ζήτημα να οδηγηθεί στο διαιτητικό δικαστήριο. Είτε να την κάνει δεκτή και στη συνέχεια οι δύο πλευρές να συναινέσουν για την ματαίωση της διάλυσης.

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι η Αττικό Μετρό εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημοπράτηση του υπολειπόμενου τμήματος του έργου -περίπου 70%. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση το «μέτωπο» με την κοινοπραξία που διεκδικεί αποζημίωση συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ θα παραμείνει ανοιχτό.


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρές που θα κάνει η ιδιωτική επιχείρηση ΟΑΣΘ μέτοχοι της οποίας είναι και βουλευτές:)
Δεν είναι τυχαίο το Αθηνοκεντρικό κράτος.
Εδώ στα βόρεια βοσκάμε.

Δημοσίευση σχολίου