Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Παρουσίαζαν βαρέλια με νερό ότι περιείχαν τοματοπολτό & τσέπωναν επιδοτήσεις


Με ποινές φυλάκισης από 3 έως 6 έτη καταδικάστηκαν πέντε άτομα για την είσπραξη ευρωπαϊκών επιδοτήσεων με εικονικές καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, στις Σέρρες.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους δύο βιομηχάνους, δύο προέδρους αγροτικών ενώσεων και έναν πρώην...
διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας Σερρών, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά και επιτρέποντας την εξαγορά των ποινών προς 5 ευρώ την μέρα, ενώ μια ποινή ανεστάλη επί τριετία. Η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν συνολικά 41 άτομα. Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι, λόγω αμφιβολιών, και άλλοι 34 επειδή δεν αποδείχτηκαν οι κατηγορίες. Πρόκειται για γεωπόνους και υπαλλήλους συνεταιρισμών και εργοστασίων του νομού Σερρών. Οι παραπάνω παραπέμφθηκαν να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Η ζημιά σε βάρος της ΕΕ ξεπερνάει τις 900.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τη διετία 2000-2002, τοματοπαραγωγοί του νομού Σερρών εισέπρατταν επιδοτήσεις, χωρίς να έχουν καλλιεργήσει ούτε ένα στρέμμα, δήλωναν παραγωγή τομάτας που ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ βιομηχανίες παρουσίαζαν βαρέλια με νερό ότι περιείχαν τοματοπολτό, για να καταβάλλονται οι επιδοτήσεις από την ΕΕ.

voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου