Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ποιόν μήνα γεννιούνται τα δυνατότερα παιδιά;Έρευνα αποκαλύψει την ύπαρξη σχέσης μεταξύ του μήνα που γεννιούνται τα παιδιά και της δύναμης που αποκτούν.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ (Αγγλία), αποκαλύπτει ότι τα παιδιά που γεννιούνται μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου είναι πιο δυνατά και επιτυγχάνουν υψηλότερες αθλητικές επιδόσεις στη ζωή τους.Οι ερευνητές κατέληξαν σε συμπέρασμα, αφού μελέτησαν 8.000 παιδιά και κατέγραψαν πληροφορίες για τη φυσική τους κατάσταση και τη μυϊκή τους δύναμη.

Το πόρισμα τους δείχνει ότι όσα παιδιά γεννιούνται το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα, πηδούν κατά 12% ψηλότερα και είναι κατά 15% πιο δυνατά από ένα παιδί ίδιας ηλικίας που γεννήθηκε τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Αυτό, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, αυτό ίσως οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D που είχε το παιδί ως έμβρυο, λόγω της έκθεσης της μητέρας του στον ήλιο κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο είναι πιο μεγάλα από τα υπόλοιπα, αλλά με τις νέες ενδείξεις πιθανώς να είναι και σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου